Hoe werkt een BMW plug-in hybride?

Een BMW PHEV of Plug-in hybride is een wagen die uitgerust is met een combinatie van een standaard verbrandingsmotor en een elektrische motor die aangedreven wordt door lithium-ion batterijen. De twee systemen werken in harmonie samen om uw rijervaring te optimaliseren en uw brandstofefficiëntie en mpg te verhogen.

Alles wat u moet weten over BMW plug-in hybrides

Ongeacht het model, type of segment, het doel van BMW auto’s is om hun eigenaars het hoogst mogelijke niveau van puur rijplezier te bieden.

Vanaf 2021 zijn er acht BMW plug-in hybrides die aan elke smaak en behoefte kunnen voldoen. BMW levert een breed gamma PHEV (Plug-in hybride voertuigen), te beginnen met de BMW 3 Reeks, en gaande tot de 5 Reeks en 7 Reeks.

De elektriciteit van de auto wordt opgeslagen in een accu voor later gebruik. Deze batterij kan worden opgeladen door de afgelegde afstand tijdens het rijden, en door te stoppen bij een laadstation of thuis met speciale apparatuur.

BMW heeft ook de optie voor een plug-in hybride versie van SUV’s zoals de X3, X5 of X7. Alle modellen zijn vergelijkbaar wat betreft de functionaliteit en de dualiteit van hun motoren en batterijen.

BMW PHEV elektrisch bereik

Alle BMW plug-in hybrides zijn uitgerust met een afzonderlijke elektrische motor en een standaard verbrandingsmotor. De verbrandingsmotor heeft meestal een benzine- of dieseltank die groter is dan 50 liter.

De elektrische motor maakt het mogelijk om een afstand tussen 25 en 50 mijl af te leggen op elektriciteit alleen. Hoewel, dit misschien niet erg indrukwekkend, als je blijft op snelheden van 30 mijl per uur of langzamer, zul je geen brandstof nodig om de auto te laten draaien.
Deze lage snelheden zijn meestal het deel waar je de meeste brandstof verspilt. Dit helpt om een elektrische BMW hybride zeer zuinig te maken.

  Beste BMW voor off-road

Volledig elektrische BMW auto’s zoals de i3 hebben een bereik van 188 mijl, en BMW heeft ook de BMW iX aangekondigd, die is ontworpen om een elektrisch bereik van 370 mijl te hebben. Maar voorlopig moeten we het houden bij de modellen die al bestaan, zoals de BMW 330e of de 530e.

BMW Plug-in hybride elektrische batterijen

De batterijen van BMW elektrische hybride wagens zijn niet vervangbaar. Dat betekent dat als u een kleinere batterij krijgt, u later niet kunt upgraden naar een grotere. De garantie van alle BMW batterijen is tot 100.000 mijl of een periode van acht jaar. (Welke van de twee het eerst vervalt of uitgeput is).

Hoe lang duurt het om een BMW hybride op te laden?

De batterij is in 3 tot 5 uur volledig opgeladen als u een BP Pulse wallbox gebruikt. U kunt hem ook in minder dan 40 minuten opladen aan een 50kW snellaadstation (DC). U vindt zo’n station bij verschillende benzinestations en andere locaties.

De kabels en de technologie die worden gebruikt om de auto op te laden, hebben een grote invloed op de tijd die u moet wachten. AC (wisselstroom) duurt bijvoorbeeld veel langer om op te laden dan DC (gelijkstroom), dat een stuk sneller is.

BMW plug-in hybrides laden hun batterijen ook tijdens het rijden op. Dit proces wordt elektrische recuperatie genoemd. De meest efficiënte manier om uw wagen op te laden blijft natuurlijk thuis of aan een oplaadpunt. Met de Battery Control-modus kunt u uw motor echter herprogrammeren om als generator te werken.

  Beste hybride voor het trekken

Voordelen van een BMW plug-in hybride

Slimme vermogenstoewijzing

Alle BMW plug-in hybrides zijn uitgerust met een Anticipatory hybrid mode die anticipeert op de rijomstandigheden, het verkeer en de route. Op basis van berekeningen kiest hij de meest optimale krachtbron (elektrisch, brandstof of gecombineerd).

Natuurlijk kunt u ook volledig manueel regelen met een eDrive knop, die zich op de middenconsole van uw wagen bevindt.

BMW plug-in hybrides kunnen u geld besparen

Als u veel in de stad rijdt, zal de BMW hybride wagen uiteindelijk leiden tot een besparing op uw brandstofkosten. Hoewel hybride wagens een stuk duurder zijn dan een standaard BMW van dezelfde klasse, verhogen ze ook aanzienlijk het mpg. Sommige staten en landen vragen zelfs minder belasting voor het gebruik van groene hybride of elektrische voertuigen.

Lage uitstoot

Elektrische auto’s en plug-in hybride voertuigen hebben de laagst mogelijke uitstoot.

Grotere actieradius

De dualiteit van een verbrandingsmotor met een benzinetank en een elektrische motor met batterijen betekent dat uw auto een grotere afstand kan afleggen zonder opgeladen of bijgetankt te worden dan normaal het geval zou zijn als hij enkel op brandstof zou rijden.

Veelgestelde vragen

Zijn de plug-in hybride BMW’s verkrijgbaar met M sport uitrustingen?

BMW biedt voor alle plug-in hybrides een M sportuitvoering aan. De M sport trim is een BMW upgrade pakket vernoemd naar de Motorsport afdeling van het bedrijf. Niet te verwarren met een heel andere autoserie – de BMW M serie, waartoe de M3, M5 en M8 behoren.

  Hoe weet ik of mijn hybride batterij aan het overlijden is?

Zijn range extenders beschikbaar voor BMW plug-in hybrides?

Range extenders zijn apparaten die een benzine-aangedreven generator zijn die elektriciteit produceert. Tot nu toe kunt u bij BMW alleen een range extender kopen voor het i3 model. Hij wordt gebruikt wanneer de lading van uw auto bijna op is en stelt u in staat om naar het dichtstbijzijnde oplaadstation te rijden.

Presteren BMW plug-in hybrides verschillend in verschillende omstandigheden?

De belangrijkste externe factor voor de goede werking van de lithium-ion batterij is de temperatuur. Als de temperatuur te koud is, zal hij, net als een batterij van een gsm, beperkte prestaties leveren. Dat betekent dat u bij koudere temperaturen misschien niet zo ver kunt komen als u normaal met alleen elektriciteit zou doen.

Wat kan de actieradius van uw plug-in hybride BMW nog meer beïnvloeden?

Er zijn veel factoren die de elektrische actieradius van uw hybride BMW kunnen beïnvloeden. Naast de buitentemperatuur kan ook uw rijstijl van invloed zijn op de actieradius van uw auto. Andere factoren die ook van invloed kunnen zijn op de actieradius van uw plug-in hybride BMW zijn de topografie van de weg, de totale belasting van de auto en of u iets in de auto oplaadt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts