Veel voorkomende Ford Fiesta EcoBoost motorproblemen

De Ford Fiesta is een van de kleinste en meest populaire Ford-modellen sinds decennia. De Fiesta werd voor het eerst uitgebracht in 1976 en werd sindsdien continu geproduceerd. In die tijd heeft de Fiesta zeven verschillende generaties voortgebracht, waardoor het een van de langstlopende Ford-modellen in productie is, alleen overtroffen door de Mustang en een paar andere modellen.

Qua motor heeft de Fiesta twee EcoBoost-motoren voor de laatste twee generaties. De meeste Fiesta-modellen worden geleverd met Ford’s 1.0 EcoBoost-motor, terwijl de hete hatchback Fiesta ST wordt geleverd met Ford’s 1.5L EcoBoost-motor. De 1.0L EcoBoost-motor levert tussen 100 en 125 pk, terwijl de 1.5L EcoBoost 200 pk levert.

Qua betrouwbaarheid lijken beide motoren het prima te doen, maar je moet ze wel onderhouden als je wilt dat ze lang meegaan. Gelukkig zijn ze niet zo duur in onderhoud, wat betekent dat de meeste eigenaren er goed voor zorgen. De meest voorkomende Ford 1.0 EcoBoost motor problemen zijn gerelateerd aan hoge druk brandstofpompen en olielekken.

De meest voorkomende Ford 1.5 EcoBoost motorproblemen hebben te maken met het koelsysteem en koolstofafzetting. Al met al zijn ze allebei geweldig, de 1.0L EcoBoost is voldoende voor 99% van de situaties, terwijl de 1.5L EcoBoost in de ST gemaakt is voor liefhebbers.

Ford Fiesta EcoBoost motor problemen – Ford 1.0 EcoBoost hoge druk brandstofpomp problemen

De 1.0 EcoBoost 3-cilinder motor in de Ford Fiesta is een direct ingespoten motor, wat betekent dat hij lichter en efficiënter is dan een vergelijkbare indirect ingespoten motor. Dat heeft een heleboel voordelen, maar ook een aantal nadelen, zoals koolstofafzetting en vooral problemen met de hogedrukbrandstofpomp.

  Is de Ford Kuga plug-in hybride een goede auto

Het probleem is dat de pomp in de 1.0 EcoBoost-motor werkt met een extreem snelle zuiger die de brandstof heel agressief in de motor moet persen. Als zodanig zijn de pomp, de bijbehorende brandstofkleppen en de brandstofregelklep allemaal vatbaar voor defecten omdat ze bij dagelijkse toepassingen een hoge mate van stress te verduren krijgen.

Ford Fiesta EcoBoost motorproblemen – Ford 1.0 EcoBoost olielekkages

De Ford 1.0 EcoBoost motoren worden geleverd met veel afdichtingen, pakkingen en o-ringen, die allemaal zijn gemaakt van plastic. Na verloop van tijd hebben deze de neiging om snel te slijten, vooral als ze zijn gemonteerd op aanzienlijk hardere materialen zoals aluminium of staal. Wanneer dat onvermijdelijk gebeurt, krijgt u te maken met olielekken.

De sleutel tot het vermijden van potentiële schade door olielekken is het inspecteren van deze onderdelen wanneer u de auto onderhoudt. Een gebrek aan motorolie kan een groot aantal nadelige motorproblemen veroorzaken die de motor zelfs volledig kunnen vernielen. Let ook op zichtbare olielekken, olieverbrandingsgeuren of rook uit de motorruimte.

Ford Fiesta EcoBoost motorproblemen – Ford 1.5 EcoBoost koelingsproblemen

De Ford 1.5 EcoBoost motor is losjes gebaseerd op zijn grotere broer, de 1.6 EcoBoost. Ford introduceerde de 1.5 motor om te voldoen aan belastinggroepen in bepaalde landen. We moeten ook vermelden dat Ford erin geslaagd is om de 1.5 EcoBoost even krachtig, zo niet nog krachtiger te maken dan zijn grotere 1.6 tegenhanger, wat zeker verbazingwekkend is. Beide hebben echter te kampen met koelproblemen.

  Veel voorkomende problemen met Ford 5.4 motor

Het probleem is dat de koelvloeistof op de een of andere manier zijn weg vindt naar de verbrandingskamer, wat onvermijdelijk leidt tot lage koelvloeistofniveaus die de motor kunnen oververhitten of zelfs vernietigen. Dit heeft geleid tot een grote collectieve rechtszaak tegen Ford die nog steeds lijkt op te duiken.

Ford Fiesta EcoBoost motorproblemen – Ford 1.5 EcoBoost koolstofophoping problemen

We hebben het er al over gehad dat motoren met directe injectie in veel opzichten beter zijn dan motoren met indirecte injectie. Een goed voorbeeld daarvan is het feit dat een direct ingespoten motor meestal krachtiger, efficiënter en beter verpakt is dan een even grote indirect ingespoten motor. Koolstofafzetting is echter waarschijnlijk het meest voorkomende probleem bij motoren met directe injectie.

Als de brandstof de motor in gaat, kan er vaak koolaanslag ontstaan op de kleppen van de motor, waardoor de luchtstroom naar de verbrandingskamer wordt beperkt. Dit veroorzaakt ongelijke brandstof- en luchtmengsels, wat onvermijdelijk leidt tot minder vermogen. Voor een prestatiegerichte auto als de Fiesta ST is gebrek aan vermogen wel het laatste wat u wilt. Betaal dus zeker een paar honderd dollar en reinig de motor met de Walnut-straalmethode.

FAQ Sectie

Is de Ford 1.0 EcoBoost een goede motor?

De Ford 1.0 EcoBoost is een echt goede motor vanuit verschillende oogpunten. Om te beginnen is het slechts een 1.0L 3-cilinder motor, maar hij levert 125pk, een vermogen dat sommige fabrikanten alleen halen met 2.0L 4-cilinder motoren. Bovendien is de 1.0 EcoBoost motor uiterst efficiënt, want hij kan tot 50MPG rijden, wat een zeer goed getal is voor een benzinemotor.

  Ford Bronco Sport Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts