Is Tesla beter dan BMW?

Als u op zoek bent naar een luxueuze auto, zijn Tesla en BMW een paar goede merken om te overwegen. Ze zijn heel verschillend. Tesla is geavanceerder met high-tech functies, terwijl BMW comfortabeler is met betere rijeigenschappen. Dus, welk merk is beter?

Zowel Tesla als BMW zijn high-end voertuigmerken, wat betekent dat ze vrij duur zijn. Daarom zal de auto die u kiest afhangen van uw behoeften, smaak en locatie. BMW is ideaal voor autobezitters die betere prestaties en weggedrag willen, terwijl Tesla perfect is voor bestuurders die een milieuvriendelijke, high-tech auto willen.

Hoe verhoudt Tesla zich tot BMW?

BMW bestaat al tientallen jaren, terwijl Tesla nog een nieuw bedrijf is. BMW werd opgericht in 1916, in München, Duitsland, terwijl Tesla werd opgericht in 2003, in Californië, USA. Daardoor heeft BMW een rijkere geschiedenis en is het betrouwbaarder dan Tesla.

Maar als u de auto van de toekomst wilt, is Tesla het merk om te overwegen. Toch is BMW ook Tesla aan het inhalen als het gaat om elektrische auto’s. BMW was het eerste Duitse bedrijf dat elektrische voertuigen produceerde.
Om de vergelijking makkelijker te maken, vergelijken we enkele van de populairste basismodellen van elk merk: de BMW 3-serie en Tesla Model 3. Hier is hoe ze het tegen elkaar opnemen.

BMW 3 Serie vs. Tesla Model 3

Ontwerp

Beide auto’s zijn prachtig ontworpen met bijna dezelfde afmetingen. De BMW 3 Serie heeft een lagere grille, minder grote koplampen, korte overhangen voor en achter en een mooie motorkap. De Tesla Model 3 daarentegen heeft gestileerde LED-koplampen, een lagere gordellijn, een bolle neus en een groter glasoppervlak.

Over het algemeen zijn beide modellen niet de meest aantrekkelijke voor het oog als het gaat om luxemerken, maar ze zijn oké. De duurdere BMW’s en Tesla’s zien er mooier uit dan deze twee instapmodellen. Ze zien er echter nog steeds prachtig uit en mooier dan de meeste standaardvoertuigen op de markt.

  Is een BMW een goede eerste auto?

Wat het interieur betreft, laat BMW het een beetje afweten in vergelijking met Tesla. Hoewel de zetels van BMW comfortabeler zijn dan die van Tesla, mist het algemene interieur de toets van klasse. Het interieur van Tesla is daarentegen luxueuzer en geavanceerder met zijn grote infotainmentsysteem.

Prestaties

De Tesla Model 3 en BMW 3 Serie zijn niet zo krachtig als hun broers en zussen in het hogere segment. Toch presteren ze allebei goed genoeg om een vlotte en leuke rit te bieden. Op het gebied van rijeigenschappen heeft BMW een lichte voorsprong op Tesla, maar op het gebied van acceleratie en balans is Tesla de betere auto.

De BMW 3-serie wordt geleverd met een turbogeblazen 2,0-liter viercilindermotor die niet erg krachtig is, maar wel goed genoeg. Bovendien levert hij 255 pk en 295 Nm koppel. Hij kan in 5,6 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren.

Tesla Model 3 wordt elektrisch aangedreven. Hij heeft een uitstekend bereik van 263 mijl, en dat is voor het basismodel – Standard Range Plus. Het levert ook 307 pond-feet koppel, wat beter is dan de BMW 3 Serie. Bovendien levert hij 258 pk en kan hij van 0 naar 60 versnellen in slechts 5,3 seconden.

Veiligheid

Hoewel beide auto’s over high-end veiligheidsvoorzieningen beschikken, heeft Tesla toch een streepje voor op BMW. Tesla beschikt over Autopilot, dat functies biedt als adaptieve cruisecontrol, rijstrookcentrering en stop-and-go-technologie. Aan de andere kant beschikt BMW over bestuurdersassistentiefuncties, zoals forward collision warning, lane-departure warning en automatisch remmen.

Prijzen

Als u niet klaar bent om uit te geven, kijk dan weg. Beide auto’s zullen u veel kosten om te kopen en te upgraden. Over het geheel genomen is BMW iets duurder, want hij kost u ongeveer 40.750 dollar, terwijl het Tesla Model 3 Standard Range Plus-model u 38.990 dollar kost.

  Welke Tesla is het beste voor hondenbezitters?

Verdict

Uit de bovenstaande vergelijking kunt u zien dat beide auto’s over bijna dezelfde functies beschikken. De BMW 3 Serie en Tesla Model 3 hebben beide high-end veiligheidsvoorzieningen, een vergelijkbare hoeveelheid vermogen, en kosten bijna hetzelfde. De ene auto rijdt echter op benzine (BMW 3-serie) en de andere is volledig elektrisch (Tesla Model 3).

Afhankelijk van het Tesla model dat u kiest, kan het zijn dat deze duurder of goedkoper is dan de BMW 3 Reeks. Als u het milieu wilt sparen, is de Tesla Model 3 de beste optie, maar als u een auto met betere rijeigenschappen wilt, is de BMW de betere keuze.

BMW en Telsa vergelijken in verschillende categorieën

Welke auto is goedkoper in onderhoud – Tesla of BMW?

Over het algemeen zijn beide luxe auto’s duur in onderhoud. Echter, BMW is duurder in onderhoud omdat het veel meer bewegende delen heeft dan Tesla. Als gevolg daarvan moet u zich over veel dingen zorgen maken, zoals oliefilters, carburateur en vele andere motoronderdelen. De Tesla heeft veel minder onderdelen, dus er zijn minder dingen die mis kunnen gaan.

Welke auto is betrouwbaarder – BMW of Tesla?

BMW en Tesla zijn enkele van de minst betrouwbare voertuigen op de markt. Als u de twee vergelijkt, is Tesla de minder betrouwbare auto. Dit komt omdat het wordt geleverd met veel kwaliteitsproblemen waarover kopers normaal gesproken klagen. Het is ook soms moeilijk om een plaats te vinden die hij onderdelen en capaciteiten heeft om een Tesla te repareren.

Welke auto is luxueuzer – Tesla of BMW?

Op het gebied van technologische vooruitgang heeft Tesla een streepje voor op BMW. Dankzij zijn grote infotainment scherm van waaruit de auto bediend wordt. Maar op het gebied van comfort is BMW veel beter dan Tesla. Dit komt omdat Tesla stoelen niet zo comfortabel zijn als BMW stoelen.

  Wat krijgt meer meisjes - BMW of Mercedes?

Welke auto is beter – BMW i8 of Tesla Model S?

BMW i8 is een plug-in hybride model, terwijl de Tesla Model S een volledig elektrische auto is. Beide auto’s presteren uitstekend, maar de BMW i8 heeft een lichte voorsprong op de Tesla Model S. Bovendien heeft de BMW i8 een geweldige gecombineerde paardenkracht van 369, terwijl Tesla er 362 heeft.

Kan BMW Tesla overtreffen?

Tesla heeft volledig elektrische voertuigen populair gemaakt. Als gevolg daarvan hebben veel automerken zich aangesloten bij de bandwagon en zijn elektrische auto’s gaan produceren. Een van die merken is BMW. Onlangs heeft BMW een nieuw volledig elektrisch model geproduceerd, de i4. Dit model heeft een actieradius van 373 mijl, wat dichter ligt bij wat Tesla biedt.

De Tesla Model S Long Range Plus komt met 402 mijl op een volle lading. Dit is het elektrische automodel met de grootste actieradius. In vergelijking met de BMW i4, is dit niet ver weg. Tesla heeft nu de leiding, maar BMW komt steeds dichterbij en kan Tesla binnenkort misschien zelfs voorbijstreven.

Conclusie

BMW en Tesla zijn twee uitstekende luxe automerken. Ze zijn allebei prachtig gebouwd en beschikken over hightech en luxe functies. BMW is gebouwd om de bestuurder comfort en een betere wegligging te bieden, terwijl Tesla er mooier uitziet met zeer geavanceerde technologie. Het komt echt neer op een kwestie van uw smaak en prioriteiten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts