Hebben BMW’s richtingaanwijzers?

Hoewel u misschien hebt gehoord dat BMW rijders geen knipperlichten gebruiken als ze afslaan, hebben BMW auto’s, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, wel degelijk standaard gemonteerde knipperlichten. De Amerikaanse wet vereist dat alle auto’s richtingaanwijzers hebben, zodat ze op de weg mogen rijden.

Waarom gebruiken BMW rijders geen richtingaanwijzers?

BMW rijders gebruiken zelden een richtingaanwijzer, of ze nu afslaan, iemand passeren of hun wagen parkeren. De meest voorkomende reden daarvoor is dat ze in de auto van een vriend of collega rijden en ze zich ongemakkelijk voelen, of dat ze zich superieur voelen op de weg.

Uit standaardonderzoeken blijkt dat meer dan 40 procent van de BMW-rijders geen richtingaanwijzers gebruikt omdat ze “geen tijd hebben” om goed te seinen.

Zorg ervoor dat u altijd richtingaanwijzers gebruikt, aangezien meer dan 2 miljoen verkeersongevallen per jaar worden veroorzaakt door bestuurders die nalaten om op de juiste manier richting aan te geven.

Hoe de richtingaanwijzers van een BMW correct gebruiken

Studies tonen aan dat ongeveer 20% van de Amerikaanse bestuurders hun richtingaanwijzers niet gebruiken wanneer ze afslaan en dat meer dan 40% van hen hun richtingaanwijzers niet gebruiken wanneer ze van rijstrook veranderen. Dat brengt veel gevaren met zich mee, zowel voor henzelf, de inzittenden, als voor andere bestuurders en voetgangers op de weg.

Wanneer u in de stad rijdt, probeer dan altijd een signaal te geven op ongeveer 100 meter voordat u daadwerkelijk een bocht maakt. Probeer niet te signaleren een linksaf als je niet het nemen van de volgende onmiddellijke linker afslag, omdat dat zou kunnen verwarren de bestuurders.

  Beste BMW voor een roadtrip

BMW richtingaanwijzers kunnen in het begin een beetje contra-intuïtief zijn, vooral op nieuwere BMW modellen. De BMW knipperlichtschakelaars zijn gecompliceerder dan bij andere, standaard auto’s. BMW is altijd een naam geweest voor innovatie en toonaangevende technologie, maar ze hebben zichzelf overtroffen met de installatie van dergelijke knipperlichten.

Om op de juiste manier links af te slaan, moet u de hendel naar beneden drukken, zoals bij elke andere auto, maar de moeilijkheid komt bij het uitschakelen van het signaal.

Nadat je de hendel hebt ingedrukt, komt hij, anders dan bij andere auto’s, automatisch omhoog. En als u de hendel omhoog duwt om het knipperlicht te stoppen, activeert u in plaats daarvan uw rechter richtingaanwijzer.

Dus hoe stopt u de richtingaanwijzer bij BMW’s?

Als u de linker richtingaanwijzer wilt stoppen, moet u de hendel nog een keer naar links duwen. Dit is nogal contra-intuïtief voor iedereen die al eens in een andere auto heeft gereden. Dit leidt er vaak toe dat BMW-rijders de knipperlichten niet gebruiken.

Bovendien is het met BMW knipperlichten nog ingewikkelder als je van rijstrook wilt veranderen. Om het signaal “Verander van rijstrook” op te roepen moet je de hendel een paar seconden naar beneden drukken, hij komt terug en dat zet het signaal even aan en schakelt het automatisch uit.

In de toekomst verwachten wij dat ingenieurs de ongevallenpercentages zullen onderzoeken die het gevolg zijn van een onjuist gebruik van de richtingaanwijzer en dat zij nieuwe technologieën zullen toepassen om de richtingaanwijzer zo automatisch mogelijk te maken. Natuurlijk brengt dat bepaalde gevaren met zich mee, aangezien kunstmatige intelligentie de gedachten van de bestuurder nog niet kan lezen. We zouden natuurlijk verwachten dat de bestuurder de signalering volledig handmatig kan bedienen wanneer dat nodig is.

  Beste BMW voor een eerste auto

Wanneer gebruik je knipperlichten op een BMW?

Wanneer u van rijstrook wisselt. Ongeacht het type auto of merk dat u rijdt, zou u richtingaanwijzers moeten gebruiken wanneer u van rijstrook verandert, wanneer u aan de kant van de weg stopt, of wanneer u een andere auto inhaalt.

Achteruit rijden. Bovendien, als je achteruit rijdt zou je ook nodig hebt om de noodverlichting aan te zetten om uw beweging te signaleren.

Wanneer u andere auto’s inhaalt, gebruikt u de linker richtingaanwijzer om de manoeuvre te beginnen en de rechter om weer op de rijstrook te komen, tenzij u in het Verenigd Koninkrijk rijdt, dan worden de dingen omgedraaid.

Probeer uw signaal niet te vroeg of te laat te geven, want dat kan ertoe leiden dat andere deelnemers op de weg op het verkeerde been worden gezet en dat kan op zijn minst een ongeluk of een onaangename situatie veroorzaken.

Bovendien, wanneer u deelneemt aan het verkeer op de snelweg, of op een snelweg, wat dat betreft, zorg ervoor dat u uw signaal aan te zetten. Wanneer u een rijstrook verlaat, bent u ook wettelijk verplicht dit te doen in de richting waarin u rijdt.

Soms betrap je jezelf op heterdaad en probeer je een bocht te maken zonder een signaal te hebben gegeven, en vraag je je af waarom mensen je bochtmanoeuvre niet met respect bekijken. Elk signaal is beter dan helemaal geen signaal. Als je jezelf in een vergelijkbare situatie bevindt, zet dan je knipperlichten aan, zelfs als het al laat is. Bovendien kunt u zich ook met gebaren verontschuldigen en de andere weggebruikers laten zien dat u een bocht wilt maken.

  Is Tesla beter dan BMW?

FAQ

Heeft BMW standaard knipperlichten of zijn ze een extra optie?

Alle wegwaardige auto’s, ongeacht merk, type, gebruik of model zijn wettelijk verplicht om met ingebouwde knipperlichten te komen. De misvatting dat BMW’s geen knipperlichten hebben, is ontstaan omdat ze enigszins anders en contra-intuïtief te gebruiken zijn. Dit leidt er vaak toe dat BMW rijders de knipperlichten niet gebruiken, terwijl ze dat wel zouden moeten doen.

Hoe werkt de driedubbele richtingaanwijzer bij BMW en waarvoor dient hij?

Met de drievoudige richtingaanwijzer van een BMW tikt u gewoon op de richtingaanwijzer en de richtingaanwijzer knippert drie keer in de richting waarin u dat deed. Dat maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om iemand op de snelweg in te halen. Modellen na 2006 hebben de mogelijkheid om die functie aan te passen tot twee of drie keer knipperen per tik.

Bent u wettelijk verplicht aan te geven als u een geparkeerde auto passeert?

U bent niet in alle staten wettelijk verplicht om aan te geven als u een geparkeerde auto passeert. Vooral als u op een smalle weg rijdt, zou het geen verschil maken of u wel of niet seint. Voor bredere wegen, waar de deelnemers aan het verkeer verwachten dat alle rijstroken goed worden gebruikt, moet je proberen om altijd te seinen, om gevaarlijke stop situaties te voorkomen bij het wisselen van rijstrook.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts