Veel voorkomende problemen met de BMW 116i

BMW 116i Problemen

BMW 116i maakt deel uit van de BMW 1-Serie line-up. Deze 5-deurs hatchback is compact, betrouwbaar, betaalbaar en zuinig. Desalniettemin is hij ook leuk om te rijden en makkelijk te bedienen. Maar zoals de meeste BMW’s heeft ook deze auto diverse problemen die geïnteresseerde kopers moeten onderkennen.

De BMW 116i heeft verschillende problemen, zoals een defecte brandstofpomp, afslaan van de motor, krukas sensor fout, transmissie problemen, stuurbekrachtiging defect, koude start stationair draaien, brandstofpomp defect, lekkende EGR module, en nog veel meer. Merk op dat deze problemen variëren van modeljaar tot modeljaar BMW 116i.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW 116i?

Brandstofpomp defect

Brandstofpomp storing in BMW 116i wordt meestal veroorzaakt door brandstof verontreinigingen, elektrische storingen, of ouderdom. Als de verontreinigingen overweldigend zijn, zal de brandstofpomp niet werken. Als gevolg daarvan kunt u gedwongen worden om hem te vervangen, wat vrij duur is, maar essentieel. Maar als u een onderhoudsbeurt plant, kunt u dergelijke dure reparaties op voorhand vermijden.

Fout krukassensor

Als u merkt dat uw 116i hatchback minder motorvermogen heeft, de motor stroef stationair draait of afslaat, dan is dit een indicatie dat de krukassensor defect of beschadigd is. Dit is gebruikelijk bij alle BMW modellen met meer dan 100.000 mijl. Dus, als uw 116i meer dan 100k mijl rijdt, moet u klaar zijn voor dit soort reparaties.

Storing in de stuurbekrachtiging

BMW 116i heeft een paar keer een terugroepactie gehad vanwege een defect aan de stuurbekrachtiging. Sommige van de auto’s hadden stuurbekrachtiging storing als gevolg van een component defect, terwijl anderen waren te wijten aan stuurbekrachtiging ECU defect.

Motor slaat af

Naast enkele auto’s die werden teruggeroepen vanwege een defect aan de stuurbekrachtiging, werden andere auto’s teruggeroepen vanwege het afslaan van de motor. Het probleem zat in de elektrische bedrading die niet alleen de motor maar ook elektrische onderdelen van de auto aantastte.

  Waarom een BMW stuurwiel stijf is

Lekkende EGR module

De EGR-klep is het belangrijkste onderdeel van het uitlaatgasrecirculatiesysteem (EGR). Daarom, als de EGR defect of beschadigd is, kan het lekken veroorzaken, wat niet alleen de auto hindert, maar ook brand kan veroorzaken. Dit is zeer gevaarlijk en de defecte EGR moet onmiddellijk worden vervangen.

Probleem met de transmissie

Problemen met de transmissie komen bij bijna alle BMW’s voor. De BMW 116i heeft dit probleem ook omdat er een boutje los zit in de drukplaat van de koppeling. Dus als de bout de werking van de drukplaat belemmert, zal dit ook de prestaties van de auto beïnvloeden en leiden tot een verlies van de aandrijving. Zorg ervoor dat de bout is vastgedraaid.

Deurgreep problemen

Een ander veel voorkomend probleem bij de BMW 116i is een deurklink die na gebruik niet meer in zijn ideale positie terugkomt. Dit probleem wordt veroorzaakt door een slechte handgreep en sluiting. U zult uw auto naar een service center moeten brengen om beide te laten vervangen.

Maar als de deur niet helemaal open gaat, kan het probleem een slechte deurvergrendeling zijn. Ook dan moet u een nieuwe deurvergrendeling kopen en de slechte laten vervangen.

Koude start probleem met stationair draaien

Wanneer u de 116i hatchback vanuit de koude start en hij niet start, is dit een teken dat de ECU een probleem heeft. De motor controle unit of ICU moet geupdate worden om optimaal te kunnen werken. Dus, als u het in een tijdje niet hebt bijgewerkt, zult u dit moeten doen.

  Beste tweedehands BMW SUV

De barst van de koelvloeistof expansiefles

Na enkele kilometers afgelegd te hebben in deze compacte hatchback, kan de expansiefles van de koelvloeistof barsten. Als dit gebeurt, kan de motor oververhit raken en tot andere problemen leiden. Het beste is om de beschadigde koelvloeistof expansiefles te vervangen.

FAQ

Is de BMW 116i betrouwbaar?

Ja, de BMW 116i behoort tot de betrouwbaarste BMW 1-Serie. Alleen de BMW 3-Serie is betrouwbaarder. Bovendien wordt de 116i door de meeste betrouwbaarheidsbureaus doorgaans iets boven het gemiddelde ingeschaald. Al met al is hij betrouwbaar, maar niet de betrouwbaarste auto in zijn klasse vanwege de hoge onderhoudskosten.

Is de BMW 116i duur in onderhoud?

Ja, elk BMW model is duur in onderhoud. Echter, sommige modellen zoals de 1-serie en 3-serie zijn goedkoper in onderhoud omdat ze betrouwbaarder zijn dan andere BMW series. Niettemin is de BMW 116 nog steeds duur in onderhoud omdat zowel het BMW service center als een gecertificeerde BMW monteur veel in rekening brengen.

Afgezien van hun exorbitante kosten, zijn de kosten voor de aanschaf van BMW’s originele uitrustingsstukken ook hoog. Hierdoor zijn de totale kosten voor reparatie en onderhoud van een BMW 116i hoog.

Heeft de BMW 116i veel problemen?

Hoewel de BMW 116i met een aantal problemen komt, zijn het er niet veel in vergelijking met auto’s zoals de BMW X5. Met dat gezegd, de problemen zijn vrij veel en zullen u een kneepje in uw portemonnee geven als u alles probeert te repareren wat naar voren komt. Om u op lange termijn geld te helpen besparen, is goed onderhoud nodig.

Wat is de hoge kilometerstand voor BMW 116i?

Als u van plan bent een tweedehands BMW 116i van goede kwaliteit te kopen, is het van cruciaal belang om de kilometerstand op het dashboard te controleren. Zoals de meeste modellen van de BMW 1 Reeks, begint de 116i ernstige problemen te vertonen na meer dan 100.000 mijl. Dus, alles meer dan 100k mijl is hoge kilometerstand voor de BMW 116i. Dit betekent ook meer problemen en hogere reparatiekosten.

  Het beste BMW model voor het geld

Hoeveel kilometer gaat de BMW 116i mee?

Dat hangt van de eigenaar af. Als de eigenaar zich houdt aan BMW’s geplande onderhoudsbeurten en goede rijgewoonten, dan zal de auto meer dan 150.000 mijl of zelfs 200.000 mijl meegaan. Maar als de auto niet goed wordt onderhouden of de bestuurder slechte rijgewoonten heeft, dan haalt de auto misschien niet eens de 100.000 mijl.

Bottom line

De BMW 116i mag dan een leuke subcompacte auto zijn, maar hij komt ook met veel problemen. Sommige daarvan zijn brandstofpomp storing, stuurbekrachtiging storing, lekkende EGR module, deurgreep probleem, krukas sensor fout, en nog veel meer. Merk op dat naarmate uw BMW meer kilometers maakt, ook de problemen zullen toenemen.

De beste oplossing om de meeste van deze problemen op afstand te houden, is ervoor te zorgen dat u zich houdt aan de geplande onderhoudsbeurten van BMW. Over het algemeen is de BMW 116i leuk om mee te rijden, omdat hij met veel gemak door de stad manoeuvreert.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts