Hoe werkt auto leasen

Er zijn tegenwoordig veel verschillende manieren om een auto te kopen. U kunt hem rechtstreeks kopen door meteen de volledige aankoopprijs te betalen, wat de gemakkelijkste manier is, maar het is niet altijd de beste manier van handelen omdat auto’s de neiging hebben om in waarde te dalen, wat betekent dat dit financieel een enorm nadeel kan zijn.

U kunt ook kiezen voor leasing of financiering, wat betekent dat u niet altijd 100% eigenaar wordt van de auto, maar het betekent ook dat u de waardevermindering misschien wat beter kunt ontwijken. Dergelijke overeenkomsten kunnen ook allerlei voordelen met zich meebrengen, zoals uitgebreide garanties, goedkopere verzekeringen, enzovoort.

In dit artikel gaan we vooral in op autoleasing en waarom je er wel of niet voor moet kiezen om je auto te leasen. Auto leasen betekent meestal dat je een bepaald bedrag vooruit moet betalen en dat ook moet opvolgen met vaste maandelijkse betalingen voor een paar jaar.

Aan het einde van de leaseperiode moet u beslissen of u de auto wilt kopen of de leaseperiode wilt verlengen. Je kunt er ook voor kiezen om er helemaal uit te stappen en andere eerder genoemde manieren te overwegen hoe je aan een nieuwe auto kunt komen.

Auto leasen – Het essentiële overzicht

Een auto leasen is in wezen een juridisch bindende overeenkomst tussen een lessee (uzelf) en de lessor (een leasemaatschappij) waarin u zich ertoe verbindt een bepaald bedrag vooraf en per maand te betalen om toegang te krijgen tot een auto, terwijl de leasemaatschappij zich ertoe verbindt de auto aan u uit te lenen voor de overeengekomen periode.

Uw maandelijkse betalingen in een lease-overeenkomst worden meestal berekend op basis van hoeveel geld u vooraf betaalt, de rente en de afschrijvingsfactor die elke auto met zich meebrengt en die ook speciale kosten omvat die aan de overeenkomst verbonden zijn.

  Wat is de goedkoopste manier om mijn auto te verschepen?

De overeenkomst zelf omvat ook de duur van de leaseovereenkomst, eventuele kosten voor beëindiging van de betaling die alleen relevant zijn als u de leaseovereenkomst vroegtijdig wilt beëindigen, eventuele kilometerbeperkingen, slijtage, eventuele kosten in verband met gemiste betalingen, en al het andere dat bij de overeenkomst komt kijken.

Al met al moet u zich ervan bewust zijn dat u niet de eigenaar bent van het voertuig, omdat auto leasen enigszins een veredelde, grondigere versie van auto huren is. Dit betekent dat aan het einde van elke lease meestal een paar verschillende opties, afhankelijk van of u wilt volledige eigendom van het voertuig te krijgen of niet.

Voordelen van auto leasing waarom men zou moeten kiezen om een auto te leasen

Zoals eerder vermeld, zijn de twee populairste manieren om toegang te krijgen tot een auto ofwel door hem te kopen of door te leasen. In vergelijking met het kopen van een auto door middel van een lening, is het soms beter om te kiezen voor auto leasing omdat het over het algemeen een lagere maandelijkse betaling met zich meebrengt.

Bovendien, auto leasing overeenkomsten hebben ook de neiging om een lagere aanbetaling vooraf in vergelijking met autoleningen. Leasen stelt u in staat om toegang te krijgen tot een gloednieuwe auto, zelfs als u niet in staat bent om het rechtstreeks te kopen, wat betekent dat met leasing u in staat zult zijn om een nieuwe auto te rijden om de drie jaar of zo.

  Wat zijn de voor- en nadelen van het kopen van een tweedehands auto?

Auto leasing komt ook met allerlei garanties die meestal beter en veel gemakkelijker te genieten in vergelijking met het kopen van een voertuig rechtstreeks. Wanneer u het einde van uw overeenkomst bereikt, hoeft u zich geen zorgen te maken over de verkoop van het voertuig, omdat de auto nooit van u was om mee te beginnen.

Nadelen van auto leasing waarom men het zou moeten vermijden

Als je iemand bent die de neiging heeft om een auto voor een lange tijd te houden, dan is het beter om de auto gewoon te kopen omdat het financieel gezien logischer is om dat te doen. Een gloednieuwe auto leasen betekent dat je de last van de afschrijving van een gloednieuwe auto moet dragen, ook al verlaagt leasen die afschrijving wel een beetje.

Leasen gaat gepaard met verschillende kosten en boetes die er niet zijn als je de auto gewoon koopt. Dit alles betekent dat leasen de potentie heeft om veel hoofdpijn te veroorzaken omdat je nooit zeker weet wat je wel en niet kunt doen.

Auto leasing heeft allerlei beperkingen die de eigendomservaring in bijna elk opzicht inferieur maken. Als u vroegtijdig uit een leaseovereenkomst wilt stappen, moet u hoge opzeggingskosten betalen. Bovendien, veel lease-overeenkomsten zal niet toestaan dat u de auto rijden buiten de staat of zelfs meer dan een aangewezen paar duizend mijl per maand.

Al met al bent u niet de eigenaar van het voertuig omdat u het gewoon huurt, en dat is de belangrijkste reden waarom mensen over het algemeen leasing vermijden.

FAQ Sectie

Welke invloed heeft de kredietscore op autoleasing?

Een kredietscore heeft een grote invloed op uw leasingovereenkomst omdat het uw toegang tot een bepaald type auto kan beperken. Als u een slecht krediet hebt, zal uw leasingovereenkomst bovendien aanzienlijk slechter uitvallen dan bij iemand die een identieke overeenkomst aangaat maar een betere kredietscore heeft.

  Wat zijn de problemen met hybride auto's?

Dit betekent dat het leasen van high-end gloednieuwe auto’s is bijna onmogelijk als uw credit score is niet superieur aan de meeste mensen die er zijn.

Wat is het verschil tussen een private lease en een business lease?

In essentie zijn deze twee overeenkomsten hetzelfde, maar ze verschillen als het gaat om maandelijkse betalingen en het aantal auto’s dat u wilt leasen. Zakelijke leaseovereenkomsten zijn goedkoper omdat u aanspraak kunt maken op bepaalde belastingvoordelen.

U kunt zakelijke leaseauto’s ook voor persoonlijk gebruik gebruiken, maar de specifieke kenmerken van elke overeenkomst maken het verschil, en die verschillen aanzienlijk van het ene geval tot het andere.

Wat is de belangrijkste regel bij autoleasing?

Het belangrijkste bij autoleasing is het bepalen van de beste maandelijkse betaling. Dit kunt u eenvoudig doen door de MSRP van de auto met 1% te vermenigvuldigen. Bijvoorbeeld, als de auto in kwestie $ 25k kost, moet je 250 vermenigvuldigen met 0,01 wat betekent dat de maandelijkse betaling $ 250 is.

De 1 procent regel is het verkrijgen van meer en meer tractie de laatste tijd, dus zorg ervoor om het te overwegen als je wilt de beste deals mogelijk.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts