Veel voorkomende problemen met de BMW 330e

BMW 330e Problemen

De BMW 3-Serie is de meest betrouwbare BMW serie op de markt. Sterker nog, zelfs plug-in hybride modellen zoals de BMW 330e zijn zeer betrouwbaar. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW 330e?

Als u het milieu wilt sparen, maar tegelijkertijd wilt genieten van een coole, luxueuze, high-performance en soepele rit, dan is de BMW 330e plug-in hybride de perfecte auto. Echter, deze auto wordt geleverd met een aantal problemen die je moet bereid zijn om te gaan met.

Enkele van de meest voorkomende BMW 330e plug-in hybride problemen zijn dat de auto niet start, de accu niet wordt opgeladen, verlies van rijbereik, problemen met de aandrijflijn, de deurbekleding schuurt tegen de deur, en nog veel meer. Maar als u uw auto goed onderhoudt en zich houdt aan het geplande service onderhoud, dan zult u de meeste van deze problemen niet ervaren.

Wat zijn de meest voorkomende problemen van de BMW 330e?

De batterij laadt niet goed op

Een van de eerste problemen waar BMW 330e eigenaren mee te maken krijgen is de accu die niet goed oplaadt. Veel 330e rijders raken gefrustreerd wanneer hun auto niet in staat is om op te laden of de lading te voltooien. Er zijn verschillende redenen waarom uw batterij niet kan opladen.

De accu van uw auto kan niet worden opgeladen vanwege een probleem met het accupakket. De modules kunnen van elkaar losraken, waardoor het elektrische systeem geen stroom meer kan overbrengen naar de aandrijflijn. Het goede nieuws is dat een dergelijk probleem in een BMW service center kan worden verholpen.

Auto start niet

Een ander veel voorkomend probleem dat BMW 33e eigenaren kunnen ervaren is dat hun auto niet start. Dit wordt gewoonlijk veroorzaakt door ontstekingsproblemen. Enkele van deze problemen zijn een lege accu, een zwakke accu, een defecte startknop, een slechte dynamo, versleten bougies of een kapotte startmotor.

  Wat krijgt meer meisjes - BMW of Mercedes?

Met de juiste zorg en onderhoud van uw BMW 330e, is dit een probleem dat kan worden vermeden. Zorg ervoor dat u zich houdt aan het geplande service onderhoud van BMW.

Verlies van rijbereik

Dit probleem treedt alleen op als u uw 330e in eDrive-modus rijdt. Het eDrive rijbereik betekent een volledig elektrisch rijbereik. U kunt merken dat uw rijbereik is afgenomen van 24 mijl in één lading, die later afneemt tot 20 mijl na een aantal keren opladen. Het beste wat u kunt doen is de software van uw auto updaten.

Het is belangrijk om de software van uw BMW 33e altijd te updaten, zodat de auto optimaal kan functioneren.

Problemen met de aandrijflijn

Het werk van de aandrijflijn in de BMW 330e is het overbrengen van de kracht van de motor naar de wielen. Aangezien de aandrijflijn uit verschillende onderdelen bestaat, zoals de transmissie, aandrijfassen en assen, kan er van alles misgaan als het niet goed wordt onderhouden.

Enkele tekenen van een slechte aandrijflijn in de BMW 330e zijn zware trillingen terwijl de auto accelereert of een groeiend geluid naar de achterkant van uw auto. Daarnaast kunt u ook een lekkende transmissievloeistof opmerken, wat kan wijzen op een beschadigde aandrijflijn. Vervang of repareer de aandrijflijn voor een soepele werking.

Probleem met deurbekleding die over de deur schuurt

Een ander probleem waar veel BMW 330e eigenaren over hebben geklaagd is de deurbekleding die tegen de deur schuurt. Dit probleem komt vaak voor bij de voordeuren en niet bij de achterdeuren. Bovendien, wanneer het gebeurt, kunt u horen rammelende geluiden afkomstig van de rubberen afdichtingen, die piept tegen de trim in de deur.

  Veel voorkomende problemen met BMW 550i

Dit probleem doet zich normaal voor bij BMW 330’s die met lage snelheid of op een oneffen ondergrond worden bestuurd. Dus, als u een gebruikte 330e koopt, controleer dan dit probleem.

Probleem met het toevoegen van de BMW App aan de auto

BMW 330e kan u ook pissig maken wanneer u probeert om de BMW App toe te voegen aan uw auto, maar het zal u niet laten. Dit is voornamelijk te wijten aan de slechte Android integratie van de BMW. Aangezien de app wordt geleverd met een bug, kan het toevoegen of aansluiten op uw auto een hele uitdaging zijn, zelfs als u alles correct doet.

Om dit probleem te verhelpen, probeer de app opnieuw te installeren op uw smartphone en het probleem kan verdwijnen.

Een waarschuwingsteken van een gesloten contactdoos, maar de sensor blijft open

Last but not least, kunt u ook pissig zijn vanwege een waarschuwingslampje dat u waarschuwt om de deur te sluiten, terwijl deze al gesloten is. Wanneer de sensor defect is, kan hij aangeven dat de deur open is, terwijl hij in werkelijkheid gesloten is. Controleer de storing in het laadcontact en verhelp deze.

FAQ

Hoe lang gaan BMW 330e accu’s mee?

Verrassend genoeg kunnen BMW 330e accu’s meer dan 10 jaar meegaan. Dat is een lange periode, maar dat betekent niet dat de batterij zal sterven. De accu’s zullen nog steeds operationeel zijn, maar hun actieradius zal geleidelijk afnemen. Bovendien kan het zijn dat de accu’s de lading niet goed vasthouden.

Is de BMW 330e een goede dagelijkse wagen?

Ja, de BMW 330e is een heerlijke dagelijkse wagen. Hij is namelijk zeer zuinig en vervuilt het milieu niet al te veel. Daarnaast biedt de auto een ruime cabine, een comfortabel interieur, uitzonderlijke prestaties en is hij veilig. Bovenal is de auto zeer praktisch, waardoor hij perfect is om kinderen naar school te brengen.

  BMW X7 - alles wat u moet weten

Is BMW 330e goedkoop in onderhoud?

Nee, het is niet goedkoop om de BMW 330e of een andere BMW te onderhouden. Hoewel het een van de meest betrouwbare BMW modellen op de markt is, is hij nog steeds niet erg betrouwbaar in vergelijking met andere auto’s in zijn klasse. Al met al is de BMW 330e duur in onderhoud omdat hij meer problemen ontwikkelt dan gemiddeld.

Hoeveel kilometer gaat de BMW 330e mee?

Aangezien de BMW 330e een van de meest betrouwbare BMW berlines op de markt is, kan hij meer dan 250.000 mijl meegaan als hij goed onderhouden wordt en als er goed mee gereden wordt. Maar gemiddeld gaat hij tussen de 200.000 en 250.000 mijl mee. Merk op dat hybride modellen betrouwbaarder zijn dan hun ICE tegenhangers en langer kunnen meegaan wanneer ze goed onderhouden worden.

Samenvatting

Weten wat u kunt verwachten van uw BMW 330e is van vitaal belang als u van plan bent om de levensduur van uw auto te verlengen. De veel voorkomende problemen hierboven die BMW 330e eigenaren waarschijnlijk te maken krijgen zijn een eye-opener, omdat ze helpen geïnteresseerde kopers of eigenaren om te weten wat te verwachten van hun auto’s op voorhand en goed voor hen te zorgen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts