Welke Ford Bronco-jaren moet je vermijden?

2023 Ford Bronco Sport

De Ford Bronco werd in 2021 nieuw leven ingeblazen als gevolg van een immense marktvraag en de wens van Ford om de merknaam Bronco een tweede leven te geven. De Bronco is een van de oudste SUV’s die ooit zijn uitgebracht en dat is deels de reden waarom hij nu een enorme cultaanhang geniet onder zowel off-road- als klassieke autoliefhebbers.

In dit artikel bespreken we alle Ford Bronco-jaren die je kunt vermijden, inclusief alle Bronco-modeljaren sinds de jaren 1960. Deze modeljaren omvatten de 1966-1977 Bronco-modellen, de 1984-1990 Bronco’s en de 2021 Ford Bronco omdat we ook een van de nieuwere modellen wilden opnemen.

De zeer vroege 1966-1977 Bronco-modellen moeten worden vermeden omdat ze erg gevoelig zijn voor roest die deze auto’s kan slopen als er niet goed voor wordt gezorgd. De Bronco uit 1980 staat erom bekend dat hij heel gemakkelijk omrolt, iets waar je je zeker bewust van moet zijn omdat omrollen in zo’n oude auto catastrofaal kan zijn.

Tot slot is de Bronco uit 2021 ook twijfelachtig omdat hij meer problemen heeft dan al zijn latere tegenhangers. Het is de moeite waard om op te merken dat al deze auto’s nog steeds zonder al te veel problemen gekocht en gebruikt kunnen worden als je weet waar je voor gaat en je er alles aan doet om de auto te inspecteren voordat je hem koopt.

Ford Bronco 1966-1977

De Bronco uit 1960 is een gecertificeerde OG klassieke Bronco, wat betekent dat hij een aanzienlijke verzamelwaarde heeft. Deze staan bekend om hun compacte formaat, robuuste constructie en sterke off-roadprestaties. Deze kopen is niet iets wat de meeste mensen bereid zijn te doen, omdat ze zelfs essentiële veiligheidsuitrusting missen omdat ze nogal oud zijn.

  Is de Ford Focus Ecoboost een goede auto?

Een van de grootste problemen met vroege Broncos is roest en corrosie. Deze voertuigen zijn tientallen jaren oud en hun originele stalen carrosserieën en frames kunnen in de loop der jaren zijn blootgesteld aan barre weersomstandigheden, vocht en strooizout. Als gevolg daarvan kan roest ontstaan op de carrosseriepanelen, het onderstel, het frame en andere kritieke onderdelen.

Roest en corrosie kunnen de structurele integriteit van het voertuig verzwakken, de veiligheid in gevaar brengen en de algehele staat en waarde aantasten. Daarom is het cruciaal om elke Bronco van de eerste generatie grondig te inspecteren voordat je hem koopt, vooral als je in een gebied woont waar roest veel voorkomt of als het voertuig is blootgesteld aan corrosieve omstandigheden.

Ford Bronco 1984-1990

De Ford Bronco uit de jaren 1980 is ook een juweeltje en veel mensen beschouwen hem als het beste klassieke Ford Bronco-model dat je kunt kopen. Hij wordt algemeen beschouwd als de echte voorloper van het nieuwe Ford Bronco model omdat de 1980s Bronco begon met de boxy utilitaire look waar veel mensen tegenwoordig naar op zoek zijn met veel moderne SUVs.

De Bronco II is gebaseerd op hetzelfde platform als de Ford Ranger, die beide berucht waren vanwege ongelukken met koprollen. Omdat de Bronco II een vrij hoog zwaartepunt heeft, kan hij met gemak uitdagend terrein doorkruisen, maar dat betekent ook dat hij niet bijzonder stabiel is bij elke snelheid.

Ford heeft de Bronco II op een gegeven moment ook teruggeroepen vanwege al het lawaai van Bronco II-modellen die overal in de VS omrolden. Dit alles maakte de Bronco II enigszins berucht, vooral omdat Ford er nooit in slaagde om deze problemen volledig te verhelpen.

  Alles over 2023 Ford F-250

2021 Ford Bronco

De nieuwe Ford Bronco heeft wel last van een paar opvallende problemen, zoals motorstoringen, problemen met de kleppen, oververhittingsproblemen, problemen met de bovenkant en problemen met de turbocompressor. Vergeleken met de 2022 en de 2023 Bronco lijkt de 2021 de meeste landelijke klachten te krijgen, waardoor het de slechtste 21e-eeuwse Bronco van allemaal is.

Dit is geen reden om de nieuwe Bronco helemaal af te wijzen, maar om je huiswerk te doen en de auto volledig te inspecteren voordat je hem koopt. Een inspectie voor de aankoop is meestal wat iedereen aanraadt, dus het is beter om dat te doen als je geen ervaring hebt met automonteurs en elektrische onderdelen.

Het is ook heel gebruikelijk dat de allereerste modeljaren van een auto meer problemen hebben dan nieuwere modellen, omdat niet elk probleem kan worden opgelost tijdens pre-productietests en kwaliteitscontrole.

FAQ

Welke Ford Bronco-modellen zijn het meest waardevol?

De Ford Bronco heeft een rijke geschiedenis en bepaalde modeljaren zijn bijzonder gewild bij verzamelaars en liefhebbers, waardoor ze een hogere waarde op de markt opbrengen. Tot de meest waardevolle Ford Bronco modeljaren behoren de vroege modellen van de eerste generatie, met name die tussen 1966 en 1977. Deze Bronco’s, met hun klassieke design en off-road capaciteiten, zijn zeer begeerd.

Daarnaast is er speciale aandacht voor speciale modellen met een beperkte oplage en voor zeldzame optiepakketten die hun begeerlijkheid vergroten. Goed geconserveerde of gerestaureerde Bronco’s, vooral die uit deze specifieke modeljaren, kunnen ook hoge prijzen opbrengen vanwege hun tijdloze aantrekkingskracht.

Welke Ford Bronco-modellen zijn het minst waardevol?

De vierde generatie Bronco’s (1992-2996) zijn over het algemeen niet zo populair als oudere Bronco-modellen omdat ze gemengde kritieken kregen en niet te oud zijn om beperkt te zijn. Sommige speciale edities en goed onderhouden modellen kunnen echter nog steeds veel geld opbrengen, vooral als de kilometerstand laag is en de auto een rijke geschiedenis heeft.

  Ford F150 Raptor Betrouwbaarheid

Bovendien hebben Bronco-modellen met basisuitrustingen en gewone configuraties, zonder unieke of zeldzame kenmerken, vaak een lagere waarde in vergelijking met speciale edities of varianten met beperkte productie. Dit is ook het geval voor de moderne Bronco, omdat deze in eerste instantie veel goedkoper waren om te kopen.

Wat is er zo speciaal aan de Ford Bronco?

Wel, veel dingen maken de nieuwe Ford Bronco speciaal, de belangrijkste zijn erfgoed, merknaam, terreinrijden, uiterlijk en een rijke aftermarket. De Bronco was een van de allereerste SUV’s die ooit op de markt kwam en zette daarmee de standaard voor vele SUV’s die zouden volgen.

Met tientallen jaren onafgebroken productie en een steeds groeiende cultus heeft de Bronco zijn naam keer op keer verdiend. Ford heeft een aantal van de meest iconische auto’s ooit gemaakt en het is meer dan gewoon om de Bronco op te nemen in de “meest bijzondere Ford-modellen ooit”, waaronder de Mustang, het Model T en de Ford GT.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts