Veelvoorkomende problemen met Ford Ecosport

Ford Ecosport Problemen

Ford EcoSport is de kleinste SUV van Ford, waardoor hij ideaal is om in de stad te manoeuvreren en te parkeren. Hij is ook zeer efficiënt en praktisch. Echter, deze auto komt ook met een aantal problemen die eigenaars moeten weten. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met de Ford EcoSport?

De meest voorkomende problemen met de Ford EcoSport zijn deuren die niet vergrendelen, een schokkerige transmissie, slecht gemonteerde onderste controle-arm, knarsend remgeluid, defecte gordelhaspel systeem, kapotte motorolie pomp riemspanner, en willekeurige elektrische kortsluitingen.

Het lijkt misschien alsof de Ford EcoSport veel problemen heeft, maar dat is niet het geval. Wanneer u deze problemen vergelijkt met andere Ford SUV’s, zult u merken dat de Ford EcoSport veel betrouwbaarder is.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Ford EcoSport?

Schokkerige transmissie

Een veel voorkomend probleem dat Ford EcoSport eigenaren ervaren is een schokkerige transmissie en ruw schakelen. Dit gebeurt wanneer de bestuurder tot stilstand komt. Als gevolg hiervan leidt het tot problemen met acceleratie en schakelen. Enkele van de belangrijkste oorzaken zijn een slechte sensor, lage transmissie vloeistof, versleten transmissie knoppen, en een slechte solenoid.

Om dit probleem op te lossen, vervangt u de slechte onderdelen. Merk op dat u misschien de hele transmissie moet vervangen, wat lastig en duur kan uitvallen.

Knarsend remgeluid

Ondanks dat dit probleem vaak voorkomt in de 2018 Ford EcoSport, kan het ook worden aangetroffen op andere Ford EcoSport-modellen. Een knarsend geluid komt meestal voort uit de remmen. Verrassend genoeg kan dit probleem ook worden aangetroffen in de meest recente EcoSport-modeljaren.

Als u zo’n geluid hoort, moet u de remblokken inspecteren en kijken of ze beschadigd, vuil of van slechte kwaliteit zijn. Reinig of vervang ze indien nodig.

  Is de Ford Kuga plug-in hybride een goede auto

Deuren gaan niet op slot

Verschillende Ford EcoSport eigenaars hebben ook geklaagd over deuren die niet vergrendelen wanneer het regent of in natte omstandigheden. Sommige bestuurders werden zelfs gedwongen om de deuren handmatig vanuit de auto te vergrendelen of de sleutelhanger te gebruiken. Enkele van de vermoedelijke oorzaken zijn een slecht relais vergrendeling schakelaar, een defecte vergrendeling actuator, en een doorgebrande zekering.

Willekeurige elektrische kortsluitingen

Een ander veel voorkomend probleem dat Ford EcoSport-eigenaren ervaren is dat het elektrische systeem vatbaar is voor kortsluitingen. Een kortsluiting vindt plaats als gevolg van een fout in de bedrading van het voertuig, die normaal gesproken de elektriciteit tussen verschillende circuits afsluit.

Enkele tekenen van elektrische kortsluiting zijn onregelmatige koplampen, doorgebrande zekering en inactieve koplampen.

Het defecte gordelhaspelmechanisme

Dit probleem komt vaak voor bij het model Ford EcoSport 2021, gemaakt tussen 5 februari en 9 maart van datzelfde jaar. Omdat het oprolmechanisme van de veiligheidsgordel defect is, kan het de passagier niet op zijn plaats houden als er plotseling wordt geremd. Als gevolg daarvan neemt het gevaar op letsel toe.

Om dit probleem te verhelpen, moet het defecte oprolmechanisme van de veiligheidsgordel worden vervangen. Bovendien was dit een fabrieksfout en werden de betrokken auto’s teruggeroepen.

Slecht gemonteerde onderste controle-arm

2017 Ford EcoSport modeljaar komt met dit probleem. Niettemin, de fabrikant riep de getroffen auto’s terug, en het probleem werd opgelost. Er werd vastgesteld dat de las van de onderste controle-arm mogelijk niet goed is gelast. Daardoor raakt het voorwiel de wielkast, waardoor het voorwiel blokkeert, wat leidt tot een verlies van stuurcontrole en aandrijfkracht.

Kapotte riemspanner van de motoroliepomp

Dit is een veelvoorkomend probleem in de 2018 Ford EcoSport. Wanneer er een kapotte motoroliepomp riemspanner is, zal er een verlies van oliedruk zijn. Dit zal invloed hebben op hoe de auto presteert. Bovendien, het repareren van dit probleem vereist het krijgen van een nieuwe motor, wat erg kostbaar is.

  Ford C Max Betrouwbaarheid

FAQ

Is de Ford Ecosport een betrouwbare auto?

Ja, de Ford EcoSport is een betrouwbare auto die ook beschikt over efficiënte prestaties en betrouwbare veiligheidsvoorzieningen. Het is ook een van de meest betrouwbare Ford SUV’s, omdat het wordt geleverd met een bovengemiddelde betrouwbaarheid. Bovendien zijn de reparatie- en onderhoudskosten van de Ford EcoSport vrij laag, waardoor het een goede auto voor dagelijks gebruik is.

Is het duur om een Ford Ecosport te onderhouden?

Nee, het onderhoud van de Ford EcoSport subcompacte SUV is zeer goedkoop. Dit komt omdat de auto minder problemen registreert en de meeste van zijn problemen beginnen na het raken van meer dan 100.000 mijl. Bovendien zijn de kosten van reserveonderdelen en diensten heel betaalbaar, vergeleken met de meeste van zijn concurrenten.

Na hoeveel tijd begint de Ford Ecosport problemen te krijgen?

Dat hangt van veel dingen af, zoals modeljaar, uitvoering en hoe goed hij wordt onderhouden. Hoewel de meeste Ford EcoSport-modellen problemen beginnen te krijgen na het klokken van meer dan 100.000 mijl, begon het modeljaar 2018 al problemen te krijgen vanaf 10.000 mijl. U moet dit model dus zo veel mogelijk vermijden.

Wat is een hoge kilometerstand voor Ford Ecosport?

De meeste Ford EcoSport-modellen vergrendelen meer dan 100.000 mijl voordat ze grote problemen beginnen te krijgen. Maar als u uw EcoSport SUV zoals aanbevolen door de fabrikant onderhoudt, moet u gemakkelijk meer dan 150.000 mijl klokken zonder grote problemen te hebben.

  Ford Mustang Shelby GT500 Betrouwbaarheid

Daarom, als u wenst om een gebruikte Ford EcoSport auto te kopen, zorg ervoor dat de auto heeft minder dan 150.000 mijl op zijn dashboard. Alles daarboven kan problematisch blijken en kostbaar om te repareren en te onderhouden.

Wat is de minst betrouwbare Ford Ecosport?

De titel voor het minst betrouwbare Ford EcoSport modeljaar is het modeljaar 2014. Het wordt op de voet gevolgd door het modeljaar 2018. De 2014 Ford EcoSport registreert de meeste problemen. Enkele van de belangrijkste problemen zijn het trillen van de auto wanneer je stopt en een onbetrouwbaar audiosysteem.

Ondanks dat het modeljaar 2014 de meeste problemen heeft, komt het niet met ernstige problemen zoals de 2018 Ford EcoSport. Het 2018 EcoSport model ervaart al problemen vanaf 10.000 mijl. Een van de veel voorkomende problemen van dit modeljaar is blokkerende of gierende remmen, waardoor de deur niet op slot gaat.

Final thoughts

In het algemeen, als u van plan bent om een Ford EcoSport te kopen, moet u een aantal van de problemen die u zult tegenkomen tijdens het eigendom te weten komen. Dit zal u toelaten om goed voor de auto te zorgen en zijn levensduur te verlengen. Met de juiste zorg en onderhoud, kan de Ford EcoSport voor een zeer lange tijd meegaan.

Het is ook van vitaal belang op te merken dat, hoewel de Ford EcoSport wordt geleverd met meerdere problemen, het een zeer betrouwbare subcompacte SUV is. Het is ook praktisch, efficiënt, en gemakkelijk te onderhouden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts