Alles over 2023 Ford Bronco Sport

2023 Ford Bronco Sport

De Ford Bronco Sport is het nieuwe unibody model van de Bronco dat gebaseerd is op hetzelfde platform als de Ford Escape SUV. De Bronco in het algemeen is een van de beroemdste en populairste Ford-modellen aller tijden en daarom heeft Ford een grote Bronco-comeback gemaakt die zeker heel goed zal verkopen. In dit artikel vertellen we je alles over de 2023 Ford Bronco Sport, dus blijf hangen om erachter te komen!

De Ford Bronco Sport reeks biedt twee verschillende motor keuzes met de bekende Ford 8-traps automatische transmissie. De nieuwe Bronco Sport is vooral een terreinwagen, want dat was het belangrijkste aandachtspunt voor de oorspronkelijke Bronco. We kunnen zeggen dat de Bronco op het gebied van terreinrijden op gelijke voet staat met de Jeep Wrangler en dat is veel lof.

Qua design is de Bronco Sport geïnspireerd op de oudere iconische Bronco, maar zowel van binnen als van buiten ziet hij er modern uit. De rijervaring verschilt niet veel van andere SUV’s zoals de Ford Escape, omdat deze twee de meeste onderdelen met elkaar delen. De Bronco is echter iets meer off-road georiënteerd en dat is meteen duidelijk.

Over de betrouwbaarheid kunnen we niets zeggen, maar de waarde is sterk, want de Bronco doet onder voor de meeste andere SUV’s met een Ford badge. Je kunt de nieuwe Bronco krijgen met 2-deurs of 4-deurs, en als je maximale ruimte wilt, moet je de 4-deurs Bronco nemen.

2023 Ford Bronco Sport – De aandrijflijn

Het motoraanbod van de Ford Bronco begint met de 1.5L driecilinder met 181 pk en 190 lb-ft koppel, terwijl de krachtigere 2.0L motor 250 pk en 277 lb-ft koppel levert. Beide motoren zijn gekoppeld aan de vertrouwde 8-traps automatische transmissie van Ford, die soepel schakelt en ook in het terrein goed uit de voeten kan met zijn low-range en hill descent functionaliteit.

  Veel voorkomende Ford V10 problemen

De grotere motor levert ongeveer 21 MPG in de stad, 26 MPG op de snelweg en 23 MPG gecombineerd. De kleinere 1.5L driecilinder zal ongeveer 25 MPG in de stad, 28 MPG op de snelweg en 26 MPG gecombineerd opleveren, maar deze cijfers zijn nog niet bevestigd, het zijn slechts schattingen.

Al met al biedt de Ford Bronco Sport behoorlijke motorkeuzes die de meeste eigenaren waarschijnlijk tevreden zullen stellen. Wij raden aan voor de 250 pk motor te gaan omdat die beter bij het karakter van de auto past, merkbaar sterker is en in de praktijk niet minder efficiënt is.

2023 Ford Bronco Sport – Ontwerp en rijden

De Ford Bronco Sport is de moderner ogende nieuwe 2023 Bronco en velen vinden hem er minder goed uitzien dan de gewone Bronco. De Bronco Sport is duidelijk meer afgestemd op rijden op de weg en ziet er daarom gewoner en ingetogener uit. De Bronco Sport biedt geen afneembare deuren en een dak, althans niet op dezelfde gemakkelijke manier als de gewone Bronco dat doet.

Al met al is het Sport-model van de Bronco een veel meer op de weg gerichte auto die er niet zo off-road-vriendelijk uitziet of aanvoelt als de gewone Bronco. Dit betekent dat je moet verwachten dat hij rijdt en aanvoelt als de Ford Escape.

  Veel voorkomende Ford 2.0 EcoBoost problemen

2023 Ford Bronco Sport – Betrouwbaarheid en veel voorkomende problemen

De Ford Bronco Sport heeft een moeilijke start gehad want hij werd al drie keer teruggeroepen. De eerste keer was vanwege grote olielekken, de tweede keer vanwege problemen met het brandstoftoevoersysteem en de derde keer vanwege problemen met de remvoeringen. Deze problemen konden brand veroorzaken, de auto doen afslaan en de remwerking verminderen.

Al met al is dit niet zo ongewoon voor een nieuw model van een autofabrikant en daarom zal de Bronco Sport waarschijnlijk een stuk beter worden met elk nieuwer modeljaar wanneer deze problemen grotendeels worden opgelost.

2023 Ford Bronco Sport – Waarde en bruikbaarheid

De Ford Bronco Sport begint bij ongeveer $ 29.215 plus bestemmingskosten voor het 1.5L model. Het 2023 Badlands model met de grotere motor begint bij 37.000 dollar, terwijl het topmodel Heritage Limited begint bij 45.000 dollar. Al met al is dit een aantrekkelijke prijsklasse voor de nieuwe Bronco, omdat hij waar voor zijn geld biedt.

De praktische kant is goed, want de Sport-modellen hebben vier deuren en een behoorlijke kofferruimte. U kunt de Bronco Sport gemakkelijk met vier volwassenen vullen zonder bang te zijn dat iemand zal klagen over het gebrek aan ruimte.

FAQ

Wat is het verschil tussen de 2022 Bronco Sport en de 2023 Bronco Sport?

De 2023 Ford Bronco Sport verschilt niet echt van het 2022 model, behalve voor bepaalde visuele grafische pakketten en kleine veranderingen hier en daar. De 2023 Bronco Sport is voornamelijk een carry-over van het 2022 model, wat te verwachten is.

  Veel voorkomende Ford Edge EcoBoost motorproblemen

Ford gaat nogal wat veranderingen introduceren, waaronder een nieuw Raptor-model voor de gewone Bronco, maar het lijkt erop dat de Bronco Sport overwegend hetzelfde blijft.

Is de Ford Bronco Sport beter dan de gewone Bronco?

De Ford Bronco Sport is de meer leefbare, efficiëntere, stillere en meer weggerichte iteratie van de Bronco die ook minder kost. Maar de gewone Bronco is cooler, ziet er beter uit, en heeft twee verschillende carrosserie-stijlen en vormen.

Bij de gewone Bronco kunnen de deuren en het dak eraf, wat bij de Bronco Sport niet kan. Als het mijn geld was, zou ik elke dag van de week voor de Bronco gaan, gewoon omdat hij er veel cooler uitziet, terwijl de Bronco Sport er helemaal niet zo aantrekkelijk uitziet.

Wanneer kan ik een 2023 Ford Bronco Sport kopen?

De 2023 Ford Bronco Sport is nu al te bestellen, maar u krijgt uw nieuwe Bronco Sport waarschijnlijk niet eerder dan eind 2022 of op zijn vroegst in de herfst van 2022. We kunnen ook verwachten dat deze worden aangeboden met aanzienlijke dealer markups die inderdaad belachelijk zijn.

De wachttijden voor de nieuwe Bronco Sport zijn echter ongeveer een paar maanden, waardoor sommige mensen graag meer betalen om de auto eerder te krijgen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts