Alles over 2023 Ford F-150 Raptor R

2023 Ford F-150 Raptor R

High-performance trucks leken een paar jaar geleden onwaarschijnlijk, maar tegenwoordig kunnen we zelfs 700pk+ V8 monsters kopen die een hele reeks supercars kunnen verslaan in een 0-60mph race. Dit is belachelijk voor een pick-up truck, maar het lijkt erop dat de Amerikaanse markt zo dol is op pick-ups dat ze ze in alle mogelijke varianten willen hebben.

De komende 2023 Ford F-150 Raptor R wordt de prestatieversie van de prestatieversie Ford F150 Raptor die de F150 nu tot 11 gaat tunen. De F150 Raptor gebruikt om een V8-motor hebben, maar werd vervangen door een EcoBoost-eenheid voor de paar vorige generaties die nooit echt werden geaccepteerd door veel Ford-liefhebbers.

Dit werd alleen maar erger toen Dodge kwam met de TRX die een V8 en veel meer vermogen dan de Raptor heeft. De TRX komt zelfs met middenconsole graphics met een T-rex die een raptor eet. Ford was niet erg onder de indruk van Dodge die schaduw gooide op de Raptor en dat is ook de reden waarom de nieuwe 2023 Raptor R is ontworpen om de TRX op te eten.

In dit artikel vertellen we je alles over de 2023 Ford F150 Raptor R, de geweldige V8-motor die hij krijgt, en alle andere functies die erbij horen. Dus, als dat iets is dat je interesseert, lees dan zeker dit artikel!

2023 Ford F-150 Raptor R – De Aandrijflijn

Als u een van die mensen bent die nooit heeft kunnen accepteren dat de Raptor een kleine EcoBoost motor heeft, dan kunt u gerust zijn, want de Raptor R krijgt de Shelby GT500 “Predator” motor die het geliefde V8 geluid gaat herstellen met 700pk en 640lb-ft koppel, wat 250pk meer en 140lb-ft meer is dan de standaard Raptor.

  Veel voorkomende Ford Super Duty 10 versnellingsbak problemen

Ford heeft ook een veel grotere luchtinlaat geïntroduceerd die nu 66% meer lucht in de motor kan blazen, waardoor de temperaturen laag blijven en de motor bestand is tegen zo’n zware truck. Nieuwe oliekoelers, unieke uitlaatspruitstukken, een diepere oliepan, een opnieuw gekalibreerde supercharger, een poelie met een kleine diameter… dit alles wijst erop dat dit een behoorlijk nieuwe motor is.

Ford zegt dat de Raptor R 112 mph kan halen, wat veel is voor een truck met 37-inch banden. De Raptor R heeft een 10-traps automatische koppelomvormer transmissie uit de SelectShift serie. Het beste aan de nieuwe 2023 Ford Raptor R is de soundtrack, want de nieuwe V8 klinkt heerlijk en laat zien dat een EcoBoost in een Raptor gewoon niet genoeg is.

2023 Ford F-150 Raptor R – Ontwerp en rijden

Qua design verschilt de Raptor R wel van de F150 Raptor, maar niet te veel. De voorkap, of zoals Ford het graag noemt, de “power dome” zit nu een centimeter hoger zodat de V8-motor er vrijer in past. De truck heeft ook een hele reeks Raptor R stickers die ontworpen zijn om Dodge TRX eigenaren af te schrikken.

Alle Raptor R-versies worden geleverd met nieuwe 37-inch grabbelbanden, terwijl het interieur is bekleed met koolstofvezel, microsuède in plaats van leer, en nieuwe Recaro sportstoelen met nieuwe R-logo’s. De rijervaring verschilt niet veel van de V6 Raptor, want de Raptor R heeft vrijwel dezelfde ophanging met dezelfde bodemvrijheid.

  Veel voorkomende Ford 2.0 EcoBoost problemen

Deze trucks zijn ontworpen om snel te gaan in rechte lijnen, wat betekent dat je niet echt gaat racen op een circuit. Die enorme 37-inch banden zijn groter dan alles wat je krijgt van elk TRX-model van de fabriek, waardoor deze truck perfect is voor Baja en woestijn snelheid.

2023 Ford F-150 Raptor R – Prijs en markt

De 2023 Ford Raptor R zal beginnen bij $ 109.145 met een inbegrepen $ 1.795 bestemmingskosten. Hij komt eind dit jaar naar de dealers, maar Ford zegt dat ze al openstaan voor het aannemen van bestellingen. Ford heeft niet gezegd of de Raptor R beperkt in productie zal zijn, wat betekent dat dat waarschijnlijk niet het geval zal zijn.

Misschien zien we dat Ford probeert om zoveel mogelijk Raptor R-modellen te verkopen in een paar jaar van beschikbare producten en dus het model op die manier te beperken. Hoe dan ook, wanneer de Ford F150 Raptor R hits de wegen, is de kans groot dat de waarden binnenkort omhoogschieten, die zal verleiden veel F150 Raptor R eigenaren om hun auto’s om te zetten voor een aanzienlijke winst.

FAQ Sectie

Is de Ford F-150 Raptor R beter dan de Dodge RAM TRX?

Een van de spannendste rivaliteiten op de vrachtwagenmarkt aller tijden is die tussen de aanstaande Ford F150 Raptor R en de bestaande Dodge RAM TRX. De TRX is een beetje krachtiger, maar is waarschijnlijk ongeveer 500-1000 pond zwaarder dan de Raptor R, wat betekent dat zijn vermogen-gewichtsverhouding niet zo goed is als bij de Raptor R.

  Is de Ford Escape een goede auto?

We kunnen zeggen dat beide trucks ronduit krankzinnig zijn en uw aankoopbeslissing zal afhangen van welke van deze twee merken u leuker vindt en of u de “Predator” Shelby V8 verkiest boven de iconische “Hellcat” V8.

Hoe kan ik een Ford F150 Raptor R bestellen?

Als u de Ford Raptor R van 2033 wilt kopen, moet u gewoon naar uw plaatselijke Ford-dealer gaan en om een toewijzing vragen. Dit betekent dat u officieel uw bouwplaats reserveert door een aanbetaling te doen bij een Ford-dealer. Deze aanbetaling zal later worden toegepast op de aankoopprijs van uw voertuig.

Het probleem hierbij is dat veel dealers grote marges zullen vragen voor de Raptor R. Er zijn heel wat gevallen waar dealers tot 25.000 dollar bovenop de aankoopprijs van de F150 Raptor R vragen en dat is gewoon dwaas.

Is de Ford F150 Raptor R een prestatietruck?

De Ford F150 Raptor R is een performance truck omdat hij meer dan 700 pk levert met zijn van de Shelby GT500 afgeleide V8. Hoewel deze trucks niet zijn ontworpen voor gebruik op het circuit, kunnen ze zich goed handhaven in de bochten. Zeker, ze zijn beter dan gewone F-Serie trucks, maar als geheel zijn ze gewoon ontworpen om plezier mee te hebben.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts