BMW 330e – Alles wat u moet weten

BMW 330e

De BMW 330e is een van de beste plug-in hybride wagens op de markt. De combinatie van gas- en accupakket maakt hem krachtiger dan de gewone BMW 3 Reeks. Daarnaast rijdt hij als een standaard 3-Serie, maar met een betere efficiency, extra actieradius en krachtige acceleratie.

In 2021 was de BMW 330e goed voor zo’n 25% van alle verkopen van de 3-Serie in het Verenigd Koninkrijk. Dat is een enorme prestatie, als je bedenkt dat deze auto iets duurder is dan de standaard BMW 3-Serie. Een van de belangrijkste redenen waarom de BMW 330e het zo goed doet, is de geweldige balans tussen vermogen, luxe en efficiency die hij biedt.

Geschiedenis van de BMW 330e

De BMW 330e is een compacte executive sedan onder de BMW 3-Serie. De BMW 3-Serie is al sinds 1975 op de markt. Het is tevens de opvolger van de 02-Serie en hij is momenteel aan zijn zevende generatie toe. De 330e werd voor het eerst geproduceerd in de zesde generatie, dat is van 2016 tot heden.

De BMW 330e is het eerste plug-in hybride model in de BMW 3-serie. Deze auto wordt geproduceerd in de fabriek van San Luis Potosi in Mexico. Vandaag de dag behoort de 330e tot de best verkochte BMW plug-in hybride modellen op de markt.

Kenmerken van de BMW 330e

Uiterlijk

Als het op uiterlijk aankomt, kunnen maar weinig plug-in hybride modellen zich beroemen op een beter uiterlijk dan de BMW 330e. In tegenstelling tot andere Plug-in Hybrid modellen op de markt, kunt u aan de nieuwste BMW 330e niet zien of het een hybride auto is of niet. BMW heeft het design van de nieuwste modellen veranderd en ze zien er net zo uit als gewone 3-Series.

  Beste kleine BMW hatchback

Afgezien van het uiterlijk, heeft de BMW 330e ook een ruim, luxueus en hoogwaardig interieur. Het heeft ook een aantal van de nieuwste technologische snufjes en het infotainmentsysteem is zeer intuïtief.

Prestaties

De BMW 330e heeft twee uitrustingsniveaus. Hij heeft de basis 330e plug-in hybride sedan die is uitgerust met een 2,0-liter turbo inline-4 hybride motor met 8-traps automatische transmissie. Deze motor levert tot 288 pk en 310 lb-ft van het koppel.

De tweede uitvoering is de 330e xDrive plug-in hybride sedan, die ook is uitgerust met een 2,0-liter turbo inline-4 hybride motor met 8-traps automatische transmissie. Hij levert ook 288 pk en een koppel van 310 Nm, maar heeft een vierwielaandrijving in plaats van een achterwielaandrijving. Hij is ook duurder.

Comfort en Laadruimte

Naast de uitzonderlijke prestaties is de BMW 330e ook een comfortabele en ruime wagen. Dit komt omdat hij wordt geleverd met een ruime cabine en een ruime laadruimte heeft. Niet alleen is het een vijfzitter, maar hij heeft ook voldoende beenruimte en hoofdruimte voorin en achterin de auto. En met 13,2 kubieke meter aan laadruimte is dit een geweldige auto voor een gezin.

Brandstofefficiëntie

Zoals eerder gezegd, is de BMW 330e een zeer efficiënte auto. Dankzij de combinatie van benzine en batterij die zorgt voor een extra 30 mijl. Deze auto komt met een EPA rating van 25 mpg in de stad, 34 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 28 mpg. Dit is beter dan de standaard BMW 3-Serie EPA rating.

Prijs

Omdat het een plug-in hybride sedan is, is de BMW 330e iets duurder dan de standaard BMW 3-Serie. Deze auto heeft een basisprijs van ongeveer 42.300 dollar, maar dit kan oplopen als u kiest voor de BMW xDrive trim, in plaats van de basis trim. Toch is hij elke cent waard, want hij biedt een betere actieradius en meer efficiëntie.

  Hoe weet ik of mijn BMW nog onder garantie is?

FAQ

Is de BMW 330e de moeite waard?

Dat hangt af van wat u wenst. Als u bereid bent om wat extra geld te betalen voor een betere actieradius, efficiëntie, vermogen, uitzonderlijke prestaties, luxe en comfort, dan is de BMW 330e een geweldige plug-in hybride auto om te hebben. Maar als u niet bereid bent om extra geld uit te geven om een luxe sedan te krijgen of te onderhouden, dan is dit niet de auto voor u.

Is de BMW 330e betrouwbaar?

Als u de BMW 330e vergelijkt met andere BMW’s, dan is dit een zeer betrouwbare auto. Als u de BMW 330e echter vergelijkt met andere auto’s in zijn klasse, dan zult u merken dat hij niet zo betrouwbaar is. Hij krijgt echter een iets bovengemiddelde betrouwbaarheid, wat een goede prestatie is aangezien de meeste BMW’s onder het gemiddelde vallen.

Wat is het verschil tussen de BMW 330e en 330i?

Het belangrijkste verschil tussen de BMW 330e en 330i is dat de 330e een plug-in hybride model is, terwijl de 330i een benzine-aangedreven auto is. Een ander verschil is dat de 330e krachtiger is dan de 330i, want hij levert een maximum van 292 pk en 420 lb-ft koppel, terwijl zijn tegenhanger 258 pk en 400 lb-ft koppel levert.

Wat zijn enkele van de meest voorkomende problemen van de BMW 330e?

De BMW 330e is een uitstekende plug-in hybride sedan die kracht, luxe en efficiëntie biedt. Het heeft echter ook een aantal problemen die mensen die van plan zijn om te investeren in hen moeten zich bewust zijn van. Sommige van deze problemen zijn het niet starten, de batterij laadt niet goed op, de deurbekleding schuurt tegen de deur, en problemen met de aandrijflijn.

  Beste BMW voor lange bestuurders

Welke auto is beter – BMW 330e of Volvo V60 opladen?

BMW 330e en Volvo V69 recharge zijn twee uitstekende hybride auto’s. De Volvo V60 biedt echter meer dan de BMW 330e. De BMW 330e mag dan luxueuzer zijn met high-end functies, maar de Volvo V60 Recharge is krachtiger en ruimer.
Bovendien wordt de Volvo V60 Recharge geleverd met vierwielaandrijving, terwijl de BMW 330e standaard achterwielaandrijving heeft. Ja, beide auto’s bieden plaats aan vijf personen, maar Volvo heeft meer binnenruimte. Bovendien verbruikt de Volvo minder brandstof en laadt hij sneller op dan de BMW 330e.

Dus, afhankelijk van uw smaak, voorkeur en budget, zijn beide auto’s uitstekend. Merk op dat de Volvo V60 Recharge een stuk duurder is dan de BMW 330e. De basisprijs van de BMW is ongeveer $42.300, terwijl de Volvo V60 Recharge voor ongeveer $67.300 gaat.

Final thoughts

Als u in de markt bent voor een betrouwbare, krachtige, efficiënte en luxe plug-in hybride sedan, zou de BMW 330e bovenaan uw lijst moeten staan. Ondanks het feit dat hij een beetje duur is, biedt deze luxe sedan een uitzonderlijke actieradius, comfort, technologie en luxueuze functies. Hij is ook krachtig, hoewel hij ook enkele veelvoorkomende problemen heeft.

Over het geheel genomen is de BMW 330e een waardige investering, want hij is ook zuinig met brandstof, maar met een grotere actieradius. En aangezien hij plaats biedt aan vijf personen met voldoende laadruimte, is dit een zeer praktische auto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts