Veel voorkomende problemen met de BMW V8 motor

De BMW V8 motor levert meer vermogen en acceleratie. Daarom worden ze meestal ingebouwd in enkele van de krachtigste BMW modellen op de markt. Maar zoals alle BMW motoren heeft ook de BMW V8 een aantal problemen waarmee geïnteresseerde gebruikers rekening moeten houden. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW V8 motor?

Veel voorkomende problemen met de BMW V8 motor zijn een defecte distributieketting, snel leeglopen van de accu, lekkende klepsteelafdichtingen, overmatig olieverbruik, defecte brandstofinjectoren en slechte bougies en bobines. Vertrouwd zijn met deze BMW V8 problemen kan de gebruiker helpen om ze op voorhand te herkennen en te verhelpen voordat ze uit de hand lopen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW V8 motor?

Overmatig olieverbruik

Dit is een veel voorkomend probleem bij BMW modellen. Dit probleem kan meestal worden toegeschreven aan het ontwerp van de motor met de turbo’s in het midden van de “V” of het dal van de motor. Bovendien is dit specifieke gebied zeer heet, waardoor de motor meer olie verbrandt en zelfs pakkingen uitdrogen, wat lekkage veroorzaakt.

De meeste gebruikers van BMW V8 motoren hebben gemeld dat zij hun olie eerder verversen dan de aanbevolen periode. Terwijl BMW zijn gebruikers aanbeveelt de olie na elke 15.000 mijl of 2 jaar te verversen, hebben de meeste gebruikers gemeld dat ze de olie tussen 1.500 en 2.000 mijl verversen. Sommige gebruikers hebben zelfs gemeld de olie al na 1000 mijl te verversen.

Dit is een probleem waarmee gebruikers van de BMW V8-motor rekening moeten houden. Maar met de juiste zorg en onderhoud kunnen zij de prestaties van de auto verbeteren. Ook moeten gebruikers bereid zijn de olie om de 4k mijl te verversen.

  Is een BMW SUV een goede auto?

Timing chain failure

Een ander veel voorkomend probleem bij BMW-motoren is het falen van de distributieketting. Dit probleem komt vaker voor bij de V8-motor van de N63 van 2008 tot 2014. De distributieketting begeeft het door slijtage van de kleppentrein en kan de prestaties van de auto beïnvloeden. In de meeste gevallen kan de riem zo ver rekken dat ze een tand verspringen en de cilinderkleppen verbuigen.

Enkele tekenen van een falende distributieketting zijn het ruw stationair draaien van de auto en het controlelampje dat gaat branden. Als dit probleem niet tijdig wordt aangepakt, kan het leiden tot verbogen kleppen, of zelfs tot het uitvallen van de motor.

Snelle afvoer van de accu

Ook al maakt de accu geen deel uit van de BMW V8 motor, toch is hij een essentieel onderdeel van de motor omdat hij helpt bij de efficiëntiedynamiek. Zo is het systeem van de N63 V8-motor afhankelijk van het uitrollen van de auto om de accu’s op te laden in plaats van het opladen door het draaien van de riemen.

Deze methode is echter niet erg efficiënt. Bovendien blijven de meeste elektronische systemen aan nadat de auto is uitgezet om het koelsysteem aan de gang te houden om de turbo’s te koelen die in het midden van de “V” in de motor zijn geïnstalleerd. Om uw auto soepel te laten rijden, moet u misschien de accu vervangen telkens als u de olie ververst.

Slechte bougies en bobines

Dit is een veel voorkomend probleem bij BMW modellen. Ook bij de BMW V8 motor zal dit probleem zich voordoen omdat dit meestal de eerste onderdelen zijn die problemen ontwikkelen of het begeven. BMW raadt aan de bougies om de 30.000 mijl en de bobines om de 40.000 mijl te vervangen.

  De beste plaats om een tweedehands BMW te kopen

Defecte brandstofinjectoren

De belangrijkste oorzaak van een defecte brandstofinjector is slijtage. Daarom komt dit probleem vaak voor bij de BMW V8 motor met veel kilometers. Tekenen van een slechte of falende brandstofinjector zijn het branden van het motorcontrolelampje, ruw stationair draaien, motorontsteking, slechte acceleratie en zwarte resten in de uitlaat.

Voordat u de brandstofinjector vervangt, moet u beginnen met het inspecteren van de bougies en de bobines, omdat deze dezelfde symptomen hebben. Het vervangen van brandstofinjectoren is vrij kostbaar, want ze zijn duur in aanschaf.

Lekkende klepsteelafdichtingen

Lekkende klepsteelafdichtingen van de BMW V8 motor worden meestal veroorzaakt door de grote hitte die door de uitlaat en de turbo’s in het motordal wordt geproduceerd. Enkele tekenen van lekkende klepsteelafdichtingen zijn witte rook uit de uitlaatpijpen en overmatig olieverbruik.

U moet dit probleem oplossen door de lekkende klepsteelafdichtingen te vervangen. Hoewel de klepsteelafdichtingen goedkoper zijn, is het vervangen ervan vrij omslachtig omdat u de motor moet verwijderen.

FAQ

Zijn BMW V8 motoren betrouwbaar?

Ja, de BMW V8 motoren zijn betrouwbaarder dan hun tegenhangers. De eerste BMW V8 motoren hadden veel problemen, maar die werden verholpen en ze zijn zeer betrouwbaar. De meest betrouwbare BMW V8 motoren zijn aanwezig in de M wagens. Toch zijn de kosten van onderhoud en reparatie nog steeds vrij hoog.

Welke BMW V8 motor is de beste?

De beste BMW V8 motor is de S65 motor met een 4,4 liter motor met dubbele turbo. Deze motor werd ingebouwd in de BMW M5, maar is ook te vinden in de M3. Behalve krachtig en efficiënt is deze motor ook betrouwbaar.

Hoe lang gaan V8-motoren mee?

De levensduur van de motor van een auto hangt af van hoe goed de eigenaar hem verzorgt. Als de BMW V8 motor goed onderhouden wordt, kan hij meer dan 200.000 mijl meegaan. Ernstige BMW V8 motorproblemen beginnen echter wanneer de auto meer dan 150.000 mijl aflegt.

  Is de BMW M3 een goede auto?

Om de levensduur van uw BMW V8 motor te verlengen, moet u zich houden aan de door BMW aanbevolen onderhoudsbeurt.

Wat zijn de meest voorkomende BMW motorproblemen?

Hoewel BMW motoren krachtig zijn en uitzonderlijke prestaties leveren, hebben ze ook verschillende problemen waarmee de gebruikers rekening moeten houden. Het meest voorkomende BMW motorprobleem is echter het falen van de distributieketting. Andere veel voorkomende problemen zijn een defecte thermostaat, een defect koelsysteem, een defecte waterpomp, een falende kleppendekselpakking en een defecte brandstofpomp.

Maakt BMW een goede V8?

Ja, BMW maakt enkele van de beste V8-motoren op de markt. Sinds de introductie van de BMW V8 motoren in 1954 hebben deze motoren overweldigende prestaties geleverd en zijn ze vooral te vinden in de krachtigste BMW modellen. BMW V8 motoren bieden ook een betere balans tussen vermogen en efficiëntie.

Samenvatting

Nu u enkele van de veel voorkomende problemen bij BMW V8 motoren kent, kunt u goed voor uw auto zorgen en de meeste ervan vermijden. Bovendien moet u zich houden aan het geplande onderhoud van BMW om ervoor te zorgen dat uw auto probleemloos rijdt.

Met de juiste zorg en onderhoud kan uw BMW V8 motor zeer lang meegaan. Maar u moet ook bereid zijn hoge onderhoudskosten te maken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts