Range Rover vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Als u op zoek bent naar een SUV, is het nooit eenvoudig om de beste te kiezen. Enkele van de meest gerenommeerde en krachtige SUV’s zijn die van Range Rover en Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz biedt een aantal van de meest betrouwbare luxe SUV’s op de markt. Over het algemeen zijn zijn SUV’s betrouwbaarder dan die van Range Rover. Of u nu de kleine Mercedes-Benz GLC-Klasse vergelijkt met een Range Rover Evoque, de middelgrote SUV GLE-Klasse met een Range Rover Velar, of de grotere GLS-Klasse met een Land Rover Range Rover, Mercedes is nog steeds betrouwbaarder in alle klassen.

De meest betrouwbare Mercedes-Benz SUV is de GLC-Klasse, terwijl de minst betrouwbare Mercedes SUV de GLE-Klasse is. De meest betrouwbare Range Rover SUV is de Range Rover, terwijl de minst betrouwbare de Range Rover Sport is.

Afgezien van de betrouwbaarheid, zijn er verschillende factoren die u moet overwegen bij de aankoop van een Range Rover of een Mercedes-Benz SUV. Bekijk hoe verschillende Mercedes SUV modellen en Range Rover SUV’s zich tot elkaar verhouden en ontdek welke betrouwbaarder en over het algemeen beter zijn.

Range Rover Evoque vs. Mercedes-Benz GLC-Klasse

De Range Rover Evoque heeft een basisprijs van ongeveer $46.000, terwijl de Mercedes-Benz GLC-Klasse een basisprijs heeft van $44.250. De Range Rover Evoque is dus iets duurder dan de Mercedes-Benz GLC-Klasse. Beide kleine SUV’s zijn betaalbaar, en ze zijn voorzien van veel kwaliteit en luxe voorzieningen.

De Range Rover Evoque is uitgerust met een 2,0-liter intergekoelde turbo premium ongelode I-4 motor, die een maximaal vermogen levert van 246 @5500 tpm. De Mercedes-Benz GLC-Klasse is daarentegen uitgerust met een 2,0-liter intergekoelde turbo loodvrije I-4 motor, die 255 @5800 tpm levert.

  Welk model Mercedes is het meest betrouwbaar?

De Evoque is ook uitgerust met een AWD-systeem, terwijl de GLC-Klasse wordt geleverd met een RWD-systeem. Op het gebied van prestaties, veiligheid, duurzaamheid, betrouwbaarheid en comfort is de GLC-Klasse een betere auto. Terwijl op het gebied van off-road activiteiten en handling de Evoque de ideale auto is.

Range Rover Velar vs. Mercedes-Benz GLE-Klasse

Als u niet geïnteresseerd bent in kleine SUV’s, maar een krachtigere en grotere SUV wenst, zijn de Range Rover Velar en Mercedes-Benz GLE-Klasse de beste opties. De Range Rover Velar heeft een vanafprijs van 78.000 dollar, terwijl de Mercedes-Benz GL-Klasse een vanafprijs heeft van 58.300.

Wanneer u het prijsverschil ziet, denkt u misschien dat de Range Rover Velar veel beter is dan de GLE-Klasse. Dat is echter niet waar, want de Mercedes-Benz GLE-Klasse staat op gelijke hoogte met deze Britse SUV. Het belangrijkste verschil is dat de Range Rover Velar (3,0-liter motor) een iets grotere motor heeft dan de GLE-Klasse (2,0-liter motor).

Bovendien is de Range Rover Velar iets krachtiger dan de Mercedes-Benz GLE-Klasse, want zijn motor levert een uitzonderlijke 395 pk bij 6500 tpm, vergeleken met zijn concurrent die 255 pk bij 5800 tpm levert. Maar als het op betrouwbaarheid en comfort aankomt, staat de Mercedes-Benz GLE-Klasse nog altijd boven de Velar.

Land Rover Range Rover vs. Mercedes-Benz GLS-Klasse

Als u een familiemens bent en een krachtige, grote en comfortabele off-road SUV wilt, dan is de Range Rover of GLS-Klasse de juiste keuze. Deze twee SUV’s zijn niet alleen krachtig, maar zijn ook uitgerust met tal van geavanceerde functies.

  Waarom zijn Mercedessen zo zwaar?

De Land Rover Range Rover heeft een basisprijs van $114.800, terwijl de Mercedes-Benz GLS-Klasse een basisprijs heeft van ongeveer 100.000. Laat u niet misleiden door de basisprijs van de Mercedes-Benz GLS-Klasse. Ondanks dat de Range Rover duurder is, is de GLS-Klasse toch krachtiger

Wat comfort betreft, heeft de GLS-Klasse meer beenruimte en hoofdruimte, wat betekent dat de inzittenden het comfortabeler zullen hebben dan in de Range Rover. Bovendien is de GLS-Klasse betrouwbaarder dan de Range Rover. Maar als het gaat om rijeigenschappen en off-road capaciteiten, wint de Range Rover absoluut.

FAQ

Welke auto heeft betere off-road capaciteiten – Range Rover of Mercedes?

Range Rover en Mercedes produceren enkele van de krachtigste en meest luxueuze SUV’s op de markt. Maar als het op terreincapaciteiten aankomt, verslaat geen enkel merk de Range Rover. Al tientallen jaren staat dit Britse merk bekend om het produceren van de beste SUV’s voor off-road capaciteiten.

Welke auto is duurder in onderhoud – Range Rover of Mercedes-Benz?

De Range Rover is erg duur in onderhoud vergeleken met een Mercedes-Benz. Niet alleen gaat de Range Rover snel stuk, maar ook de onderdelen- en reparatiekosten zijn torenhoog. Een perfecte indicator van de hoge operationele kosten en reparatiekosten kan worden gezien in de prijs van de verlengde garantie.

Wanneer u de verlengde garantie van Mercedes vergelijkt met die van Range Rover, zult u verbaasd zijn dat Range Rover veel in rekening brengt, wat aantoont hoe kostbaar het is om deze Britse luxe auto te onderhouden. Naarmate de auto ouder wordt, zullen Range Rover-eigenaars dus meer en meer moeten uitgeven aan reparaties en onderhoud

  Wat zijn de beste cabriolets qua veiligheid en betrouwbaarheid?

Is Range Rover beter dan Mercedes-Benz?

Nee, dat is niet zo. Mercedes-Benz is in veel opzichten beter dan Range Rover. Mercedes is betrouwbaarder, luxueuzer en veiliger. Het heeft ook meer geavanceerde functies dan die van Range Rover. Integendeel, Range Rover heeft beter ontworpen modellen met betere terreincapaciteiten.

Welke is duurder – Range Rover of Mercedes-Benz?

Range Rover is duurder dan Mercedes-Benz. Maar zijn de extra dollars die u betaalt voor een Range Rover het waard? Nee, niet echt. De meeste Mercedes SUV’s in dezelfde prijsklasse als Range Rover modellen bieden meer functies tegen een lagere prijs. Bovendien vragen Range Rovers meer bestemmingskosten dan Mercedes-Benz, wat de totale kostprijs van de auto nog doet stijgen.

Welke is betrouwbaarder – Jaguar, Range Rover, BMW, Audi of Mercedes-Benz?

Van deze vijf luxe automerken is Mercedes het meest betrouwbaar, gevolgd door BMW, dan Audi, Jaguar en tenslotte Range Rover. Range Rover en Jaguar zijn zustermerken, maar Jaguar is betrouwbaarder dan Range Rover. Audi en BMW hebben bijna dezelfde betrouwbaarheidsscore, maar Audi onderdelen zijn een stuk duurder dan BMW onderdelen.

Bottom line

Of u nu kiest voor een Range Rover of Mercedes SUV, u zult volop genieten van uw rit. Range Rover is de beste SUV voor off-road activiteiten, terwijl Mercedes het ultieme comfort, prestaties, veiligheid en betrouwbaarheid biedt. Bovendien gaan Mercedessen langer mee dan Range Rovers.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts