Veel voorkomende problemen met de BMW X5

De BMW X5 is een van de beste luxe SUV’s op de markt. Deze auto is ruim, luxueus, veilig om in te rijden, gemakkelijk te bedienen en beschikt over zeer geavanceerde technologie. Het is echter ook een van de minst betrouwbare BMW auto’s op de markt. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen die de BMW X5 heeft?

Enkele van de meest voorkomende problemen die BMW X5 gebruikers kunnen verwachten zijn: oververhitting van de motor, ontstekingsfouten, een klungelend geluid, transmissieproblemen, afslaan van de motor, slijtage aan deurgrepen, krakende achterklep, verlies van remkracht, en onbelemmerd windgeruis.

Dus, voordat u investeert in de BMW X5, is het van vitaal belang om enkele van de problemen te kennen die u onderweg kunt tegenkomen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW X5?

Oververhitting van de motor

Een veelvoorkomend BMW probleem is oververhitting van de motor. De BMW X5 is geen uitzondering, want ook deze auto heeft met dit probleem te maken, ongeacht het modeljaar. Oververhitting van de motor wordt meestal veroorzaakt door een defecte waterpomp, die een tweede ventilator kan activeren, die blijft draaien, ook als dat niet nodig is.

De motor slaat af tijdens het rijden

Dit is een van de grootste problemen bij de BMW X5. Echter, het is meer woekerend met de 2011 BMW X5. Uw auto kan afslaan tijdens het rijden op de weg, wat zeer pijnlijk en walgelijk is. Bovendien, de meeste van de motoren die afslaan zijn moeilijk te starten. Het kan dus zijn dat u een sleepbedrijf moet bellen om uw auto bij een BMW service center af te leveren voor reparatie.

Motor hapert

Motorfouten komen ook vaak voor bij de BMW X5. Het is gemakkelijker te zeggen of uw motor hapert, omdat u merkt dat de motor stationair draait of een ratelend geluid maakt. Meestal wordt dit veroorzaakt door een gebroken onderdeel van de inlaat actuator. Vervang gewoon het onderdeel om ervoor te zorgen dat uw auto soepel loopt.

Problemen met de transmissie

Transmissie problemen kunnen in verschillende BMW X5 modellen opgemerkt worden. Bijvoorbeeld, de 2011 BMW X5 ervaart meestal een mechatronische sensor storing. Als dit gebeurt, zal de transmissie van de auto niet werken zoals nodig. Aan de andere kant, de 2006 BMW X5 ervaart slip tussen versnellingen zonder enige waarschuwing.

Last but not least, kan de 2012 BMW X5 trillingen ontwikkelen wanneer de transfer case verouderd raakt. Al deze problemen zijn verbonden met de transmissie. Bovendien is het repareren van het transmissiesysteem vrij kostbaar. Bovendien hebt u gespecialiseerd gereedschap en een ervaren BMW monteur nodig.

Slijtage aan deurgrepen

Een ander veel voorkomend probleem dat de meeste BMW X5 modellen ondervinden is het slijten en scheuren van de deurgrepen. Dit is niet alleen een probleem voor de BMW X5, maar ook voor andere BMW modellen. De deurgrepen blokkeren na verloop van tijd. Ze lijken operationeel, maar de deur gaat niet open. Vervang gewoon het volledige deurvergrendelingssysteem om het probleem te verhelpen.

  Waarom worden BMW's zo snel afgeschreven?

Verlies van remkracht

Na een aantal kilometers kunt u ook verlies van remvermogen vaststellen. Het kan lang duren voor uw auto remt. Hoewel dit probleem vaak voorkomt bij BMW X5 modellen, komt het vaker voor bij de BMW X5. Dus, als u remkracht verliest, moet u de remblokken, remklauwen en remschijven inspecteren. Vervang vervolgens de versleten onderdelen.

Knarsend geluid

Wanneer u in uw BMW X5 rijdt, kunt u een krakend geluid horen dat uit de voorkant van de auto komt. Bovendien kunt u tijdens het rijden het stuur voelen wiebelen. De belangrijkste reden hiervoor is dat de voorste arm bussen van de BMW X5 sneller verslijten. Daarom moet u de voorste arm bussen vervangen door nieuwe.

Krakende achterklep

Een krakende achterklep is ook een ander probleem dat BMW X5 eigenaars moeten verwachten om tegen te komen. Wanneer u dit geluid hoort, is de kans groot dat ook de achteruitrijcamera niet meer werkt. Dit wordt meestal veroorzaakt door een defecte achterklepvergrendeling.

Dit probleem is eenvoudig op te lossen omdat u alleen de achterklepvergrendeling hoeft te vervangen door een nieuw exemplaar.

Onbelemmerd windgeruis

Wanneer de afdichtingen van de portieropeningen het begeven, hoort u overmatig windgeruis door de portieren en in de cabine komen. Merk op dat het geluid meer merkbaar is wanneer u te hard rijdt. U moet dit verhelpen door de versleten afdichtingen te vervangen.

FAQ

Welk model van de BMW X5 moet ik uit de weg gaan?

Verrassend genoeg hebben de meeste BMW X5 modellen problemen gehad. Niettemin zijn de slechtste BMW X5 modellen om te vermijden die welke in 2013 en 2017 werden vervaardigd. Dit zijn de slechtste BMW X5 modellen. Trouwens, 2014, 2015, en 2016 BMW X5 modellen zijn niet ver af ook.

Wat is een hoge kilometerstand voor BMW X5?

Omdat BMW X5 de meeste problemen heeft onder de BMW modellen, gaat deze auto niet erg lang mee. Toch kan de BMW X5 meer dan 100.000 mijl afleggen als hij goed wordt onderhouden. Dus, als u een gebruikte BMW X5 wilt kopen, probeer dan zo veel mogelijk weg te blijven van een exemplaar met meer dan 100k mijlen.

Is de BMW X5 duur in onderhoud?

Ja, de BMW X5 is duur in onderhoud. Afgezien van het feit dat BMW onderdelen duur zijn, gaat de BMW X5 ook vaker stuk, waardoor de kosten voor reparatie en onderhoud hoog zijn. Bovendien rekenen BMW service centers of gecertificeerde BMW monteurs veel.

Wat is het meest betrouwbare BMW X5 model?

Het meest betrouwbare BMW X5 model is de 2005 BMW X5. Hij wordt op de voet gevolgd door de 2000 BMW X5, die de eerste generatie is. Deze wagens melden minder problemen dan andere BMW modellen. Bovendien hebben ze krachtige motoren en zijn ze solide gebouwd.

  BMW VS Lamborghini betrouwbaarheid - wat is beter?

Welk jaar is de X5 de beste?

Omdat hij veel luxe biedt, heeft het 2016 BMW X5 model een sterke reputatie bij de consument. Dit model heeft slechts één terugroepactie gehad, en het is uiterst betrouwbaar. 2016 is een populair model, met zeer weinig klachten.

De jaren met de meeste problemen?

  1. 2005 BMW X5
  2. 2008 BMW X5
  3. 2009 BMW X5
  4. 2012 BMW X5
  5. 2013 BMW X5
  6. 2014 BMW X5

Wat zijn de 2005 BMW X5 problemen?

Volgens Repairpal zijn enkele van de meest voorkomende problemen voor het probleemjaar 2005, Olie lekt uit motorgebied, Waterpomp kan koelvloeistoflekkage ontwikkelen, koelvloeistofverlies en Raam gaat niet open of dicht. Af en toe hoort u van een autoprobleem dat zo vaak voorkomt in een bepaald jaar, dat u besluit om dat jaar te vermijden. BMW X5 is zo’n jaar.

Wat zijn de 2008 BMW X5 problemen?

De grootste zorg is het binnensijpelen van water in het interieur van de SUV. In het rapport staat dat het water de elektronica overstroomde en niet voldoende uit de afvoerbuizen werd afgevoerd. Dit kost ongeveer 10.000 dollar om te repareren. We vonden dat dit probleem werd veroorzaakt door een rapport van Car Complaints. U kunt het zo ver brengen als u zelf wilt.

Wat zijn de 2009 BMW X5 problemen?

Er zijn een paar problemen met de wagen, zoals olielekken of smeltende remlichten.
Volgens verschillende autoforums zijn er weliswaar slechts twee klachten van Car Complaints over de olielekkages, maar ze komen toch vrij vaak voor. Een gebruiker meldde twee olielekkages. De dealer beweerde dat het probleem te wijten was aan defecte timing covers en dynamo beugels. Hij vroeg 5.000 dollar.
De smeltende achterlichten zijn een ander probleem met de X5 jaar. Hierdoor kunnen waarschuwingslampjes in uw dashboard verschijnen, wat een ernstig veiligheidsrisico is.

Wat zijn de 2012 BMW X5 problemen?

Een eigenaar meldde dat de wagen trilt wanneer hij draait. Dit is hoogstwaarschijnlijk een transmissie probleem. Volgens de X5 eigenaar wilde BMW de tussenbak vervangen en vroeg $4.000 na de 20% dealerdekking.
De 2012 X5 heeft problemen met het remlicht, net als het 2009 model. Waterschade aan de achterste remlichtassemblage kan leiden tot corrosie van de LED-contacten.

Wat zijn de 2013 BMW X5 problemen?

Consumer Reports geeft de 2013 BMW X5 een slechte 1 op 5 betrouwbaarheidsbeoordeling. Daarmee is het een van de gevaarlijkste BMW X5 jaren. De 2013 BMW X5 heeft te veel probleempunten die in het rood staan.
Talrijke eigenaars meldden problemen met het brandstofsysteem in hun 2013 X5. Eén eigenaar beweerde dat de brandstofpomp het had begeven, en dat het brandstofsysteem met deeltjes was achtergelaten. Anderen meldden dat de brandstofpomp was uitgevallen en moest worden vervangen vanwege afslaan of vermogensverlies.
Dit X5-jaar is een uitstekend voorbeeld van olielekkage. Veel gebruikers beweren dat hun SUV ofwel te olieachtig is, overal lekt, of beide.

  Hoe BMW koelvloeistof mengen

Wat zijn de 2014 BMW X5 problemen?

De 2014 BMW X5 doet het niet veel beter in het tweede jaar. Consumer Reports gaf de 2014 BMW X5 opnieuw een 1/5 betrouwbaarheidsscore.
Consumer Reports heeft een lijst van eigenaren die klaagden over de integriteit van de carrosserie van de 2014 X5. Eén gebruiker klaagde over waterlekken uit het dak, dat afwatert naar de vloer van de bestuurderszijde. Veel mensen klaagden ook over vervelende rammels en piepjes in het voertuig, waarvan ze beweerden dat het onaanvaardbaar is voor een luxemodel.
Consumer Reports gaf ook een 1 op 5 beoordeling aan het brandstofsysteem, de ophanging, de motor kleine, grote, en het elektrische systeem.

Is de BMW X5 35i betrouwbaar?

De N55 35i en X5 modellen zijn het meest betrouwbaar. De N55 motor is nog steeds een betrouwbare motor, met uitzondering van een paar olielekken en problemen met het koelsysteem. De N20 motor van BMW is niet zonder gebreken. Het is echter wel een sterke motor.

2017 bmw x5 xdrive35d betrouwbaarheid

Consumer Reports beoordeelde de 2017 X5 ook met 5/5 voor betrouwbaarheid. Er zijn geen meldingen over piepende remmen of een defect klimaatsysteem voor de 2017 BMW X5. U kunt de 2017 BMW X5 als tweedehands kopen.

Waarom brandt het check engine lampje?

Een Check Engine Light kan worden veroorzaakt door een beschadigde zuurstofsensor, defecte koppakking, slecht werkend brandstofinjectiesysteem, vervuilde luchtstroomsensor, defecte emissiecontroleonderdelen en defecte bougies.

Heeft de BMW X5 problemen met de transmissie?

Eigenaren melden problemen met het schakelmechanisme wanneer ze met hun X5 lange afstanden rijden of voor lange woon-werkverkeer. Eigenaren klagen wanneer de auto niet naar een hogere versnelling schakelt. Dit gebeurt het vaakst wanneer de X5 snelheden van 50 mph bereikt.

Wat betekent een storing in de transmissie bij de BMW X5?

Het meest voorkomende probleem dat een BMW transmissie storing veroorzaakt is een laag transmissie vloeistof niveau. De auto kan aanvankelijk goed rijden, maar dan in de limp modus gaan. Defecte klepbehuizing – Dit is een veel voorkomend probleem.

Bottom line

De BMW X5 is het minst betrouwbare BMW model op de markt. Deze auto kan een uitstekende SUV zijn voor off-roaders, maar hij heeft ook een verscheurd aantal problemen. Enkele van de problemen die u kunt verwachten tijdens het bezit van de X5 zijn motor oververhitting, motor misfire, transmissie problemen, motor afslaan, slijtage aan deurgrepen, krakende achterklep, verlies van remkracht, en nog veel meer.

Al met al is de BMW X5 een prachtige auto en hij is zeer praktisch. Bovendien is hij luxueus, veilig en aangenaam om in te rijden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts