Is BMW M850 een goede auto?

Is BMW M850 een goede auto?

BMW biedt een aantal van de meest luxueuze en high-performance auto’s op de markt. De BMW M850 is een van de meest elegante en luxueuze BMW modellen op de markt. Hij is krachtig, luxueus en prachtig gemaakt. Maar is de BMW M850 een goede auto?

De BMW M850 is een mooie auto voor wie opulentie, elegantie, prestaties en vermogen verlangt. Maar als u een persoon met een budget bent en een betrouwbare, praktische en betaalbare auto wenst, zult u niet van de BMW M850 houden.

Geschiedenis van de BMW M850

De BMW M850 maakt deel uit van de BMW 8-Serie. Deze serie bestaat sinds 1990. De eerste generatie serie werd gemaakt tussen 1990 en 1999. 19 jaar later onthulde BMW de tweede-generatieserie, die tot op heden in 2019 in productie ging.

De eerste generatie BMW 8-Serie werd aangeduid als E31-Serie, terwijl de tweede generatie serie werd aangeduid als G15. Terwijl de E31-Serie bestond uit twee motoropties (V8 en V12), wordt de nieuwste generatie alleen geleverd met de V8-motor.

Bovendien was de E31-serie alleen leverbaar als tweedeurs coupé, terwijl de G15-serie leverbaar is als coupé, cabriolet en gran coupé. Hoewel al deze carrosseriestijlen hun eigen codes hebben, worden ze allemaal aangeduid als G15.

Kenmerken van de BMW M850

Uiterlijk

Hoewel de BMW M850 een forse prijs heeft, is hij elke cent waard. Niet alleen heeft hij een elegant en wendbaar design, maar hij is ook uitgerust met high-end en verfijnde functies. Enkele van de opvallende kenmerken zijn 20-inch wielen, Shadowline exterieurbekleding, verlichte nierengrille, elektrisch inklapbare buitenspiegels, lederen bekleding en intuïtieve tech-features.

Prestaties

De BMW M850 wordt geleverd met een 4,4-liter V8-motor met 8-traps automatische transmissie. Bovendien heeft hij een AWD-systeem, waardoor de gebruiker de auto soepel kan gebruiken in verschillende weersomstandigheden. Deze krachtige motor levert tot 523 pk en 553 lb-ft koppel. Niettemin tunen sommige mensen de motor om meer dan 661 pk en 656 lb-ft koppel te krijgen.

  Veelvoorkomende problemen met BMW F30

Op volle snelheid haalt de auto 155 mph, maar het duurt slechts ongeveer 3,6 seconden om van 0 naar 60 mph te accelereren, wat zeer indrukwekkend is.

Comfort en laadruimte

Als u een groot gezin heeft, blijf dan weg van deze auto. Hij wordt namelijk geleverd met vier zitplaatsen, wat goed is maar niet uitstekend voor een groot gezin. De zetels zijn echter comfortabel en ruim. Hij heeft ook fatsoenlijke beenruimte en hoofdruimte, wat van vitaal belang is voor veel comfort.

Net als de meeste coupés van BMW biedt ook deze auto een behoorlijke bagageruimte, want hij heeft een inhoud van 14,8 kubieke meter, wat groter is dan de kofferruimte van de meeste sedans. Dus, ook al is deze auto niet volledig praktisch, het is een geweldige auto voor een klein gezin.

Brandstofefficiëntie

Aangezien dit niet uw gemiddelde sedan of coupé is, kunt u verwachten dat u veel uitgeeft aan brandstof. De BMW M850i wordt geleverd met een EPA rating van 18 mpg in de stad, 25 mpg op de snelweg, en 20 mpg gecombineerd. Ook al heeft hij een betere brandstofefficiëntie dan de meeste van zijn concurrenten, het is nog steeds een brandstofverslinder.

Prijs

De BMW M850 is geen goedkope wagen. Met een vanafprijs van rond de $111.000 is deze auto erg duur. Hij concurreert met de BMW AMG GT, die ook vrij duur is, maar hij wordt geleverd met meer geavanceerde functies en is luxueuzer dan de M850. Een van de redenen waarom de M850 zo weinig wordt verkocht, is de hoge initiële kostprijs.

  Polestar vs BMW betrouwbaarheid - wat is beter?

FAQ

Is de BBMW M850 de prijs waard?

Als u op zoek bent naar luxe, prestaties, geavanceerde technologie en een snellere auto, dan zal de BMW M850 de prijs waard zijn. Aan de andere kant zal hij niet geschikt zijn voor iemand die op zoek is naar een betrouwbare, praktische en onderhoudsarme luxecoupé.

Hoe lang gaat de BMW M850 mee?

De BMW M50 gaat meer dan 200.000 mijl mee. Hoewel het moeilijk is om een gebruikte of oude BMW M850 te spotten, hebben de beschikbare weinige het uitstekend gedaan en zijn het zeer betrouwbare auto’s. Let wel, dit geldt alleen voor de oude modellen die in 2002 uit productie werden genomen. De recente modellen hebben nog niet meer dan 80.000 mijl geklokt.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW M850?

De BMW M850 is een van de meest luxueuze compacte BMW modellen op de markt. Dus, voordat u investeert in deze auto, is het van vitaal belang om te weten een aantal van de problemen die je waarschijnlijk te maken krijgt langs de weg. Enkele van de problemen die u zult tegenkomen zijn defecte remmen, olielekkage, stuurproblemen, rammelende uitlaat, motorproblemen, en nog veel meer.

Toch kunnen de meeste van de bovengenoemde problemen worden vermeden door goed voor uw auto te zorgen.

Hoe snel is de BMW M850?

Aangezien de BMW M850 een high-performance auto is, kunt u verwachten dat hij een hogere snelheid heeft dan de meeste van zijn rivalen. Deze wagen heeft een topsnelheid van ongeveer 155 mph. Bovendien kan hij van 0 tot 60 optrekken in slechts 3,6 seconden, wat uitzonderlijk is. Dus, als u op zoek bent naar een snellere coupe of cabriolet met een comfortabel interieur, is dit een perfecte rit om te overwegen.

  Beste kleine BMW sedan?

Waarom is de BMW M850 voor dealers moeilijk te verkopen?

Dealers vinden het moeilijk om de BMW M850 te verkopen omwille van zijn hoge initiële kostprijs. De BMW M850 heeft een basisprijs van rond de 111.000 dollar. Daar komt nog bij dat BMW geen goede reclame heeft gemaakt voor de BMW M850, waardoor slechts een handjevol mensen weet dat deze luxe coupé op de markt is. Bovendien is de auto vrij duur in onderhoud.

Samenvatting

Nu je weet wat je kunt verwachten van de BMW M850 executive coupé, kun je gaan beslissen of je in deze auto wilt investeren of niet. De BMW M850 is geen perfecte auto, want hij heeft verschillende tekortkomingen en hij is ook duur in het onderhoud.

Niettemin biedt hij een slank exterieur, een comfortabel interieur, geavanceerde veiligheidsvoorzieningen en zeer geavanceerde technologie. Hij is ook gemakkelijk te besturen, maar heeft de neiging tot onderstuur. Met dergelijke top-notch functies en prestaties, de BMW M850 is de moeite waard om in te investeren.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts