Is een BMW een goede eerste auto?

Is een BMW een goede eerste auto?

Wanneer men op zoek is naar een eerste auto, zijn de meeste mensen enthousiast en enthousiast om de weg op te gaan. BMW’s zijn zonder twijfel coole en goed presterende wagens. Ze zijn gebouwd met kwaliteitsmaterialen en zijn vrij veilig, maar er moet voorzichtig mee worden gereden omdat de meeste van hen vrij krachtig zijn.

Een BMW kan een goede eerste auto zijn als u de krachtigere motoropties vermijdt en eraan denkt om de auto verstandig en met respect voor andere bestuurders op de weg te besturen.

Voordelen van een BMW als eerste auto

Als u een BMW koopt als eerste auto, gaat u hoogstwaarschijnlijk voor een tweedehands BMW. Kies er eentje met minder dan 100.000 kilometer op de teller en die goed onderhouden is. Vraag een monteur om de auto voor u te inspecteren voordat u hem koopt.

Kies een betrouwbaar BMW model

De meeste tieners of nieuwe bestuurders gaan voor E36- en E46-modellen uit 1996 die niet duur zijn, duurzaam zijn en zijn uitgerust met de zogenaamde kogelvrije motoren die zelfs nieuwe bestuurders niet kapot kunnen krijgen.

Ze worden gekroond als de meest duurzame BMW’s aller aller tijden. De enige betrouwbaarheidsproblemen die deze twee modellen hebben, zijn hun koelsystemen, waar nieuwe bestuurders geen last van mogen hebben, omdat niet van hen verwacht wordt dat ze gedurende langere uren of in hoge toerentallen rijden.

U leert hoe u voor een auto moet zorgen

Nadat u uw BMW hebt gekocht, zal hij heel wat onderhoud en verzorging nodig hebben. BMW’s zijn duurder in het bezit dan andere auto’s, en dat heeft de neiging om de eigenaar een paar dingen te leren over hoe auto’s functioneren. Dit is een groot voordeel voor een nieuwe bestuurder. U leert meteen hoe auto’s functioneren en hoe u voor uw auto moet zorgen.

  Hebben BMW's richtingaanwijzers?

Rijplezier voor een gereduceerde prijs

Als u een tweedehands BMW koopt, brengt deze nog steeds het rijplezier met zich mee dat nieuwe BMW’s ook hebben. Ja, hij kan u soms veel kosten voor onderhoud en reparatie, maar hij is sterk afgeprijsd ten opzichte van zijn oorspronkelijke prijs, zoals alle tweedehands BMW’s. Als u gewoon een sportwagen voor een jaar of twee wilt proberen, kan een tweedehands BMW een goede keuze zijn.

BMW’s zijn gemakkelijker te besturen dan de meeste andere auto’s

Veel bestuurders, zelfs ervaren, hebben gemeld dat het gevoel dat BMW geeft achter het stuur heel anders is dan de meeste andere voertuigen. Het is veel gemakkelijker om contact te maken met de wagen. De modellen met achterwielaandrijving geven u een goede controle over het vermogen bij zonnig weer, maar moeten door nieuwe bestuurders worden vermeden tijdens de koudere maanden. Als u een nieuwe bestuurder bent, vermijd dan de aankoop van een BMW met achterwielaandrijving voor de winter.

Nadelen van een BMW als eerste wagen

De kracht van BMW’s moet niet onderschat worden. Veel nieuwe bestuurders willen graag de weg op en kopen een betaalbare tweedehands BMW die hun rijcapaciteiten te boven gaat. Uiteindelijk verongelukken ze met de wagen en soms verwonden ze zichzelf ook.
Een wagen met zoveel vermogen en prestaties mag niet onderschat worden. Zelfs niet door ervaren bestuurders. Langzaam beginnen en veilig op weg blijven moet uw eerste prioriteit zijn als nieuwe bestuurder.

Kostbaar onderhoud

Ja, u zult leren hoe u een auto moet onderhouden en hem regelmatig moet onderhouden als u uw BMW op de weg wilt houden, en dat is een pluspunt voor een nieuwe bestuurder. Aan de andere kant zal u heel wat geld moeten investeren in herstellingen en onderhoud. Dit is zeker iets dat een nieuwe bestuurder kan hinderen.
Als u hebt besloten een tweedehands BMW te kopen, verwacht dan af en toe problemen en berg wat geld op voor het geval u een dringende reparatie nodig hebt. De meeste reparaties kunnen worden vermeden door tijdig onderhoud, maar je weet nooit wat er op de weg kan gebeuren.
Verzekeringskosten, brandstofverbruik en belastingen zijn allemaal hoger voor sportwagens en kunnen ook een invloed hebben op uw uitgaven. De totale eigendomskosten van een BMW zijn veel hoger dan die van de meeste andere wagens, dus hou daar rekening mee.

  Welke inkomensklasse koopt BMW vs Mercedes?

BMW’s achterwielaandrijving kan lastig zijn

Als u een BMW leert rijden als eerste auto en later overstapt op een auto met vooraandrijving, kan dat in het begin een beetje vreemd aanvoelen. De achterwielaandrijving voelt geweldig aan bij droog weer, maar kan in de winter soms een slechte grap met ons uithalen.
Bovendien, als u hebt leren rijden in een ander voertuig dat voorin was aangedreven, zult u zich in het begin vreemd voelen in een BMW, en u zult voorzichtig moeten rijden omdat een beetje druk op het gaspedaal u van de weg zou kunnen rijden, vooral bij de krachtigere modellen.

Mensen denken dat alle BMW rijders eikels zijn

In de meeste landen is er een stigma rond BMW rijders. Mensen zullen misschien minder snel helpen als u problemen heeft met uw auto of een motorstoring heeft gehad en aan de kant van de weg bent gezet. Nieuwe bestuurders hebben vaak meer hulp nodig dan anderen en soms kan het feit dat je in een BMW rijdt voor sommige bestuurders juist een belemmering zijn.

FAQ

Gaan BMW’s vaker stuk dan andere auto’s?

Afhankelijk van het model hebben sommige BMW’s de neiging om meer defecten te vertonen, vooral als ze buiten de garantie vallen en meer dan 100.000 mijl hebben gereden. De meest voorkomende problemen doen zich voor in de elektronica van de nieuwere modellen, die uiteindelijk veel kost om te repareren. De meeste problemen zijn echter van ondergeschikt belang en hebben meestal te maken met olielekken of storingen in de koelvloeistof.

  Zijn BMW's met achterwielaandrijving goed in de sneeuw?

Zijn BMW betrouwbare wagens?

Modellen van na 2007 worden door verschillende bronnen vaak in het midden spectrum van betrouwbaarheid genoemd. Over het algemeen zijn BMW modellen tussen 1996 en 2004 zeer betrouwbaar, vooral de modellen E36 en E46, die als standaard voor een betrouwbare motor worden bestempeld.
Helaas zijn de nieuwere BMW modellen minder betrouwbaar. In 2012 werden BMW’s bekroond als de minst betrouwbare auto’s van het jaar.

Kunt u een BMW thuis repareren?

U kunt misschien enkele kleine problemen oplossen, maar tenzij u een ervaren mecanicien bent, blijf dan weg van reparaties aan veiligheidssystemen zoals remmen, motor of ophanging van uw auto omdat u uw veiligheid in gevaar kunt brengen. Als u problemen ondervindt, neem dan contact op met een door BMW gecertificeerde monteur.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts