Veel voorkomende problemen met BMW M850

BMW M850 Problemen

De BMW M850 is een van de meest luxueuze BMW sedans op de markt. Hij wordt ook geleverd met een krachtige motor met veel geavanceerde functies. Hij heeft echter ook verschillende problemen waar geïnteresseerde kopers van op de hoogte moeten zijn. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW M850?

De meest voorkomende problemen met de BMW M850 zijn defecte remmen, olielekkage, defecte gordelslot herkenning, V8 motor problemen, stuurproblemen, koelsysteem lekken, rammelende uitlaat, deurgreep defect, en automatische versnellingsbak problemen. Niet dat de meeste van deze problemen kunnen worden verholpen door een bezoek aan een BMW service center.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW M850?

Defecte remmen

Dit probleem komt vaak voor bij de 2019 BMW M850. De remmen worden defect of werken niet zoals bedoeld door een defecte hydraulische eenheid van het remsysteem. Dit probleem leidt tot een beperkte remondersteuning en een groter rembereik. Als gevolg hiervan leidt het tot een verhoogd gevaar op een ongeval.

Olielekkage

Zoals de meeste BMW’s heeft ook de BMW M850 last van olielekkage. Na een aantal kilometers kan de BMW M850 een gescheurde of versleten kleppendekselpakking, oliepanpakking of timingdekselpakking hebben. Als gevolg daarvan zal de olie beginnen te lekken totdat de defecte of versleten onderdelen worden vervangen door goede of nieuwe onderdelen.

V8 motorprobleem

De BMW 850 wordt geleverd met een V8 motor. Het oudere model had zowel een V6 als een V12 motor. Maar in dit geval is het de V8-motor die problemen ontwikkelt. Gebruikers hebben gemeld dat deze motor hapert en slecht loopt. De belangrijkste boosdoener achter dit probleem is de slijtage van de boring in het motorblok.

Om dit probleem op te lossen, moet u wellicht het motorblok vervangen en nieuwe zuigers aanschaffen. Merk op dat het vervangen van deze onderdelen enigszins kostbaar is.

  Moet ik mijn BMW roestvrij maken?

Defecte herkenning van het gordelslot

De hoofdoorzaak van dit probleem is de korte kabel die de hallsensor met de gordelsluiting verbindt. Wanneer de kabel te kort is, leidt dit tot een foutieve herkenning van het gordelslot, wat ook gevolgen heeft voor de werking van het veiligheidssysteem en het activeren van de airbag. Dit verhoogt ook het risico op letsel bij een ongeval.

Het goede nieuws is dat de getroffen modellen, waaronder de 2019 en 2020 BMW M850 auto’s zijn teruggeroepen en het probleem is verholpen.

Lekkage in het koelsysteem

Net als olielekkage kan een koelsysteemlekkage optreden als gevolg van een slechte koppakking, een beschadigde radiator of een zwakke radiatordop. Als een van deze onderdelen aangetast is, dan zal uw koelsysteem gaan lekken. Laat het slechte onderdeel zo snel mogelijk vervangen om verdere koelmiddellekkage te voorkomen.

Een overmatige lekkage van koelvloeistof leidt tot oververhitting van de motor en beïnvloedt de prestaties van de auto.

Problemen met de stuurinrichting

Een ander veel voorkomend probleem waarmee BMW M850 eigenaars te maken krijgen is het stuur dat naar één kant zwenkt, in plaats van in een rechte lijn te blijven. Dit probleem wordt gewoonlijk veroorzaakt door een probleem met de stuurbekrachtigingskast. Om het probleem te verhelpen, zult u het slechte of defecte stuurbekrachtigingshuis moeten vervangen.

Problemen met de automatische versnellingsbak

Soms merkt u dat uw auto slecht schakelt met de automatische versnellingsbak. Bovendien kunt u vertragingen hebben bij het optrekken. Dergelijke tekenen wijzen erop dat de koppeling slipt en dat de versnellingsbak moet worden gereviseerd.

Uitlaat rammelt

Dit is een ander probleem dat eigenaars van een BMW M850 kunnen verwachten. Dit probleem doet zich normaal voor wanneer de motor koud is. Bovendien is het ook een waarschuwing dat de uitlaat en de katalysator bijna slecht aan het worden zijn. U kunt het probleem oplossen door de slechte katalysator en uitlaat te vervangen.

  Welke auto wordt sneller afgeschreven - Mercedes of BMW?

Defecte deurgreep

Dit probleem komt vaak voor bij de oudere BMW M850 modellen of het eerste generatie BMW M850 model. De deurgreep begeeft het nadat de gebruiker enkele kilometers heeft afgelegd. Het begint ermee dat de deur meer dan normaal moet worden opgetild om de deur te openen. Na enige tijd gaat de deur niet meer helemaal open. Dit wordt veroorzaakt door een goedkoop metaal dat wordt gebruikt in de constructie van de deur.

Vervang het slechte metaal van de deurgreep door meer betrouwbare en duurzame onderdelen.

FAQ

Is de BMW M850 betrouwbaar?

De BMW M850 valt rond de gemiddelde betrouwbaarheid. Dat is vergelijkbaar met de meeste van zijn concurrenten. De kosten voor reparatie en onderhoud maken deze auto echter onbetrouwbaar, wat een tegenvaller is voor geïnteresseerde kopers. Maar als u deze auto goed onderhoudt, zal hij vele jaren meegaan.

Na hoeveel kilometer krijgt de BMW M850 problemen?

Dat hangt ervan af hoe goed u voor de auto zorgt. Als u de wagen goed onderhoudt en voorzichtig rijdt, kunt u na 100.000 mijl met kleine problemen te maken krijgen. Maar wie onvoorzichtig rijdt en de wagen niet onderhoudt, kan al na 60.000 mijl problemen krijgen.

Wat is de hoge kilometerstand voor BMW M850?

De hoge kilometerstand van de BMW M850 bedraagt 150.000 mijl. Als u van plan bent een tweedehands BMW M850 te kopen, is het dus belangrijk dat u er een krijgt met minder dan 150.000 mijl. Let op: dit geldt alleen voor het model van de eerste generatie, want het model van de tweede generatie bestaat al vanaf 2019 tot heden.

  BMW X5 M Betrouwbaarheid

Is BMW M850 duur in onderhoud?

Ja, de BMW M850 is erg duur in het onderhoud. Dit komt omdat hij minder zuinig is dan de meeste van zijn concurrenten. Bovendien heeft hij verschillende problemen waar gebruikers mee te maken krijgen, wat betekent dat de gebruiker meer tijd in de garage zal doorbrengen dan een gemiddelde auto. Tot slot zijn de kosten voor reserveonderdelen en service vrij hoog.

Houdt de BMW M850 zijn waarde?

Nee, de BMW M850 houdt zijn waarde niet goed. Dat komt omdat de aanschafprijs hoog is, wat slechts weinigen zich kunnen veroorloven. Bovendien is de auto duur in onderhoud, waardoor het bezit ervan nog duurder wordt naarmate de auto ouder wordt. Als gevolg daarvan heeft deze auto een van de slechtste doorverkoopwaarden op de markt.

Conclusie

Als je van plan bent om te investeren in de luxueuze en geavanceerde BMW M850, moet je beginnen met te kijken naar een aantal van de problemen die je in de toekomst kunt tegenkomen. Na het belichten van de veel voorkomende problemen waar deze auto mee te maken krijgt, moet u uw auto goed onderhouden om te voorkomen dat u de meeste van deze problemen ondervindt.

Al met al is de BMW M850 een mooie, hoog presterende, geavanceerde, veilige en stijlvolle coupé. Hij is echter ook duur in aanschaf en onderhoud.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts