Alles over 2023 Volvo XC40

2023 Volvo XC40

De Volvo XC40 is tegenwoordig een van de populairste en best verkochte SUV’s van Volvo, wat betekent dat het een heel belangrijk model is voor Volvo. Dat is heel logisch, want compacte crossovers/SUV’s zijn de populairste auto’s op aarde geworden en dit segment is ongelooflijk concurrerend. Dus, als je alles wilt weten over de 2023 Volvo XC40, lees dan zeker dit artikel!

Om te beginnen komt de licht herziene 2023 Volvo XC40 met een paar veranderingen. De eerste is de nieuwe naamgevingsstructuur, waarbij de namen van de vorige uitrustingsniveaus worden geschrapt en vervangen door Core-, Plus- en Ultimate-modellen. De twee beschikbare motoren zijn nu uitgerust met mild-hybride technologie, terwijl de XC40 Recharge als topmodel hetzelfde blijft.

Het interieur heeft ook een opfrissing van het infotainmentsysteem gekregen, dat nu Google Assist-functionaliteit ondersteunt. U kunt nu ook kiezen voor premiumbekleding van niet-dierlijke oorsprong en een paar nieuwe kleuropties, maar dat is zo’n beetje alles wat betreft de wijzigingen in 2023.

Hoe het ook zij, dit is slechts een tipje van de sluier over de XC40 en daarom gaan we nu dieper in op alle bijzonderheden van de XC40 en vertellen we je hoe hij zich verhoudt tot enkele van zijn rivalen.

2023 Volvo XC40 – De aandrijflijn

De belangrijkste verandering aan de 2023 XC40 ten opzichte van het 2022 model is de toevoeging van mild-hybride technologie aan de twee beschikbare benzinemotoren. Deze technologie is ontworpen om de brandstofefficiëntie te verhogen, de CO2-uitstoot te verlagen en u wat meer vermogen te geven, terwijl het turbogat zoveel mogelijk wordt geëlimineerd.

  Volvo V90 - alles wat u moet weten

Het instapmodel B4 4-cilinder 2.0L motor levert nu 194pk, terwijl de B5 2.0L 4-cilinder motor 247pk levert en daarmee behoorlijk fruitig is. Deze motor is gekoppeld aan een achttrapsautomaat die het vermogen naar alle vier de wielen stuurt. De kleinere B4 heeft standaard FWD, maar je kunt desgewenst upgraden naar AWD.

De XC40 Recharge elektrische SUV biedt twee elektromotoren, een 77kWh batterij en 408pk en is daarmee gelijk aan de C40 Recharge coupé SUV. Het instapmodel B4 levert tot 24/32 MPG en de B5 tot 23/30 MPG, beide prima resultaten voor een SUV. De XC40 Recharge kan ongeveer 220 mijl afleggen op een volle lading.

2023 Volvo XC40 – Ontwerp en rijden

Wat betreft het exterieurdesign is er niets groots veranderd aan de XC40, wat betekent dat het nog steeds een slim ogende compacte SUV is met een nogal doosachtige vorm. Het interieur heeft wel een kleine revisie ondergaan, met name het infotainmentsysteem en de nieuwe diervrije premium bekleding. Je krijgt met de XC40 nog steeds alle voorzieningen die je van een luxe SUV mag verwachten.

De rijervaring is niets bijzonders, want de XC40 rijdt zoals vrijwel elke andere auto uit dit segment. Het is een keurig gecontroleerde en goed gemanierde SUV die comfort, gebruiksgemak en cruisen prioriteit geeft boven snelheidsovertredingen, scherpe rijeigenschappen of snelle reacties.

2023 Volvo XC40 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De 2023 XC40 begint net uit te rollen, wat betekent dat we nog niet te veel kunnen zeggen over hoe betrouwbaar hij is. Maar aangezien de 2023 XC40 min of meer dezelfde auto is als de 2022 XC40, kunnen we verwachten dat hij fatsoenlijk is, maar met bepaalde veelvoorkomende problemen die inderdaad het bespreken waard zijn.

  Welke Volvo is het veiligst?

Deze problemen omvatten zaken als defecte remmen, elektrische problemen, problemen met ADAS, problemen met de stoelen, het schuifdak, de gordels, de sloten, en mogelijk zelfs de ophanging.

2023 Volvo XC40 – Waarde en bruikbaarheid

De 2023 XC40 begint bij 36.350 dollar voor het instapmodel Core, het Plus-model kost 40.755 dollar en de Ultimate begint bij 44.500 dollar. De B5-motor voegt daar nog een paar duizend extra aan toe, terwijl de XC40 Recharge begint bij 53.550 dollar voor het Core-model, 56.520 dollar voor het Plus-model en bijna 60.000 dollar voor het Ultimate-model.

De praktische bruikbaarheid is hetzelfde als in de uitgaande XC40, wat betekent dat hij een behoorlijke hoeveelheid zit- en laadruimte biedt. Het is een goede familie-SUV en biedt meer ruimte dan de meeste concurrenten. Hij is gemakkelijk in en uit te stappen en het zicht is uitstekend.

FAQ

Moet ik de Volvo XC40 2023 kopen?

De XC40 is de laatste tijd een beetje duur geworden, vooral met het topmodel Recharge, waardoor hij nu in een volledig luxe SUV-segment leeft. Dat is een probleem voor degenen die de voorkeur geven aan de Duitsers, maar als je houdt van wat Volvo doet en je wilt overstappen, dan is de XC40 een geweldige SUV om dat mee te doen.

Aan de andere kant, als je iets spannenders wilt om te rijden en met meer technologie, is de nieuwe GLA waarschijnlijk een van de beste auto’s die je kunt krijgen in deze klasse. De realiteit is dat alle premium luxe SUV’s uit dit segment geweldig zijn en dat u hier geen verkeerde beslissing kunt nemen.

  Welke Volvo SUV is de grootste?

Welke auto’s concurreren met de 2023 Volvo XC40?

Zoals hierboven vermeld, is de 2023 XC40 een echte luxe SUV, wat betekent dat hij concurreert met de nieuwe Mercedes GLA, de Mercedes GLB, de Audi Q3, de nieuwe BMW X1, de Jaguar E-Pace en de Alfa Romeo Tonale.

Ik zou zeggen dat de BMW hier de technologisch meest geavanceerde auto is, de Mercedes de meest luxueuze, de Audi RSQ3 de beste prestatieauto uit dit segment, de Jaguar E-Pace de coolste en de Alfa Romeo Tonale de mooiste. Overweeg dus zeker deze punten wanneer u op zoek bent naar een nieuwe compacte crossover SUV.

Is de Volvo XC40 2023 een veilige auto?

De IIHS heeft de XC40 sinds zijn verschijning bekroond met zijn topniveau “Top Safety Pick+” badge, wat geen verrassing is aangezien Volvo bekend staat om het maken van enkele van de veiligste auto’s ter wereld. Daarom is de XC40 een ongelooflijk veilige auto met alles wat u nodig hebt om u en uw gezin veilig te houden.

Met een hele reeks ADAS-functies, airbags en sensoren is de XC40 een van de veiligste auto’s die er zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts