BMW ix3 VS Volvo XC40 – Wat is beter?

Volvo is populair om zijn veilige auto’s, terwijl BMW bekend staat om zijn high-performance auto’s. Deze merken hebben zich aangesloten bij de race van volledig elektrische auto’s en hebben verschillende auto’s in de aanbieding. Nadat BMW de ix3 introduceerde, concurreert die nu met Volvo xc40 en vele andere elektrische SUV’s. Maar welke auto is beter tussen de Volvo XC40 en BMW ix3?

Dat hangt af van wat u zoekt. Als u op zoek bent naar een aantrekkelijke styling, uitstekende acceleratie en een doordacht ontworpen cabine, dan is de Volvo XC40 de auto voor u. Maar als u op zoek bent naar een fantastische actieradius, een stille rit en een meer praktische auto, dan is de BMW ix3 de SUV voor u.

Ongeacht de auto die u kiest, zult u genieten van een mooie en stille volledig elektrische rit. Het hangt echter allemaal af van wat u zoekt in een compacte SUV. Het is ook belangrijk op te merken dat beide auto’s varianten hebben die beter presteren dan de basismodellen.

Welke auto is beter – Volvo XC40 of BMW ix3?

Uiterlijk en interieur

De BMW ix3 en Volvo XC40 zien er ongeveer hetzelfde uit als hun broers en zussen met benzinemotor. Ze zijn beide fraai vormgegeven met aansprekende koplampen en achterlichten. Toch heeft de Volvo XC40 een aantrekkelijker voorkant en zijkant, terwijl de BMW ix3 er aan de achterkant spectaculairder uitziet.

In tegenstelling tot de originele BMW X3 heeft de BMW ix3 een iets vergrote nierengrille, terwijl de Volvo XC40 een gesloten grille heeft. Over het geheel genomen zien beide auto’s er strak uit en het hangt af van de smaak en voorkeur van de koper.

Wat het interieur betreft, is de BMW ix3 luxueuzer en comfortabeler dan de Volvo XC40. In tegenstelling tot de BMW ix3, die is uitgerust met sportstoelen van Vernasca leder, heeft de Volvo XC40 een interieur zonder leder. Bovendien is de ix3 praktischer, waardoor hij ideaal is voor een gezin.

  BMW X5 betrouwbaarheid

Dat betekent echter niet dat de Volvo XC40 niet praktisch is, want hij biedt ook plaats aan maximaal vijf personen en heeft een behoorlijke beenruimte. Op het gebied van laadruimte verslaat de BMW ix3 nog altijd de Volvo XC40, omdat die meer kubieke meters heeft wanneer de achterbank is opgeklapt.

Prestaties

De Volvo XC40 mag dan kleiner zijn dan de BMW ix3, hij presteert wel beter dan die laatste. Ja, de Volvo XC40 werkt met een 78 kWh accupakket en heeft een automatische versnellingsbak met één versnelling, maar hij levert wel 402 pk en 486 Nm koppel, en dat is verbluffend.

De BMW ix3 daarentegen rijdt op een accupakket van 80 kWh, maar levert slechts 282 pk en 295 Nm koppel. Bovendien heeft de Volvo XC40 een topsnelheid van 112 mph, wat gelijk is aan de topsnelheid van de BMW ix3. Bovendien doet de ix3 er 6,8 seconden over om van 0 naar 60 te accelereren, terwijl de Volvo daar slechts 4,9 seconden over doet.

Actieradius

Als het op actieradius aankomt, heeft de BMW ix3 nog steeds de overhand met een uitstekende actieradius van 285 mijl. De Volvo XC40 daarentegen heeft een actieradius van maximaal 259 mijl, wat goed is maar niet beter dan die van de BMW ix3.

Batterijcapaciteit

Zoals eerder gezegd, wordt de BMW ix3 geleverd met een 80 kWh accupakket, terwijl de Volvo XC40 wordt geleverd met een 78 kWh accupakket. Het accupakket van de BMW ix3 is dus krachtiger dan dat van Volvo. Daar staat tegenover dat het slechts 34 minuten duurt om de accu van de BMW ix3 van 0% tot 80% op te laden, terwijl het tot 40 minuten duurt om de accu van Volvo op te laden.

  Hebben Volvos veel problemen?

FAQ

Welke auto is sneller – BMW ix3 of Volvo XC40

Als u van dragracen houdt en u wilt de snellere auto tussen de Volvo XC40 en BMW ix3, dan wint Volvo. Dat komt omdat de Volvo XC40 in slechts 4,9 seconden van 0 naar 60 kan accelereren, wat een van de beste is onder de volledig elektrische SUV’s.

BMW heeft daarentegen 6,8 seconden nodig om van 0 naar 60 te accelereren, wat een van de langzaamste volledig elektrische SUV’s is. Als het op snelheid aankomt, halen beide SUV’s een maximum van 112 mph, wat goed genoeg is.

Is de BMW ix3 betrouwbaarder dan de Volvo XC40?

Nee, de Volvo XC40 is betrouwbaarder dan de BMW ix3. De Volvo XC40 is niet alleen veiliger dan de BMW ix3, hij is ook betrouwbaarder dan de BMW ix3. Dit komt omdat er minder problemen per 100 voertuigen worden geregistreerd dan bij de BMW. Dus, als betrouwbaarheid is wat u zoekt, dan is de Volvo de auto om te overwegen.

Welke auto is goedkoper in onderhoud – Volvo XC40 of BMW ix3?

Natuurlijk is de Volvo XC40 goedkoper in onderhoud dan de BMW ix3. Aangezien beide compacte SUV’s luxewagens zijn, zijn ze weliswaar duurder in onderhoud, maar goedkoper dan hun ICE-tegenhanger. BMW’s zijn ook duurder in onderhoud vanwege de dure onderdelen.

Trouwens, Volvo’s zijn betrouwbaarder dan BMW’s omdat ze niet vaak stuk gaan. Dit betekent dat de totale kosten voor reparatie en onderhoud veel lager zijn dan die van BMW’s.

  Beste BMW voor off-road

Is de Volvo XC40 het geld waard?

Ja, de Volvo XC40 is elke dollar waard die eraan wordt uitgegeven. Deze volledig elektrische subcompacte SUV heeft een fraai exterieur en een verfijnd interieur. Hij is ook voorzien van veel hightech en veiligheidsvoorzieningen. Bovendien biedt hij plaats aan maximaal 5 passagiers, wat in orde is, maar het infotainmentsysteem schiet wat tekort.

Welke auto is veiliger – Volvo XC40 of BMW ix3?

Beide auto’s zijn veilig omdat ze zijn uitgerust met high-end veiligheidsvoorzieningen zoals lane keep assist, elektronische stabiliteitscontrole en actieve cruise control. Toch is de Volvo XC40 de veiligere auto, want hij heeft zelfs een Top Safety Pick+ award gewonnen, terwijl de BMW ix3 nog aan een veiligheidstest moet worden onderworpen.

Final thoughts

De Volvo XC40 is het meest geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een stijlvolle, snellere en veiligere volledig elektrische SUV, terwijl de BMW ix3 ideaal is voor mensen die een volledig elektrische SUV willen met een betere actieradius, een stille rit en een meer praktische auto.

Bovendien is de BMW ix3 duurder dan de Volvo XC40, terwijl de Volvo XC40 compacter is met minder kofferruimte. Voordat u een van deze twee elektrische SUV’s kiest, is het belangrijk om te weten wat hun voor- en nadelen zijn en of ze aan uw wensen voldoen of niet.

Al met al zijn het allebei uitstekende auto’s, ook al wordt de Volvo XC40 geleverd met vierwielaandrijving, terwijl de BMW ix3 is voorzien van achterwielaandrijving.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts