BMW X7 – alles wat u moet weten

BMW’s grootste SUV, de BMW X7, is het toppunt van luxe, comfort en geavanceerde technologie. Deze auto biedt ook plaats aan zeven passagiers en heeft een ruime laadruimte. In tegenstelling tot de X5 die een zevenzitter als optie heeft, is deze standaard in de X7.

De BMW X7 is ook krachtig en biedt een breder scala van aandrijflijnen die zijn concurrenten zoals de Mercedes-Benz GLS en Jeep Grand Wagoneer niet hebben. Hij biedt ook een soepele rit en is gemakkelijk te besturen. De aanschafprijs is echter vrij hoog, maar je krijgt waar je voor betaalt.

Geschiedenis van de BMW X7?

De BMW X7 is een full-size luxe crossover sport utility voertuig gemaakt door BMW. Het is tevens BMW’s grootste en duurste SUV. De auto werd officieel op de markt gebracht in 201, met voorbestellingen die online werden gedaan. Bovendien wordt de BMW X7 geproduceerd in de BMW US Manufacturing Company fabriek in Greer, South Carolina.

De BMW X7 is gebouwd op hetzelfde platform als de G05 X5, maar de X7 is iets groter en breder met meer laadruimte en heeft standaard een derde rij zitplaatsen. In tegenstelling tot de X5 is de X7 standaard voorzien van vierwielaandrijving. Hij is dus zeer krachtig en zeer geschikt voor off-road activiteiten.

Bovendien is de X7 verkrijgbaar in twee versies: de basisversie xDrive40i en de high-performance M50i. Voor de liefhebbers van aangepaste auto’s biedt Alpina ook de unieke Alpina XB7 aan, maar die kost meer dan zelfs de M50i.

Kenmerken van de BMW X7

Uiterlijk

De BMW X7 ziet er elegant en majestueus uit. Dat is te danken aan zijn gigantische nierengrille die ingesloten zit tussen prachtige koplampen. Hij wordt ook geleverd met grote 21-inch wielen, LED mistlampen, en diverse uitstekende functies. Het interieur is ook weelderig en ruim, want het is gemaakt van luxueuze materialen. Bovendien beschikt hij standaard over een panoramisch moonroof.

  Veel voorkomende problemen met de BMW X5

Prestaties

Bij de ontwikkeling van de BMW X7 heeft BMW rekening gehouden met verschillende gebruikers, en daarom hebben ze het basismodel en het prestatiemodel. Het basismodel is de BMW X7 xDrive40i, terwijl het prestatiemodel de M50i is.

Het basismodel is uitgerust met een 3,0-liter inline-6 gasmotor die tot 335 pk levert en in 5,8 seconden van 0 naar 60 kan accelereren. Het heeft ook een topsnelheid van 130 mph. Terwijl het performance model is uitgerust met een 4,4-liter twin-turbo V8 benzinemotor.

De M50i is sneller en krachtiger dan de xDrive40i. Merk op dat beide modellen ook zijn uitgerust met een automatische transmissie met 8 versnellingen. De M50i levert een maximum van 523 pk en 553 lb-ft koppel. Hij kan ook in 4,5 seconden van 0 naar 60 accelereren en heeft een topsnelheid van 130 mph.

Comfort en laadruimte

Als u een familiemens bent en een luxueuze SUV wenst met veel cabineruimte en laadruimte, dan is de BMW X7 een uitzonderlijke optie. Deze auto biedt een ruime cabineruimte en biedt plaats aan maximaal zeven personen. Hij heeft ook een ruime laadruimte waarin veel bagage kan worden opgeborgen, zelfs zonder de zetels op te klappen.

Brandstofefficiëntie

Gezien de high-end en geavanceerde functies waarmee de BMW X7 wordt geleverd, is hij zuiniger dan de meeste van zijn concurrenten zoals de Audi Q7 en Lexus LX. Hij heeft echter dezelfde EPA rating als de Mercedes-Benz GLS, die zijn belangrijkste concurrent is.

De BMW X7 heeft een EPA rating van 19 mpg in de stad, 24 mpg op de snelweg, en 21 mpg gecombineerd.

  Hoe is de BMW X6 in de sneeuw?

Prijs

BMW X7 is het duurste BMW model op de markt. Deze wagen heeft luxueuze en high-end kenmerken die een hoge prijs vragen. Dus, de prijs is misschien niet vriendelijk voor wie op zoek is naar een gewone SUV. Het basismodel kost ongeveer $7.500, terwijl het prestatiemodel rond de $100.500 kost.

FAQ

Is de BMW X7 betrouwbaar?

Als het op betrouwbaarheid aankomt, behoren BMW wagens tot de slechtste. De BMW X7 is geen uitzondering, hij behoort tot de minst betrouwbare SUV’s op de markt. Hij wordt bijna als laatste gerangschikt door de meeste betrouwbaarheidsbureaus zoals Consumer Reports en J.D. Power. Dit komt omdat hij wordt geleverd met veel high-tech technologie die gemakkelijk fout kan gaan.

Bovendien zijn de kosten voor reparatie en onderhoud hoog. Bovendien zijn OEM-onderdelen van BMW duur en zijn de reparatiekosten ook hoog in vergelijking met zijn concurrenten.

Is de BMW X7 goedkoop in onderhoud?

Nee, de BMW X7 is zeer duur in onderhoud. Omdat deze auto veel geavanceerde technologieën en functies heeft, kan het gemakkelijk misgaan. Bovendien zijn de kosten van reserveonderdelen ook hoog, omdat hij is gemaakt van hoogwaardige materialen. Als u dat optelt bij de dure service van BMW, kost deze auto u veel om te onderhouden.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW X7?

Als u van plan bent om een BMW X7 te kopen, is het belangrijk om enkele problemen te kennen die u onderweg zult tegenkomen. Enkele van deze problemen zijn de standaard hydraulische eenheid van het remsysteem, losgeraakte voorasbalk, verkeerd vastgeschroefde stuuras, problemen met de ophanging, problemen met de transmissie, problemen met de voertuigstructuur, en nog veel meer.

  Hoe werkt een BMW plug-in hybride?

Welke auto is beter – BMW X7 of Mercedes-Benz GLS?

De BMW X7 biedt betere prestaties, een stillere rit, en heeft een beter brandstofverbruik. De Mercedes-Benz GLS is daarentegen geavanceerder, ruimer, luxueuzer, en met aanzienlijk meer laadruimte. Hij is echter ook duurder, maar de BMW X7 is ook minder betrouwbaar.

Is het de moeite waard om de BMW X7 te kopen?

Dat hangt af van wat u zoekt. Als u een ruime SUV wenst met een krachtige motor en een luxueus en geavanceerd interieur, dan is de BMW X7 een perfecte rit voor u. Aan de andere kant, als u een betrouwbare en betaalbare luxe SUV wilt om te onderhouden, is de BMW X7 niet voor u.

Samenvatting

De BMW X7 is een van de grootste luxe SUV’s op de markt. Deze 7-zitter is luxueus, comfortabel, ruim, krachtig en veilig. Hij is uitgerust met tal van geavanceerde technologieën die hem tot een van de beste SUV’s maken. Toch heeft hij een paar problemen waar geïnteresseerde kopers van op de hoogte moeten zijn voordat ze erin investeren.

Bovendien, de BMW X7 is zeer onbetrouwbaar maar duur. Sommige van zijn concurrenten zijn de Mercedes-Benz GLS, Audi Q7, Jeep Grand Wagoneer, en Lexus LX. Als u bereid bent om te besteden om een luxe SUV met een soepele rit met betere rijeigenschappen te krijgen, zou de BMW X7 bovenaan uw lijst moeten staan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts