Werkt Tesla Smart Summon?

Tesla is een van de meest geavanceerde auto’s op de markt. Hij beschikt over functies als automatische piloot, een zelfaandrijvend systeem en een smart summon. Maar werkt de smart summon functie?

Tesla’s smart summon functie werkt. Het is echter niet erg effectief en moet worden verbeterd. De smart summon-functie, die eind september 2019 is uitgebracht, stelt een Tesla-bestuurder in staat om zijn auto op te roepen vanaf de overkant van een parkeerplaats zonder bestuurder. Niettemin moet de bestuurder de auto van buitenaf in de gaten houden.

Sinds de release heeft de Tesla smart summon-functie goed gewerkt voor de meeste Tesla-eigenaren, maar sommige mensen hebben ook enkele vreselijke ervaringen met deze technologie gehad. Dus, voordat u besluit om de smart summon functie te starten, is het belangrijk om de sterke en zwakke punten ervan te kennen.

Bovendien werkt de smart summon-technologie als de smartphone van de bestuurder of eigenaar zich binnen 200 ft van de auto bevindt. Bovendien moet de bestuurder of klant te allen tijde een zichtlijn naar het voertuig houden. Dit is belangrijk om obstakels onderweg te vermijden waar de auto tegenaan kan botsen.

Bovendien moet de bestuurder zijn vinger voortdurend op een knop in de telefoon-app houden om de auto te laten manoeuvreren. Als de bestuurder zijn vinger van de knop haalt, stopt de auto onmiddellijk. Het mooie is dat een opgeroepen auto een snelheid van ongeveer 6 mijl per uur aanhoudt, wat ernstige schade of verwondingen voorkomt.

Bovendien heeft Tesla het systeem zo ontworpen dat het uiterst voorzichtig is. Zo kan smart summon de auto niet inschakelen in de openbare ruimte, zoals bij het oversteken van een openbare straat. Dus als u uw Tesla oproept om een straat over te steken, zal hij stoppen. Ook kan de auto niet in zeer krappe plaatsen of complexe gebieden komen.

  Wat doet Tesla Autopilot?

Hoe activeer je Tesla smart summon?

Het activeren van Tesla smart summon is rechttoe rechtaan. U moet uw Tesla smart app openen, op summon klikken en het smart summon icoon selecteren. Vervolgens houdt u de knop “COME TO ME” ingedrukt. Daarentegen kunt u ook op het pictogram tikken, de beoogde bestemming instellen door de kaart te wijzigen, en de knop “GO TO TARGET” ingedrukt houden.

Wat is beter – smart summon of handmatig?

Ja, smart summon is de toekomst, maar op dit moment moet je de controle over je Tesla nemen voordat hij tegen een poll of voetganger aanrijdt als je hem oproept. De belangrijkste reden waarom smart summon niet volledig effectief is, is het beperkte bereik, de eis van een zichtlijn naar de auto, en de voorzichtige rijstijl.

Wat zijn enkele van de zwakke punten van Tesla smart summon?

Ook al maakt Tesla smart summon het werk van de bestuurder gemakkelijk door naar hem of haar toe te komen in plaats van de bestuurder, het heeft verschillende zwakke punten. Een van de belangrijkste zwakke punten is dat de auto tegen objecten of palen schraapt als hij ze passeert. Ja, de auto kan gemakkelijk een object passeren, maar hij kan er ook gemakkelijk krassen op maken als hij er langs rijdt.

Een ander belangrijk zwak punt is dat Teslas buitensporig agressief zijn wanneer voetgangers zich dicht bij de zijkant van de auto bevinden. Dit is zeer gevaarlijk en kan een voetganger verwonden als hij in de buurt loopt. In tegenstelling tot smart summon zal een menselijke bestuurder in zo’n geval veel sneller reageren.

  Maakt Mercedes elektrische auto's?

Hoewel de smart summon-functie niet effectief is bij objecten, mensen of obstakels aan de zijkant, reageert deze wel sneller bij een frontale botsing. Dus als er een andere auto van voren nadert of een voetganger, zal de reactie veel sneller zijn en zal de auto vrijwel direct stoppen.

Wat deze functie niet kan controleren zijn snellere auto’s, snel bewegende mensen en fietsen. In dergelijke gevallen kan de auto gemakkelijker mensen raken of er tegenaan botsen. Daarom moet u extra voorzichtig zijn wanneer u de smart summon in een openbare ruimte gebruikt.

FAQ

Is Tesla smart summon legaal?

Ja, Tesla smart summon is legaal. Deze functie is echter niet volledig betrouwbaar en zelfs Tesla waarschuwt zijn gebruikers om er meestal niet van afhankelijk te zijn. Dit komt omdat deze functie niet volledig autonoom is. Daarom moedigt het bedrijf eigenaars aan om het in privégarages te gebruiken en niet in openbare parkeervakken.

Is de Tesla smart summon functie nuttig?

Hoewel niet erg effectief, is de smart summon-functie nog steeds erg nuttig. Het kan namelijk mensen met een handicap of mensen die niet in de regen willen staan helpen. Je roept gewoon de auto en het komt naar waar je bent. Het zal je auto van de parkeerplaats halen naar waar je bent.

Is Tesla smart summon standaard op alle Tesla’s?

Ja, Tesla smart summon functie komt standaard op alle Tesla modellen. Dit omvat Tesla model 3, Y, S, en X. Deze functie komt echter niet standaard op Tesla modellen gebouwd voor september 2019. Daarnaast kunt u de software updaten om over de laatste updates te beschikken.

  Hoeveel gaat uw elektriciteitsrekening omhoog met een Tesla?

Kan een Tesla zichzelf in een garage parkeren?

Ja, een Tesla kan zichzelf in een garage parkeren. Het enige wat je hoeft te doen is het commando te geven met behulp van de smart summon functie. Deze functie is te vinden in Tesla Model S, X, Y, en meest recent, model 3. Tesla werkt er echter nog aan om het nog praktischer te maken.

Naast het parkeren van uw auto in de garage, kan summon ook uw garagedeur openen om in of uit te rijden en afsluiten na het parkeren. Dit is een belangrijke functie omdat het voorkomt dat u zich in nauwe plaatsen in uw garage of zelfs in openbare parkeervakken moet wringen. Activeer gewoon de summon-functie om de auto te laten parkeren.

Samenvatting

Tesla smart summon is een zeer effectieve functie waarmee u uw auto kunt oproepen om naar u toe te komen. Echter, uw telefoon moet binnen 200 ft zijn om deze functie goed te laten werken. Bovendien moet je de auto tijdens het hele proces goed in de gaten houden.

Omdat de smart summon functie niet 100% effectief is, kan het in de gaten houden voorkomen dat uw auto tegen een obstakel botst of een voetganger aanrijdt. Kijk dus altijd goed uit en pas deze functie niet toe in een complexe omgeving of een krappe ruimte.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts