BMW Z4 VS Ford Mustang – wat is beter?

Met zoveel luxe cabriolets op de markt is het niet eenvoudig om een auto te vinden met de kenmerken en prestaties die u wenst. De Ford Mustang en BMW Z4 bijvoorbeeld bieden luxueuze interieurs, een uitstekende snelheid en een hoogperformant rijgedrag. Maar welke auto is beter dan de andere?

De BMW Z4 heeft een luxueuzer en geavanceerder interieur dan de Ford Mustang. Bovendien is hij gemakkelijker te besturen en is hij zuiniger met brandstof. De Ford Mustang GT cabriolet is daarentegen sneller, krachtiger en praktischer dan de BMW Z4.

De Ford Mustang GT cabriolet biedt plaats aan 4 personen, terwijl de BMW Z4 slechts plaats biedt aan 2 personen. Bovendien hebben beide convertibles twee afwerkingsopties, zodat geïnteresseerde kopers verschillende budgetopties hebben.

Welke auto is beter – BMW Z4 of Ford Mustang?

Uiterlijk en interieur

In de categorie high-end luxe cabriolets is het exterieurdesign van de BMW Z4 voorbijgestreefd door naaste concurrenten, zoals de Porsche 718 Boxster, Mercedes SLK, Jaguar F Type en Audi TT, maar het exterieurdesign van de Ford Mustang schiet behoorlijk tekort.

Daarom heeft de BMW Z4 een aantrekkelijker en gespierder exterieur dan de Ford Mustang GT Cabrio. De BMW Z4 valt gemakkelijk op met zijn conventionele nierengrille, het driekwart vooraanzicht achteraan en de goed geïntegreerde achterlichten. De BMW Z4 M40i oogt nog spectaculairder met de toegevoegde Shadowline exterieurbekleding.

Hoewel de Ford Mustang een beter design heeft dan zijn Amerikaanse tegenhangers, blijft hij toch achter bij deze Duitse kolos. Deze auto heeft slankere, breder ogende koplampen, een fraaie bumper, grille en motorkap. Met zijn eenvoudige ontwerp lijkt deze auto meer op een moderne sportwagen dan op een sedan.

  Wie maakt BMW olie?

Naast een wendbaar exterieur heeft de BMW Z4 toch een luxueuzer en geavanceerder interieur dan de Ford Mustang. Dat is te danken aan voorzieningen als stoelen in Vernasca-leder, een met SensaTec zacht aanvoelend dashboard en een intuïtieve gebruikersinterface.

De Ford Mustang is ook comfortabel met een capaciteit van vier zitplaatsen. De achterbank is echter krap en niet geschikt voor volwassenen. De meest intrigerende functie in het interieur van de Ford Mustang is het 12,0-inch digitale dashboardcluster dat mooi en overzichtelijk is en de ambiance van het interieur verhoogt.

De Ford Mustang GT Convertible heeft een wielbasis van 107,1 inch, een lengte van 188,3 inch, een breedte van 75,4 inch en een hoogte van 54,9 inch. Aan de andere kant heeft de BMW Z4 een wielbasis van 97,2 inch, een lengte van 170,7 inch, een breedte van 73,4 inch en een hoogte van 51,4 inch.

De Ford Mustang GT Cabrio is dus veel langer en hoger dan de BMW Z4. Bovendien heeft hij ook een grotere laadruimte om er spullen in op te bergen.

Prestaties

De BMW Z4 heeft misschien een betere wegligging in de bochten, maar de Ford Mustang GT Convertible presteert veel beter. Bovendien biedt de BMW Z4 de ultieme rijervaring omdat hij leuker is om te rijden dan de Ford Mustang. De Ford Mustang is echter krachtiger en sneller dan de BMW Z4.

De BMW Z4 heeft twee opties voor de afwerking en dat geldt ook voor de Ford Mustang. BMW Z4 heeft de sDrive30i cabriolet met een 2.0-liter turbo inline-4 motor en de M40i met een 3.0-liter turbo inline-zes motor. De basistrim levert tot 255 pk en 295 lb-ft van het koppel, terwijl de geavanceerde trim tot 383 pk en 368 lb-ft van het koppel levert.

  Het beste BMW model voor het geld

Terwijl de Ford Mustang cabriolet wordt geleverd met de EcoBoost cabriolet en GT cabriolet. Het basismodel produceert een magere 310 pk en 350 lb-ft van het koppel, terwijl de high-end GT Premium cabriolet produceert tot 460 pk en 420 lb-ft van het koppel.

Wat acceleratie en snelheid betreft, accelereert de BMW Z4 van 0 naar 60 in slechts 3,9 seconden met een topsnelheid van 155 mph, terwijl de Ford Mustang GT Premium cabriolet van 0 naar 60 accelereert in slechts 4,0 seconden met een topsnelheid van 186 mph. De BMW Z4 accelereert dus sneller, maar de Ford Mustang is sneller.

Prijs

Verrassend genoeg is de Ford Mustang misschien sneller bij de finish, maar hij kost niet veel. De basisprijs van de Ford Mustang (EcoBoost Convertible) ligt rond de 40.000 dollar, terwijl de meer geavanceerde versie (GT Premium Convertible) 46.950 dollar kost.

De BMW Z4 is veel duurder: de basisversie heeft een vanafprijs van 49.800 dollar, terwijl de hogere versie een vanafprijs heeft van 63.600 dollar. De Ford Mustang biedt dus meer waar voor uw geld, omdat hij ruimer is, plaats biedt aan vier personen en een grote laadruimte heeft.

FAQ

Welke auto is goedkoper in onderhoud – BMW Z4 of Ford Mustang?

De Ford Mustang GT Cabrio is goedkoper in onderhoud dan de BMW Z4. Afgezien van het hebben van dure vervangingsonderdelen, heeft de BMW Z4 ook hoge kosten voor reparatie en onderhoud, omdat ze meestal gespecialiseerd gereedschap en gekwalificeerde monteurs vereisen om ze te behandelen.

  BMW M8 Gran Coupe Betrouwbaarheid

Welke auto is veiliger om in te rijden – Ford Mustang of BMW Z4?

Als veiligheid uw zorg is, moet u overwegen om de BMW Z4 te kopen. Dit komt omdat het is uitgerust met meer geavanceerde veiligheidsvoorzieningen dan de Ford Mustang. Sommige van de functies die u zult vinden op deze roadster zijn onder andere forward collision warning, rear collision warning, rear cross-traffic alert, en lane departure warning.

De Ford Mustang is ook een veilige auto, maar hij wist slechts 3 van de 5 sterren te scoren toen hij in 2017 door de Euro NCAP werd getest. Enkele van de vitale veiligheidsvoorzieningen waarmee deze auto wordt geleverd zijn onder andere lane-keeping assist, adaptieve cruise control, parkeersensoren achter, lane-departure warning, en nog veel meer.

Is de Ford Mustang het geld waard?

Als u op zoek bent naar een krachtige cabriolet die ook plaats biedt aan maximaal vier personen, dan is de Ford Mustang de ideale cabriolet voor u. Maar als u uitstekende prestaties, een betere wegligging en stijl wilt, moet u misschien ergens anders kijken. Maar als je kijkt naar de kenmerken die de Ford Mustang biedt, krijg je waar voor je geld.

Bottom line

Afhankelijk van wat u zoekt, vindt u een van deze twee cabriolets misschien uitstekend voor uw behoeften en budget. De BMW Z4 biedt comfort, betere rijeigenschappen en een lager brandstofverbruik. De Ford Mustang daarentegen biedt snelheid, praktisch nut en kracht.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts