Is de Ford Kuga plug-in hybride een goede auto

Ford Kuga plug-in hybride

De Ford Kuga plug-in hybride is een stijlvolle, slanke, comfortabele en goed presterende plug-in hybride compacte crossover SUV. Het helpt gebruikers ook om hun brandstofrekening te verlagen en de vervuiling van het milieu te verminderen, omdat het zowel op gas als elektriciteit rijdt. Met dat gezegd, is de Ford Kuga plug-in hybride een goede auto?

Ja, de Ford Kuga plug-in hybride is een uitstekende auto. Hij heeft een comfortabel interieur en is zeer geavanceerd. Sommige mensen zullen hem echter niet mooi vinden, omdat hij vrij compact is met een kleine kofferruimte. Bovendien is hij traag en niet zo betrouwbaar. Over het geheel genomen is het een uitstekende auto en een goede dagelijkse chauffeur.

Geschiedenis van de Ford Kuga plug-in hybride

De Ford Kuga plug-in hybride is een compacte crossover SUV gemaakt door Ford. De Ford Kuga is sinds 2008 tot op heden in productie. De Ford Kuga plug-in hybride werd echter geïntroduceerd in de derde generatie, die loopt van 2019 tot heden.

De hybride lijn heeft drie opties, die de Kuga plug-in hybride, Kuga EcoBlue hybride, en Kuga hybride omvatten. Merk op dat de Ford Kuga plug-in hybride wordt verkocht als Ford escape en dat hij alleen beschikbaar is voor de Europese en Amerikaanse markt, maar niet voor de Chinese markt.

Kenmerken van de Ford Kuga plug-in hybride

Uiterlijk

Qua uiterlijk is de Ford Kuga plug-in hybride een mooi vormgegeven auto met een moderne uitstraling. Het interieur ziet er ook mooi uit, maar het is niet op gelijke hoogte met de meeste van zijn concurrenten. Ook al ontbreekt het binnenin aan flair, Ford maakt het matige interieur goed door ervoor te zorgen dat het zeer geavanceerd en intuïtief is.

De Ford Kuga PHEV crossover SUV heeft een wielbasis van 105,9 inch, een lengte van 178,4 tot 178,8 inch, een breedte van 72,4 tot 73,1 inch en een hoogte van 66,7 tot 67,0 inch.

  Veel voorkomende problemen met Ford Kuga plug-in hybride

Prestaties

De Kuga plug-in hybride biedt het traditionele rijbereik van een verbrandingsmotor naast de efficiëntie en verfijning van een elektrische aandrijflijn. Dit resulteert in betere prestaties en een grotere actieradius. Dankzij de 2,5-liter Duratec inline-4 motor en de 14,4 kWh lithium-ion batterij die samen goed zijn voor 222 pk en 155 lb-ft koppel.

Merk op dat de pk’s en het koppel variëren naargelang de versie van de Ford Kuga Plug-in hybride versie. Daarnaast heeft de auto een topsnelheid van 124 mph en kan hij in slechts 9,2 seconden van 0 naar 62 mph accelereren. De lage snelheid is te wijten aan de trage versnellingsbak.

Comfort en laadruimte

De Ford Kuga plug-in hybride is geen erg comfortabele auto omdat het een compacte crossover SUV is. Desalniettemin is hij nog steeds comfortabel en biedt hij plaats aan maximaal vijf personen. Het enige probleem is dat hij niet ruim genoeg is voor lange mensen en dat de kofferruimte beperkt is. Dus als u veel bagage wilt vervoeren, is deze auto niet ideaal voor u.

Deze auto wordt echter geleverd met veel comfortabele functies die de auto leuk maken om in te rijden. Enkele daarvan zijn intuïtief comfort en bestuurdersassistentie, zoals draadloze laadpadtechnologieën, een FordPass Connect ingebed modem en Ford’s SYNC 3 infotainmentsysteem.

Enkele van de rijhulpfuncties zijn rijstrookcentreringstechnologieën, Stop & Go en sped sign recognition.

Brandstofefficiëntie

Aangezien de Ford Kuga PHEV zowel op gas als op elektriciteit rijdt, is hij zeer zuinig in het verbruik. Hij heeft een EPA-rating van 105 mpg gecombineerd. Dit is uitstekend want deze auto is praktisch, ruim en presteert op hoog niveau. Met zijn compacte ontwerp is dit een perfecte auto voor dagelijks gebruik.

  Veelvoorkomende problemen met Ford Ecosport

Prijs

De Ford Kuga plug-in hybride is geen goedkope of dure compacte SUV. Hij heeft een vanafprijs van ongeveer $33.900. Merk op dat de prijzen variëren naargelang het modeljaar en de uitvoering. De Ford Kuga plug-in hybride ST-Line is duurder dan de basisversie.

FAQ

Hoe lang gaat de Ford Kuga plug-in hybride mee?

De Ford Kuga plug-in hybride is gebouwd om lang mee te gaan. De accu is zo geconstrueerd dat hij duurzaam en capabel blijft gedurende de levensduur van de auto. Hoe dan ook, Ford biedt een garantie op de hoogspanningsbatterij die 8 jaar of 100.000 mijl duurt, afhankelijk van wat het eerst komt.

Hoe werkt de Ford Kuga plug-in hybride?

Deze SUV is uitgerust met een elektrische motor en een gasmotor. Hij werkt door te schakelen tussen de elektrische motor en de gasmotor om de auto aan te drijven. Soms werkt hij met de combinatie van de twee. Bovendien laadt het regeneratieve remsysteem de batterij op en hoeft er niet te worden bijgekoppeld. Maar door de stekker in het stopcontact te steken, wordt de batterij sneller opgeladen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Ford Kuga plug-in hybride?

De Ford Kuga PHEV is een zeer efficiënte, leuke en betrouwbare auto om te hebben. Het heeft echter ook een aantal problemen die eigenaren moeten weten over. Enkele van deze problemen zijn problemen met de verbranding van de koppeling, problemen met de accu, oververhitting van de motor, defecte deurafdichting, problemen met de transmissie, problemen met de EGR-klep, en nog veel meer.

Verliest de Ford Kuga plug-in hybride snel zijn waarde?

Ja, de Ford Kuga behoort tot de hybride auto’s die hun waarde over een lange periode goed vasthouden. De Ford Kuga plug-in hybride is echter nog geen 10 jaar op de markt, dus het is een hele uitdaging om te weten hoe goed hij zijn waarde vasthoudt. Maar tot nu toe gaat het goed.

  Ford Taurus Betrouwbaarheid

Wat is het verschil tussen een hybride en plug-in hybride auto?

Het belangrijkste verschil tussen een standaard hybride auto en een plug-in hybride auto is dat de standaard hybride auto afhankelijk is van zijn gasmotoren om zijn batterijen opgeladen te houden terwijl de auto rijdt. Bovendien maken ze omgekeerd gebruik van gas- en elektromotoren om de brandstofefficiëntie te maximaliseren.

Plug-in hybride auto’s maken daarentegen gebruik van grotere accu’s die normaal worden opgeladen via een 120-volt of 240-volt stopcontact. Merk op dat u een normale lader of een snellader kunt gebruiken om uw plug-in hybride Kuga SUV op te laden.

Samenvatting

De Ford Kuga plug-in hybride compacte crossover SUV is een leuke auto om te rijden, zuinig, en praktisch. Het heeft echter een beperkte kofferruimte en het heeft ook verschillende problemen die gebruikers moeten weten. Het grootste probleem van deze auto is de oververhitting van de batterij. Afgezien van de kleine kofferruimte en de oververhitting van de accu, is dit een leuke auto.

De Ford Kuga plug-in hybride is goedkoper in onderhoud en heeft een uitstekende actieradius. Hij stoot ook minder C02 uit en bespaart geld op brandstof. Al met al is het nog steeds een uitstekende auto en goed onderhoud zal ervoor zorgen dat hij langer meegaat.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts