Beste hybride voor het trekken

Trekken met een EV of een plug-in hybride is niet zo eenvoudig als met gewone auto’s die op diesel of gas rijden. De meeste fabrikanten stellen tegenwoordig een wettelijk trekvermogen vast voor een specifieke auto via een proces dat homologatie heet, maar alleen voor een paar waardevolle modellen.

Als er voor de specifieke auto geen beperkingen voor het trekvermogen zijn vermeld, is de kans groot dat hij niet geschikt is voor een dergelijke taak, en veel van dergelijke auto’s zijn hybrides of EV’s. Hoewel een Nissan Leaf geen camper van 3 meter kan trekken, zijn er toch een aantal hybride opties die met gemak extreem zware lasten kunnen trekken.

Sommige SUV’s, zoals de Ford Explorer Hybrid, Audi Q7 TFSIe, Volvo XC90 Twin Hybrid of de Lincoln Aviator Grand Touring, kunnen meer dan 5.000 kg trekken. De beste hybride SUV’s met trekproblemen zijn de Porsche Cayenne S E-Hybrid en de Land Rover Defender P400e, die beide bijna 8000 kg kunnen trekken.

Als u wel wilt slepen met uw hybride, maar geen SUV wilt, is de Volvo V60 Twin Engine in staat om tot 4000 kg te trekken, en de VW Passat GTE en de Mercedes c350e zijn beide in staat om tot 2300 kg te slepen in geweldige stijl en comfort.

Ford Explorer Hybrid

De Ford Explorer Hybrid is een geweldige vakantieauto voor het gezin dankzij zijn subtiele rijgedrag, redelijk luxe interieur en heel veel ruimte. Als je dat koppelt aan een maximaal trekvermogen van 5000 lbs, is de Explorer meer dan in staat om je caravan overal mee naartoe te nemen.

De Explorer kost tussen de $ 35k en $ 53k, en voor zo’n prijs, je bent inderdaad het krijgen van een veel auto voor het geld. Overweeg de aankoop van de Explorer als je niet wilt dat de hoogste-end full-size luxe SUV op de markt, maar je wilt nog steeds alles wat een moderne full-size SUV biedt hebben.

  Beste hybride auto's voor lange bestuurders

Lincoln Aviator Grand Touring

Een paar jaar terug heeft het merk Lincoln een behoorlijke make-over ondergaan, en tegenwoordig is het merk Lincoln in staat om op zichzelf te staan in vergelijking met Audi, Mercedes of BMW. Alles wel beschouwd is de Lincoln Navigator het meest indrukwekkende model uit de hele line-up, maar de Aviator is zeker niet ver daarachter.
Het kan op het eerste gezicht belachelijk lijken om maar liefst $70k te betalen voor een middelgrote Lincoln SUV die gebaseerd is op hetzelfde platform als de bijna half geprijsde Ford Explorer. De Aviator kan echter tot 6700 kg trekken en biedt een prachtig interieur met veel hoogwaardige luxe en comfortvoorzieningen.

Volvo XC90 Hybrid

De Volvo XC90 past uitstekend in het vrij recente Volvo-gamma, dat wordt gekenmerkt door fraai vormgegeven, maar kwalitatief hoogwaardige voertuigen. De designtaal van het interieur is sterk beïnvloed door de Zweedse betekenis van minimalistische luxe en elegantie, en ook het exterieurdesign deelt een dergelijke designfilosofie.

Als trekauto kan de XC90 gemakkelijk en comfortabel 5000 kg trekken. Ook al is de XC90 niet de SUV met het absoluut hoogste trekvermogen, u weet toch dat bijna niemand het veiliger kan dan Volvo.

Land Rover P400e

De Porsche Cayenne S E-Hybrid en de Land Rover Defender P400e zijn op dit moment de hybride auto’s met het hoogste trekvermogen op de markt, maar tussen die twee lijkt de Defender een interessantere optie dankzij een mooi verfijnd, maar even robuust en duurzaam design, en een meer benaderbaar prijskaartje.

  Kan een hybride batterij worden gerepareerd?

Hoewel de Cayenne zeker betere rijeigenschappen biedt, zowel wat wendbaarheid als comfort betreft, is de P400e Defender de ware betekenis van avontuur. Hoe dan ook, beide auto’s kunnen gemakkelijk bijna 8000 pond trekken, wat in alle opzichten het hoogste is wat een hybride auto tegenwoordig kan bieden.

Volvo V60 met dubbele motor

Misschien wilt u wel een behoorlijk gewicht trekken, maar wilt u om verschillende redenen geen SUV? Dan zijn er een paar opties die misschien wel aan uw wensen voldoen. Een daarvan is de Volvo V60 Twin Engine, omdat deze relatief capabele Volvo stationwagon tot 4000 kg kan trekken.

Aan de andere kant biedt de V60 Twin Engine nog steeds een overvloed aan hoogwaardig, doordacht design en bouwmateriaal, bestaande uit voortreffelijk leder en minimalistische accentlijsten die er fantastisch uitzien, aanvoelen en zelfs ruiken.

FAQ Sectie

Is het goed om met een elektrische auto te slepen?

Absoluut, maar met een duidelijk voorbehoud. Elektrische auto’s profiteren van een onmiddellijk koppel zodra u uw voet op het gaspedaal zet, wat wonderwel werkt wanneer u plotselinge veranderingen moet maken in een stedelijke omgeving en wanneer u een camper van 3 meter manoeuvreert.

Desondanks hebben eigenaars van een elektrische auto regelmatig last van een anomalie die bekend staat als “Range anxiety”. Range anxiety is een angst die elke EV-eigenaar ervaart wanneer hij het gevoel heeft dat de geschatte elektrische actieradius niet voldoende is om zijn bestemming te bereiken. Dit is uiterst belangrijk omdat een aanhanger van 5000 pond uw actieradius zeker zal verpletteren.

  Beste auto voor golfers

Zijn hybride wagens de moeite waard?

Hybride auto’s worden steeds meer een soort van sweet spot als het gaat om auto aandrijfoplossingen. Ze zijn vrijwel identiek te rijden in vergelijking met een gewone gas of diesel-aangedreven auto, maar op hetzelfde moment, ze zijn in staat van het bereiken van superieure efficiëntie.

Hybrides zijn dus zeker de moeite waard, maar alleen als je ze ook echt gebruikt voor wat ze zijn. Koop geen hybride en rij er met een gewone verbrandingsmotor mee, want dat maakt de elektrische motor nutteloos en onderwaardeert het hele punt van het bezit van een hybride.

Wat is de beste betaalbare hybride trekauto die er is?

Zoals u misschien al gemerkt hebt, zijn bijna alle auto’s in dit artikel duur en nogal luxueus. Hoe dan ook, het is niet nodig om zo’n exorbitante hoeveelheid geld uit te geven als u wilt slepen met een meer toegankelijke hybride auto.

Dat gezegd hebbende, de Kia Sorento Hybrid kan tot 300 kg trekken, terwijl een Toyota Prius maar goed is voor een miezerige 1600 kg, en hetzelfde geldt voor de nogal teleurstellende Honda CR-V hybride. De Kia Niro Hybrid heeft waarschijnlijk de beste trekwaarde, want deze kleine held kan tot bijna 3000 kg trekken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts