Ford C Max Betrouwbaarheid

De C Max is een hatchback gemaakt door Ford, die werd stopgezet in 2018. De auto was de eerste enige hybride auto’s line-up van Ford. Het hybride systeem is geweldig, met vele andere functies, en het komt voor een zeer goedkope prijs. De C Max had ook een plug-in hybride versie.

Overzicht

De C Max was verkrijgbaar in verschillende uitrustingsniveaus en met een groot aantal verschillende motoren. Het hybride model heeft twee uitrustingsniveaus, en het accupakket dat in het hybride model wordt gebruikt is een 1,4 kWh lithium-ion accu. Het PHEV-model heeft een grotere accu en een elektrisch bereik van 20 mijl.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is vaak een belangrijk aandachtspunt bij de aankoop van een budgetwagen zoals de C Max. Dat komt omdat mensen niet veel geld willen uitgeven aan het onderhoud van een auto. De C Max is nog steeds een behoorlijk betrouwbare optie in zijn prijsklasse, en hij heeft een betrouwbaarheidsbeoordeling van 4,0 van de 5,0 door RepairPal. Het gemiddelde brandstofverbruik is echter niet zo goed als bij veel andere opties.

Veiligheid

De veiligheidsfactor in Fords is altijd groot geweest. De C Max heeft een stevige carrosserie om botsingen te doorstaan. Hij kreeg 5 sterren in zijn crashtests van Euro NCAP. De veiligheidsvoorzieningen zijn ook geweldig, en hij heeft standaard 6 airbags, en bandenspanningscontrole, met beschikbare functies van lane-assist, actieve stadsremmen, enz.

  Ford Escape betrouwbaarheid

Afschrijvingspercentage

Fords verliezen over het algemeen niet snel hun waarde, en ze kunnen gemakkelijk verkocht worden op de markt. Een gebruikte C Max kost ongeveer 17.000 dollar, en na 5 jaar zou hij nog ongeveer 40% afgeschreven zijn. Dit is aanvaardbaar voor een uit productie genomen auto.

Onderhoud en herstelling

Het beste aan de C Max zijn de lage onderhoudskosten. De auto kost gemiddeld ongeveer 275 dollar per jaar. Dit is inclusief alle onderhoud en service. De onderdelen zijn ook gemakkelijk verkrijgbaar op de markt.

FAQ

Is de Ford C-Max een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Ford C-Max is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Ford C-Max?

De Ford C-Max is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Grote Auto’s

Hoeveel pk heeft een Ford C-Max en heeft hij een turbo?

De Ford C-Max heeft 141 pk en 129 lb-ft koppel. De motor is een Gas/Elektrische I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is: Sequentiële MPI.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Ford C-Max?

13,97 cm.

Welk type wielen heeft hij?

Ford C-Max heeft 17 X 7 inch Aluminium Voorwielen en 17 X 7 inch Aluminium Achterwielen.

Heeft de Ford C-Max een reservewiel?

Nee, de Ford C-Max heeft geen reservewiel.

Is de Ford C-Max een plug-in?

Ford’s eerste plug-in hybride productievoertuig, de C-MAX Energi, maakt deel uit van zijn eerste specifieke hybride lijn. De C-MAX Energi is een voertuig dat met stijl en kracht kan worden bestuurd.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts