Veel voorkomende problemen met de BMW iX3

De BMW ix3 is momenteel de best verkochte volledig elektrische BMW auto. Maar het is ook de BMW met de meeste klachten in het afgelopen jaar. Daarom is het de moeite waard om enkele van de problemen te kennen waarmee geïnteresseerde kopers te maken kunnen krijgen met deze uitstekende volledig elektrische compacte SUV.

Enkele van de meest voorkomende problemen die BMW ix3 eigenaren kunnen verwachten zijn een defecte accu, schade aan het transmissiesysteem, een brandend motorstoringslampje, elektrische storingen en defecte remmen. Merk op dat de meeste van deze problemen zijn teruggeroepen en verholpen door BMW.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW ix3?

Defecte accu

Defecte accu is het meest voorkomende probleem dat BMW ix3 eigenaren hebben ervaren. BMW heeft zelfs een aantal auto’s moeten terugroepen om het probleem te verhelpen. De terugroepactie was vooral te wijten aan slecht laswerk aan de accupool. Als gevolg daarvan veroorzaakte het defect afwijkingen tussen de werkelijke en de gemeten waarden van spanning/temperatuur.

Dit probleem was hardnekkig bij bepaalde BMW ix3 modellen. Wanneer de afwijkingswaarde de vooraf ingestelde veiligheidswaarde overschreed, activeerde de auto de stroomonderbrekingsbeveiligingsmodus van het accusysteem, die op zijn beurt foutcodes en alarmmeldingen in werking stelde.

Als gevolg van deze veranderingen wordt de output van de stroomaccu onderbroken, wat stroomuitval veroorzaakt terwijl de auto rijdt. BMW heeft al 1.974 BMW ix3 auto’s met dit probleem teruggeroepen om de accu-modules met lasfouten gratis te vervangen.

Motorstoringslampje brandt

Een ander veelvoorkomend probleem bij de BMW ix3 is het motorstoringslampje dat gaat branden. Dit is het gevolg van een willekeurige softwarefout. In geval van een ernstig ongeval kan overspanning ertoe leiden dat regeleenheden beschadigd raken. Hierdoor kan het gebeuren dat het motorstoringslampje gaat branden totdat het probleem is verholpen.

  Volvo vs BMW betrouwbaarheid - wat is beter?

Naast het motorstoringslampje dat gaat branden, zijn er nog andere dingen die door overspanning een storing in uw auto kunnen veroorzaken: automatische noodoproepen, waarschuwingslampjes en voertuigverlichting.

Beschadiging van het transmissiesysteem

Dit is een ander veelvoorkomend probleem met de BMW ix3. Veel gebruikers hebben gemeld dat de storing van het transmissiesysteem wordt weergegeven en gealarmeerd door het display. Wanneer dit zich voordoet, zal de auto niet rijden of opladen, en de App zal aangeven dat hij niet kan worden opgeladen.

Storing in het remsysteem

Voordat u concludeert dat uw BMW ix3 een remprobleem heeft, is het van vitaal belang om onderscheid te maken tussen normaal remgeluid en abnormaal remgeluid. Een normaal remgeluid hoort u te horen als u remt en heeft geen enkele invloed op de veiligheid van de auto.

Een abnormaal rem- of remdefect kan daarentegen een enkel stotend geluid produceren bij het starten van de auto of bij het remmen. Dit gebeurt gewoonlijk als de remonderdelen los zitten of als de speling van de geleidepen van de remcilinder erg groot is.

Als u een abnormaal remgeluid ervaart als gevolg van een defect aan het remsysteem, moet u uw auto misschien naar een BMW servicecenter brengen voor een diagnose.

Elektrische storingen

Hoewel elektrische storingen vaak voorkomen bij BMW modellen, is dit heel anders. De elektrische storing bij de BMW ix3 is het gevolg van een willekeurige softwarefout. En zoals eerder gezegd, als er een ernstig ongeluk gebeurt, kan het delen van het 12V elektrisch systeem beschadigen, waardoor de elektrische in de auto defect raakt.

  Beste BMW motorolie

De hoofdschuldige achter dit probleem is het sensorsignaal in het elektronische regelsysteem. Als deze een probleem heeft, zal dit ook het transmissiesysteem beïnvloeden. Dit probleem kan echter tijdelijk worden verholpen door de auto een aantal keren opnieuw te starten. Als alternatief kunt u de auto langzaam en in de limp-modus laten rijden.

Bovendien biedt BMW gratis reparatieservice voor auto’s met dit probleem, zolang de auto nog onder de garantieperiode valt. Maar vanwege de ervaring met de aftersales van elektrische auto’s, kan het zijn dat u lang moet wachten voordat het probleem kan worden opgelost.

FAQ

Is de BMW ix3 betrouwbaar?

Ja, de BMW ix3 is betrouwbaarder dan de meeste van zijn concurrenten. Hij werd gerangschikt op 21 van de 29 luxewagens, wat uitzonderlijk is. Bovendien staat hij zelfs hoger dan zijn tegenhanger op gas, wat nog indrukwekkender is.

Welke BMW ix3 moet u vermijden?

Op dit moment is de BMW ix3 slechts verkrijgbaar in twee versies. Dit zijn de premier edition en premier edition pro. Beide wagens zijn uitzonderlijk en hebben dezelfde problemen gekend. Zorg er gewoon voor dat de BMW ix3 die u koopt zijn problemen heeft opgelost in de terugroepactie, want de reparaties worden gratis gedaan.

Wat is een hoge kilometerstand voor een BMW ix3?

Aangezien de BMW ix3 nog nieuw op de markt is, zal het een hele uitdaging zijn om te bepalen hoeveel kilometer er hoog op staat. Hoe dan ook, de meeste elektrische auto’s hebben een batterijlevensduur van ongeveer 10 tot 20 jaar. Dus, meer dan 100.000 mijl zou een hoge kilometerstand moeten zijn voor een BMW ix3.

  BMW Z4 VS Ford Mustang - wat is beter?

Is de BMW ix3 goedkoop in onderhoud?

In vergelijking met de BMW X3 is deze auto goedkoper in onderhoud. Dit komt omdat je de auto niet hoeft bij te vullen bij het tankstation en opladen is goedkoper. Bovendien gaat hij niet zo vaak kapot als zijn tegenhanger op gas, wat betekent dat u minder kwijt bent aan reparaties en onderhoud. Toch zijn de onderdelen nog steeds duur.

Is de BMW ix3 volledig elektrisch?

Ja, de BMW ix3 is volledig elektrisch. De BMW ix3 lijkt misschien op de BMW X3, maar het is geen auto die op gas rijdt. Integendeel, hij rijdt op een 80 kWh accu en levert tot 282 pk met behulp van de achterin geplaatste elektromotor. Hij heeft ook een uitstekende actieradius van 285 mijl.

Conclusie

Over het geheel genomen is de BMW ix3 een uitstekende compacte SUV met een uitstekende actieradius en redelijke prestaties. Hij is ook ruim, luxueus en praktisch. Toch heeft deze auto een aantal problemen die je kunt verwachten, zoals een defecte accu, elektrische storingen, een brandend motorstoringslampje, schade aan het transmissiesysteem en defecte remmen.

Afgezien van deze problemen is de BMW ix3 een uitstekende auto voor mensen die het milieu willen sparen en op brandstof willen besparen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts