Is de BMW M3 een goede auto?

BMW M3

De BMW M3 is al meer dan 35 jaar op de markt. Het is een van de leukste BMW 3-Serie auto’s om mee te rijden, maar hij is ook behoorlijk duur in onderhoud. Maar is de BMW M3 een goede auto?

De BMW M3 is goed voor diegenen die op zoek zijn naar een goed presterende, luxueuze en comfortabele sportauto, terwijl hij ongeschikt is voor diegenen die op zoek zijn naar een auto met weinig onderhoud en een hoge restwaarde. Over het geheel genomen presteert hij uitstekend en is hij een van de beste BMW sportwagens. Hij werd ooit de droomauto van de liefhebber genoemd.

Geschiedenis van de BMW M3

De BMW M3 wordt geproduceerd door BMW’s Motorsport GmbH, dat in 1972 werd opgericht. Deze divisie van BMW werd opgericht om BMW’s raceprogramma op te zetten en werd populair in de jaren 70 en 80. Toch werd de BMW M3 voor het eerst gemaakt in 1986 met de E30 M3 als eerste model.

Bovendien is de BMW M3 een high-performance versie van de BMW 3-Serie, die de best verkochte BMW serie is. De M3 werd eerst geïntroduceerd in een coupé carrosserie stijl, met een cabriolet carrosserie geïntroduceerd een paar jaar later. Niettemin had de M3 sedan versies in de E36 en E90 versies.

Vanaf 2014 tot op heden wordt de M3 alleen nog in sedanversie geproduceerd, omdat de coupé en cabriolet werden omgedoopt tot de BMW 4-Serie. Als gevolg hiervan is de M4 de high-performance versie.

Kenmerken van de BMW M3

Uiterlijk

Als high-performance sportwagen ziet de BMW M3 er goed uit met een sportieve uitstraling. Hij heeft een grote verticale nierengrille die de luchtstroom en koeling verbetert, maar de auto ook een unieke look geeft. Andere opvallende kenmerken zijn LED-koplampen, een carbon-fiber dak, M-specifieke spiegelkappen en 18-inch wielen.

  Beste BMW voor off-road

De BMW M3 heeft een wielbasis van 112,5 inch, een lengte van 189,1 inch, een breedte van 74,3 inch en een hoogte van 6,5 inch.

Prestaties

Op het gebied van prestaties is de BMW M3 een beest op de weg. Hij heeft drie afwerkingsniveaus, waaronder de basis berline, de competitie berline en de competitie xDrive berline. De basissedan en de wedstrijdsedan hebben achterwielaandrijving, terwijl de wedstrijdsedan xDrive een AWD-systeem heeft.

Alle drie de versies zijn uitgerust met een 3,0-liter twin-turbo inline-6 motor die maximaal 473 pk en 406 lb-ft aan koppel levert. De wedstrijdvariant is echter iets krachtiger, die levert maximaal 503 pk en 479 lb-ft koppel.

Comfort en laadruimte

De BMW M3 biedt een fatsoenlijke cabine en laadruimte. Daarnaast biedt hij plaats aan vijf personen en is hij ruim voorin, maar de stoelen op de tweede rij zijn niet erg comfortabel, vooral de middelste zitplaats niet. Met een totale laadruimte van 13 kubieke meter is dit best goed, maar niet de ruimste in zijn klasse.

Zuinig met brandstof

Als het op zuinigheid aankomt, is de BMW M3 een van de minst zuinige BMW sedans op de markt. Dit komt omdat hij wordt geleverd met een EPA waardering van 16 mpg in de stad, 23 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 19 mpg. Daar komt nog bij dat hoe geavanceerder het uitrustingsniveau is, hoe minder efficiënt de auto zal zijn.

  Hoe BMW koelvloeistof mengen

Prijs

Omdat de BMW M3 een high-performance auto is, is hij duurder dan de gemiddelde BMW sedan. Een nieuwe BMW M3 kost u ten minste 71.000 dollar. Echter, als u een kwaliteit gebruikte BMW M3 model wilt, variëren de prijzen per modeljaar. Sommige BMW M3’s zijn iconisch geworden en kosten meer dan $120.000. Maar er zijn er ook die slechts $1.000 kosten.

FAQ

Hoe snel is de BMW M3?

De BMW M3 is een van de snelste racewagens op de markt. Hij heeft een topsnelheid van 155 mph en kan in slechts 3,4 seconden van 0 naar 60 accelereren. Zonder begrenzer kan deze auto echter 190 km/u halen, wat een van de beste is in zijn klasse.

Als u een snelle BMW M3 wilt, overweeg dan de BMW M3 Competition xDrive trim.

Zijn gebruikte BMW M3 betrouwbaar?

Dat hangt af van het modeljaar en de staat van de auto. Een gebruikt 2017 of 2006 BMW M3 model is bijvoorbeeld betrouwbaarder dan een gebruikt 2008 of 2002 modeljaar. Daarnaast is het cruciaal om een auto te kopen die goed is onderhouden om te voorkomen dat u problemen krijgt. Als u echter een gebruikte BMW M3 koopt die niet goed is onderhouden, zal deze onbetrouwbaar zijn.

Al met al is de aanschaf van een gebruikte BMW M3 kostbaar, omdat de kosten van reparatie en onderhoud vrij hoog zijn.

Wat zijn de meest voorkomende problemen van de BMW M3?

De BMW M3 mag dan een high-performance auto zijn, hij heeft ook verschillende problemen die geïnteresseerde kopers moeten weten. Sommige daarvan zijn een defecte radiateur, olielekkage, lawaaierige motor, motorstoring, defecte transmissie, stationair regelklep storing, gasklephuis actuators storing, defecte radiateur, en nog veel meer.

  Moet ik een 10 jaar oude BMW kopen?

Wat is de meest betrouwbare BMW M3?

De titel voor het meest betrouwbare BMW M3 model gaat naar de 2017 BMW M3. Hij wordt op de voet gevolgd door de 2006 BMW M3. Deze twee auto’s zijn niet alleen betrouwbaar, maar behoren ook tot de mooiste automodellen uit de M3-lijn. Het interieur is top en de prestaties zijn uitzonderlijk.

Hoe lang gaat de BMW M3 mee?

De BMW M3 behoort tot de minst betrouwbare BMW modellen op de markt. Desondanks kan deze auto bij goed onderhoud lang meegaan. In de meeste gevallen gaan deze auto’s tussen de 150.000 en 250.000 mijl mee. Niettemin hebben sommige gebruikers gemeld dat ze meer dan 280.000 mijl hebben afgelegd.

Conclusie

De BMW M3 is een uitzonderlijke prestatieauto en hij is leuk om in te rijden. Hij is ook luxueus, elegant en zeer snel. Desalniettemin heeft hij een lage restwaarde en is hij vrij kostbaar om te repareren. Enkele van de meest voorkomende problemen waar BMW M3 gebruikers mee te maken kunnen krijgen zijn een defecte radiateur, olielekkage, motorproblemen, een luidruchtige motor en een defecte transmissie.

Over het algemeen is de BMW M3 een mooie auto met top-notch functies en uitstekende prestaties. Hij is echter ook onbetrouwbaar, maar gaat lang mee als hij goed wordt onderhouden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts