Is de Ford EcoSport een goede auto?

Ford EcoSport

De Ford EcoSport begon als een auto die bedoeld was voor de Braziliaanse markt. Maar de zaken veranderden toen in 2012 de productie werd opgestart in verschillende delen van de wereld. Vandaag de dag is de Ford EcoSport een van de best verkochte Ford modellen op de markt. Maar is de Ford EcoSport een goede auto?

Het hangt ervan af wat u zoekt. Als u op zoek bent naar een subcompacte SUV die betrouwbaar, praktisch, zuinig en stijlvol is, dan is de Ford EcoSport de ideale auto. Maar als u een krachtigere, ruimere en comfortabelere SUV wenst, zult u verder moeten kijken.

Geschiedenis van de Ford EcoSport

De Ford EcoSport is een subcompacte crossover SUV gemaakt door Ford. Deze auto werd voorheen in Brazilië geproduceerd door Ford Brazilië. Deze fabriek was verantwoordelijk voor het maken van de eerste generatie Ford EcoSport van 2003 tot 2012. Toen de tweede generatie Ford EcoSport werd geïntroduceerd, werd deze in verschillende landen geproduceerd.

De tweede generatie van de Ford EcoSport wordt geassembleerd in verschillende landen, waaronder Thailand, Roemenië, India en Rusland. Bovendien, Ford Ecosport wordt geleverd met 5-deuren en het biedt plaats aan maximaal vijf personen. Hij wordt ook geleverd met drie verschillende aandrijflijnen om uit te kiezen, waaronder voorwielaandrijving, voorwielmotor en vierwielaandrijving.

Kenmerken van de Ford EcoSport

Uiterlijk

Deze subcompacte SUV heeft dan wel een compact ontwerp, maar hij ziet er toch strak en stijlvol uit. Bovendien past hij door zijn eenvoudige vormgeving zonder veel problemen in kleine parkeervakken. Het interieur van de auto is echter krap en niet erg comfortabel. Dus als comfort uw prioriteit is, dan heeft de EcoSport een matig interieur.

  Veelvoorkomende problemen met de Ford Edge

Naast een mat interieur, is de auto voorzien van veel geavanceerde technologie en veiligheidsvoorzieningen. Enkele van de opvallende kenmerken van de Ford EcoSport zijn 16-inch wielmaat, zwarte grille, licht getint glas, lage bandenspanning waarschuwing, ABS & Driveline traction control, achterste kindersloten, back-up camera, en nog veel meer.

De Ford EcoSport subcompacte SUV wordt geleverd met een wielbasis van 99,2-inch, een lengte van 161,3-inch, een breedte van 69,5-inch en een hoogte van 65,1-inch.

Prestaties

De Ford EcoSport kleine SUV is niet echt een performer. Het is echter gemakkelijk te hanteren en wordt geleverd met verschillende trims opties. Hij heeft de basis Ford EcoSport S 4WD, die wordt gevolgd door de SE 4WD, dan de SES 4WD, en ten slotte de Titanium 4WD. De Titanium 4WD is de best presterende auto in de lijn.

Ook deze kleine SUV is voorzien van een 2,0-liter inline-4 motor met automatische 6-versnellingsbak en een vierwielaandrijving. De motor levert een totaal van 166 pk en 149 lb-ft koppel. Bovendien heeft hij een topsnelheid van 113 mph en kan hij in 10,8 seconden van 0 naar 60 accelereren.

Comfort en laadruimte

Ondanks dat de Ford EcoSport praktisch is, is hij niet erg comfortabel om in te zitten voor lange ritten. Omdat het een subcompacte SUV is, is de EcoSport vrij klein, maar hij biedt plaats aan maximaal vijf personen. Wat velen verrast is de 20,9 kubieke meter aan laadruimte in de kofferbak en een totaal van 50 kubieke meter wanneer de achterbank is opgeklapt.

Brandstofefficiëntie

Als het op efficiëntie aankomt, behoort de Ford EcoSport tot de meest brandstofefficiënte subcompacte SUV’s op de markt. Dit komt omdat het wordt geleverd met een EPA rating van 23 mpg in de stad, 29 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 25 mpg. U zult dus uiteindelijk veel geld besparen op brandstof, waardoor de Ford EcoSport een goede dagelijkse bestuurder is.

  Veel voorkomende problemen met Ford Kuga plug-in hybride

Prijs

De Ford EcoSport SUV behoort tot de goedkoopste Ford SUV’s op de markt. Een nieuwe Ford EcoSport SUV heeft een basisprijs van ongeveer $ 23.300, terwijl een gebruikte Ford EcoSport SUV ongeveer $ 12.400 zal kosten. Merk op dat de prijs varieert afhankelijk van de Ford EcoSport trim die je koopt.

Een high-end uitvoering, zoals de Ford EcoSport SES 4WD variant kost meer dan $29.500, terwijl de Ford EcoSport Titanium 4WD rond de $29.700 kost.

FAQ

Hoe lang gaat de Ford Ecosport mee?

Aangezien de Ford EcoSport niet veel problemen meldt, kan deze auto meer dan 100.000 mijl meegaan zonder ernstige problemen te registreren. En met de juiste zorg en onderhoud, kan de Ford Ecosport meer dan 200.000 mijl meegaan. Zorg ervoor dat u zich houdt aan het door de fabrikant aanbevolen onderhoudsprogramma.

Wat is het meest betrouwbare modeljaar van de Ford EcoSport?

De Ford EcoSport behoort tot de meest betrouwbare Ford modellen op de markt. Op diezelfde nota, het meest betrouwbare Ford EcoSport modeljaar is de 2012 en 2020 Ford EcoSport. Deze twee worden gevolgd door de 2016 en 2017 Ford EcoSport modeljaren. Al deze auto’s melden minder problemen in vergelijking met andere modeljaren.

Wat zijn enkele van de veel voorkomende problemen met de Ford EcoSport?

De Ford EcoSport is een fantastische subcompacte SUV met top-notch functies en een stijlvol design. Niettemin, het komt ook met een aantal gemeenschappelijke problemen die gebruikers moeten weten over. Sommige van deze omvatten een schokkerige transmissie, gebroken motor olie pomp riemspanner, willekeurige elektrische kortsluitingen, slijpen remgeluiden, en nog veel meer.

  Ford Fiesta ST betrouwbaarheid

Houdt Ford Ecosport zijn waarde?

Nee, Ford Ecosport houdt zijn waarde niet. Sterker nog, deze auto verliest na 5 jaar ongeveer 53% van zijn oorspronkelijke waarde. Dit komt overeen met ongeveer 12.439 dollar. Daarom, als u van plan bent om uw Ford Ecosport te verkopen na een paar jaar van eigendom, kunt u uiteindelijk veel verliezen op het einde.

Is Ford Ecopsort een goede dagelijkse bestuurder?

Ja, de Ford Ecosport is een uitzonderlijke dagelijkse bestuurder. Dit komt omdat het wordt geleverd met uitstekende interieur functies en het is zeer betrouwbaar. Hij heeft ook een grote kofferruimte en is zuinig met brandstof. Daardoor bespaart hij een paar dollar op brandstof en zijn compacte ontwerp is gemakkelijk te parkeren in openbare parken.

Bottom line

De Ford EcoSport is een leuke all-round subcompacte SUV met een strak design, geavanceerde technologische functies, een grote kofferruimte en hij is behoorlijk betrouwbaar. Hij heeft echter ook een aantal problemen en hij is vrij compact, waardoor hij ongemakkelijk is voor lange mensen.

Over het geheel genomen is het een heerlijke auto om in te rijden en erg praktisch. Hij is ook zuiniger en betrouwbaarder dan de meeste Ford-modellen. Zijn initiële prijs is ook goed, waardoor het een goede dagelijkse bestuurder is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts