Wat zijn de problemen met hybride auto’s?

Sommigen beweren dat een hybride aandrijflijn de beste aandrijflijn is die momenteel op de markt is, omdat hij efficiënter is en toch een stressvrije ervaring van ICE-autobezit biedt. Hybrides zijn echter niet perfect en er zijn een paar nadelen waar u zich bewust van moet zijn.

Ten eerste kosten hybrides meer geld, zoveel dat het soms moeilijk is om een hybride aan te bevelen boven een gewone ICE auto. Bovendien zijn hybrides zwaar en log, de meeste zijn niet gemaakt om enthousiast mee te rijden omdat efficiëntie het belangrijkste, en vaak het enige, doel is.

Toch zijn hybrides nog steeds niet zo efficiënt op de snelweg, wat betekent dat het enige doel dat een hybride heeft onvolledig is. Bovendien kosten hybrides meer geld om te verzekeren en is de accutechnologie niet ontwikkeld om lang mee te gaan.

Hoe het ook zij, een hybride kan nog steeds een goede optie zijn voor wie een efficiënte dagelijkse bestuurder in de stad wil. Als u volledig kunt profiteren van het hybride platform, zou een hybride wel eens een perfecte auto voor u kunnen zijn.

Hoge aanschafkosten

Volgens een paar gerenommeerde bronnen kost een hybride maar liefst 20% meer dan een gewone ICE-auto. Naast een hogere instapprijs is er sowieso een beperkt aantal hybride modellen, wat betekent dat u misschien geen hybride kunt vinden die u mooi vindt, en toch tot 20% meer betaalt.

Deze compromissen kunnen veel mensen ervan weerhouden hybride auto’s te kopen, vooral als u een tweedehands auto koopt. Het maakt niet uit hoeveel geld je hebt, $20k, $30k, $40k of meer uitgeven aan iets dat niet perfect is, is een behoorlijk groot compromis. Aan de andere kant zijn er heel veel verschillende opties voor elektrische auto’s.

  Beste hybride auto voor rijden in de winter

Hybrides zijn complex en delicaat, en daarom kost het meer geld om een hybride productiewaardig te maken. Vergeleken met een gewone ICE auto, hebben hybrides ook een elektrische motor, een batterijpakket, een verbeterd koelsysteem, extra bedrading, speciale versnellingsmechanismen, en een heleboel geavanceerde software ontwikkeling.

Al deze extra componenten kosten geld, en als u niet in staat bent om dergelijke technologie volledig te benutten, kunt u beter de aanschaf van een hybride helemaal overslaan.

Prestaties zijn meestal slecht of niet goed genoeg

Hybrides zijn in de eerste plaats gemaakt om efficiënt te zijn, en dat betekent dat de andere kant van dat spectrum – de prestaties, er zeker onder te lijden heeft. Toch hoeft dat niet zo te zijn, want er zijn veel hybrides zoals de BMW i8, Honda/Acura NSX, of zelfs de Holy hypercar Trinity die bewijzen dat hybrides opwindend kunnen zijn.

Het kernprobleem van een hybride platform is het extra gewicht, omdat hybrides 300-500 pond meer wegen dan hun brandstofaangedreven tegenhangers. Dat gewicht eist zijn tol op de atletische prestaties van een auto, ongeacht de technologie die dat probeert te beperken.

Vermeldenswaard is ook dat hybrides het soms zwaar te verduren hebben in de winter, omdat accu’s worden aangetast door koud weer. Dit betekent dat de batterij pas topprestaties kan leveren wanneer ze een bepaalde temperatuur bereikt.

Hybrides zijn niet gemaakt voor snelwegen en ze kosten meer om te verzekeren

De bedoeling van een hybride is om de brandstofefficiëntie te verhogen door regeneratief remmen en een slimme interactie tussen de verbrandingsmotor en de elektrische motor. Deze twee kunnen echter alleen werken bij langzamer stop-and-go verkeer, en u zult niet zo veel stoppen op een snelweg.

  Kunnen batterijen van hybride auto's ontploffen?

Bovendien zal de verbrandingsmotor een tol gaan eisen als het op snelwegrijden aankomt, omdat de elektrische motor daar niet voor gemaakt is. Dit betekent dat de brandstofefficiëntie waarschijnlijk vergelijkbaar zal zijn met die van een gewone auto met verbrandingsmotor.

Hybrides kosten ook meer om te verzekeren omdat ze meer kosten, en ook omdat ze een overvloed aan delicate en dure hybride technologieën bieden. Bovendien, hybride auto’s zijn gemaakt voor stedelijke omgevingen die vaak worden geassocieerd met hogere verzekering tarieven.

Ten slotte kosten hybride auto’s ook meer om te repareren vanwege de complexe hybride aandrijflijn, vooral als de batterij of het hybride systeem zelf het onderdeel is dat moet worden gerepareerd.

FAQ Sectie

Zijn hybrides betrouwbaar?

Over het algemeen zijn hybrides inderdaad betrouwbaar, vooral diegene die door Toyota of Lexus ontwikkeld zijn. Het is vermeldenswaard dat Toyota en Lexus sowieso de meest betrouwbare auto’s op de markt maken, dus dit komt niet als een verrassing.

Hybrides kosten veel geld, maar ze verkopen niet zo veel. Daarom werken veel fabrikanten en ontwikkelaars samen bij de ontwikkeling van nieuwe hybride aandrijflijnen. Dit betekent dat de aandrijflijn grondig en rigoureus wordt getest om te voldoen aan extreem hoge normen die door meerdere verschillende fabrikanten worden opgelegd, wat de betrouwbaarheid ten goede komt.

Wat zijn de problemen met elektrische wagens?

Het eerste en grootste probleem van EV’s vandaag is hun beperkte actieradius. Hoewel sommige EV’s meer dan 300 mijl kunnen afleggen op een volle lading, is dat voor de meeste niet het geval. Naast de actieradius zijn EV’s ook beperkt als het gaat om oplaadsnelheden en laadinfrastructuur, zozeer zelfs dat dit soms de ervaring van EV-eigenaarschap kan verpesten.

  Wat zijn de voor- en nadelen van het kopen van een tweedehands auto?

Bovendien kosten EV’s veel geld, veel meer dan een vergelijkbare ICE-auto en zijn er sowieso maar een stuk of twee mainstream EV’s op de markt. Ze zijn vrij saai als het op prestaties aankomt, ook al zijn ze bijzonder snel.

Wat zijn de voordelen van hybride auto’s?

Voor alle duidelijkheid, hybrides zijn helemaal niet zo slecht voor specifieke gebruiksscenario’s, zoals bij dagelijkse stadsritten. Een hybride berust op regeneratief remmen dat verloren energie opvangt en in de batterij opslaat voor later gebruik. Dit stelt de auto in staat om zijn brandstofefficiëntie te maximaliseren en het fungeert ook als een helpende hand in het spitsverkeer.

De start/stop-functie is bijna altijd veel beter dan in gewone auto’s en u kunt in bepaalde landen veel financiële voordelen krijgen als u een hybride koopt. Ze zijn milieuvriendelijk en ze bieden meestal heel wat interessante comfort- en technologieoplossingen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts