Ford Fiesta ST betrouwbaarheid

Ford is een van de grootste automerken ter wereld en maakt al jaren budgetauto’s in massaproductie. De Fiesta ST is een sportmodel van de Fiesta hatchback en wordt geleverd met een 3-deurs vorm. Hij heeft veel upgrades in de motor, het interieur en de prestaties. De auto is niet meer op de Amerikaanse markt te koop, dus je zou moeten rondkijken op de markt voor tweedehands auto’s.

Overzicht

Het ST-model heeft een grotere en krachtigere motor van 1,5 l EcoBoost, die een maximum van 200 pk levert. De auto biedt ook drie verschillende rijmodi: “Normaal”, “Sport” en “Racing Track”. De Fiesta ST is populair, en hij won de Topa Gear’s auto van het jaar award in 2018.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is altijd een grote zorg voor mensen voordat ze een auto kopen. Op het gebied van betrouwbaarheid is Ford niet de grootste geweest, en ze hebben veel problemen laten zien. De Fiesta ST heeft echter een gemiddelde betrouwbaarheidsscore van 4 op 5 door Carbuyer, en 3 op 5 door J.D Power.

Veiligheid

De veiligheidsfactor is ook belangrijk, en Ford heeft het behoorlijk goed gedaan in dit segment. De Fiesta ST heeft een goede veiligheidsscore van 4 op 5. De auto heeft zeer goed gepresteerd in de crashtests, en het ST-model heeft veel standaard veiligheidsvoorzieningen. De veiligheidsvoorzieningen zijn onder andere airbags, lane-keeping assist, elektronische stabiliteit, dodehoekbewaking, etc.

Afschrijvingspercentage

Het afschrijvingspercentage is altijd vrij goed geweest voor Ford wagens. Deze wagens gaan meestal langer mee. De Fiesta, ook al wordt hij in de VS niet meer verkocht, heeft een lager afschrijvingspercentage van 46% na 5 jaar.

  Ford F150 Betrouwbaarheid

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn altijd een zorg geweest voordat u een Ford auto koopt, maar deze auto’s hebben meestal niet zo vaak onderhoud nodig. De Fiesta ST heeft een onderhoudskost van $552, waarin alle soorten preventief onderhoud en niet-tijdige onderhoudsbeurten zijn inbegrepen.

FAQ

Is de Ford Fiesta ST een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Ford Fiesta ST is een auto met voorwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Ford Fiesta ST?

De Ford Fiesta ST is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Compact Cars

Wat zijn de pk’s in een Ford Fiesta ST en heeft deze een turbo?

De Ford Fiesta ST heeft 197 pk en 202 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 1,6 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Welk type wielen heeft hij?

Ford Fiesta ST heeft 17 X 7 inch Aluminium Voorwielen en 17 X 7 inch Aluminium Achterwielen.

Zijn Ford Fiesta ST goede auto’s?

De Ford Fiesta ST is een echte high-performance auto. Deze auto is een goede keuze voor bestuurders en biedt veel waarde. Dit model is vijf sterren waardig. Dit is de krachtigste performance auto op de markt van vandaag.

Hoe lang gaan Fiesta ST motoren mee?

Als u uw Ford Fiesta regelmatig onderhoudt, zal hij waarschijnlijk 150.000 mijl meegaan. Honda Jazz auto’s gaan tot 150.000 mijl mee als ze goed worden onderhouden.

  Ford Edge betrouwbaarheid

Waarom is de Fiesta ST zo goed?

De rijdynamiek is de reden waarom zoveel Fiesta ST-eigenaars hem gekocht hebben. Deze auto heeft alles wat je nodig hebt. De ophanging is perfect, het gewicht is juist, de remmen werken goed, en de aerodynamica is behoorlijk goed. Deze auto is een absoluut plezier om in te rijden.

Houdt de Fiesta ST zijn waarde?

Afschrijving. Helaas is de restwaarde een gebied waarop de Fiesta ST niet uitblinkt. Hij zal ongeveer 44% van zijn waarde behouden gedurende drie jaar en 36.000 mijl afleggen, volgens onze experts.

Is de Fiesta ST beter dan de Focus ST?

Over het algemeen heeft de Focus ST meer interieurvolume dan de Fiesta ST, bijna dubbel zoveel — 24 tegenover 10 kubieke meter voor de FiST. De FiST heeft de voorkeur van veel lange bestuurders, mogelijk vanwege het betere zicht vanaf de bestuurdersstoel. Het is nog een voorbeeld van hoe cijfers er niet altijd toe doen.

Heeft de Fiesta ST cruise control?

Ja! Cruise Control is beschikbaar op alle modellen van de Fiesta ST.
Er zijn enkele opties voor de ST-2, maar de ST-3 heeft alles. Daartoe behoren Sat Nav, automatische verlichting en ruitenwissers, dimmende achteruitkijkspiegel en cruise, climate control, keyless entry en ignition en climate control.

Hebben alle Fiesta ST’s Recaro-stoelen?

Stoelen van stof: Tot de standaarduitrusting van de Ford Fiesta ST behoren RECARO performance-stoelen. Deze stoelen onderscheiden zich door hun superieur comfort en optimale zijdelingse steun.

  Ford Bronco Sport Betrouwbaarheid

Heeft de Fiesta ST verwarmde stoelen?

Verwarmde zetels en stuurwiel zijn een leuke toevoeging en kunnen gebruikt worden om u warm te houden tijdens koude ochtenden. Hij beschikt ook over audiobediening, zodat u uw cruise control kunt aanpassen en het touchscreen van overal kunt bedienen.

Heeft de Fiesta ST een turbo?

Turbomotoren: De Ford Fiesta ST is prestatiegericht en beschikt over een 1,6-liter viercilinder turbomotor. Hij produceert 197 pk en een koppel van 220 pondvet. Hij is alleen verkrijgbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Recensenten zijn het erover eens dat de Fiesta ST leuk en snel is om mee te rijden.

Wat is de snelste Fiesta ST?

De Fiesta ST-3 Mk8 is de snelste. De 1,5-liter driecilindermotor is weliswaar een cilinder kwijt, maar produceert nog altijd 197 pk en 214 Nm koppel en haalt in 6,5 seconden een snelheid van 0-100 km/u en een topsnelheid van 144 km/u.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts