Veelvoorkomende problemen met de Ford Bronco Raptor

Ford Bronco Raptor problemen

De Ford Bronco Raptor is het topmodel van de Bronco-reeks, althans voor het ogenblik. De Bronco Raptor neemt het gewone Bronco-model, vergroot het behoorlijk met forse carrosseriedelen, grote wielen en banden, een aanzienlijke verhoging van de rijhoogte, en voegt een 400pk 3.0L EcoBoost V6 motor toe die volgens Ford “perfect” is voor de Bronco.

Als het op betrouwbaarheid aankomt, zijn de zaken niet zo perfect als Ford hoopte, want de Bronco kampt met verschillende problemen met essentiële systemen, zoals in de eerste plaats de motor. De auto lijkt ook te lijden onder diverse uitrustingsgerelateerde problemen, zoals met zowel de softtop als de hardtop. Bovendien lijken de afdichtingen ook een probleem te zijn omdat de Bronco last heeft van binnendringend water.

De Bronco heeft ook te lijden van diverse problemen met de ophanging, zoals niet goed vastzittende bouten en defecte onderste controle-armen. Oververhitting lijkt ook een probleem te zijn en velen geloven dat Ford de productie van de Bronco zo heeft gehaast dat ze de auto niet naar behoren hebben getest.

Ten slotte heeft de Bronco Raptor ook te lijden onder diverse elektrische problemen, met name met het infotainmentsysteem en zelfs met veel essentiële elektrische onderdelen, waardoor de auto kan afslaan of vermogen kan verliezen.

Ford Bronco Raptor – Motorproblemen

De Ford Bronco Raptor heeft te kampen met motorproblemen die typisch zijn voor auto’s zoals de Ford Explorer ST omdat ze dezelfde motor en transmissie delen. De eerste klachten over de motor lijken te wijzen op een algemeen gebrek aan raffinement, maar ook dat de motor kan trillen bij hogere snelheden of helemaal vermogen kan verliezen.

Sommige journalisten hebben geklaagd over het feit dat de auto niet wil starten, vooral in warmere klimaten. We moeten er ook aan toevoegen dat sommige Ford-specialisten hebben gespeculeerd dat de brandstofpomp de hoofdoorzaak is van al deze problemen en dat Ford dat moet uitzoeken en oplossen voordat de Bronco Raptor in volle capaciteit op de markt komt.

  Audi vs Ford betrouwbaarheid - Wat is beter

Ford Bronco Raptor – Uitrustingsproblemen

De Ford Bronco is verkrijgbaar met een soft-top dak of een hard-top dak, maar het lijkt erop dat beide problematisch zijn. Om te beginnen met de softtop: veel vaste Bronco-eigenaren hebben verklaard dat de kwaliteit van de top twijfelachtig is en dat het echt onwaarschijnlijk is dat de softtop een behoorlijke tijd mee zal gaan.

Het probleem met de hardtop is waarschijnlijk het meest besproken probleem met de nieuwe Bronco, omdat Ford enigszins beknibbelde op de kwaliteit bij het ontwerp van de hardtop. De mensen klagen over het feit dat de kap moeilijk uit te lijnen is en dat bepaalde onderdelen snel loslaten en uit elkaar scheuren.

Ford Bronco Raptor – problemen met de ophanging

De Ford Bronco Raptor is een echte terreinauto en dat merk je meteen als je hem ziet. De off-road capaciteiten van de Bronco zijn echter enigszins afgenomen omdat de Bronco last heeft van problemen met de ophanging. De meest opvallende problemen hebben te maken met diverse fabricagefouten, zoals niet goed vastgezette bouten.

De onderste controle-armen zijn ook twijfelachtig omdat veel Bronco-eigenaars problemen melden. Dit soort problemen zijn het gevaarlijkst omdat ze gemakkelijk dodelijk kunnen aflopen. Ford heeft de Bronco al een paar keer teruggeroepen, waarvan vele direct verband hielden met defecte onderdelen van de ophanging.

  Is de Ford Edge een goede auto?

Ford Bronco Raptor – Oververhittingsproblemen

Het gebeurt niet vaak dat een gloednieuwe auto oververhit raakt, maar de Bronco doet dat zeker. Sommigen zeggen dat Ford de nieuwe Bronco niet grondig heeft getest omdat ze hem te snel op de markt brachten, terwijl anderen geloven dat Ford de Bronco gewoon helemaal niet goed heeft gemaakt. Hoe dan ook, veel journalisten en toekomstige eigenaars hebben gemeld dat de Bronco foutmeldingen vertoonde die verband hielden met oververhitting.

Sommige journalisten hebben de Bronco Raptor aan de tand gevoeld en zij zeggen dat de auto een waarschuwingslampje “4WD System Disabled” geeft, wat de offroad-capaciteiten van de Bronco volledig vermindert.

Ford Bronco Raptor – Elektrische problemen

De Ford Bronco Raptor is een relatief goed uitgeruste auto, vooral in vergelijking met de oude Bronco die alleen een stuurwiel en vier banden had. Maar Ford is in het algemeen geen kampioen als het aankomt op elektrische tovenarij die werkt, en dat is nogal duidelijk in de nieuwe Bronco Raptor.
Sommige veiligheidssystemen zoals airbags en forward collision warning waren ook problematisch, en Ford heeft hiervoor een terugroepactie uitgeschreven. Het infotainmentsysteem kan haperen, het lane keep assist-systeem kan uitvallen en de hele auto kan zijn vermogen verliezen en in de parkeerstand gaan.

FAQ Sectie

Is de Ford Bronco Raptor het waard?

De Ford Bronco Raptor kost maar liefst 22.000 dollar meer dan de Ford Bronco Wildtrak, de volgende in lijn. Hij mag dan wel 400 pk hebben en een van de krachtigste kleinere SUV’s zijn die te koop zijn, maar de Bronco Raptor is eigenlijk helemaal geen kleine SUV. Hij is nogal gegroeid met het Raptor-pakket en sommigen vinden hem een beetje te groot.

  Ford Escape betrouwbaarheid

Hoe dan ook, als je van de Bronco houdt en je wilt de nieuwste en de stoerste Bronco die er te koop is, dan is het de moeite waard. Aan de andere kant, als u geen fan bent van de Bronco in het algemeen, of als u alleen van de iconische Bronco houdt, dan is de nieuwe Bronco Raptor het geld zeker niet waard.

Is de Ford Bronco Raptor beter dan de Ford F150 Raptor?

De Ford Bronco Raptor kost ongeveer hetzelfde als de Ford F150 Raptor, dus het is redelijk om te denken dat veel potentiële klanten deze twee modellen zullen vergelijken en beslissen welk model ze zullen krijgen. Naar mijn mening, de F150 is de betere auto in het algemeen en moet uw eerste keuze zijn.

Ten eerste, de F150 Raptor is al een bewezen auto als het is de nummer 1 best verkochte auto in de VS. Ten tweede heeft hij een bruikbaar bed en ook al is hij groter, hij is veel praktischer. De Bronco is misschien een betere terreinauto, maar de F150 is beter in al het andere.

Gaat Ford een V8 aanbieden in de Bronco?

Er zijn veel mensen die het idee van een Bronco met een V6 niet zien zitten. Het lijkt er echter op dat Ford een Ford Bronco gaat uitbrengen met de 5.0L V8 uit de Mustang GT. De V8-aangedreven Bronco wordt de Bronco DR genoemd.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts