Welke auto’s hebben V6 motoren

Er zijn tegenwoordig veel auto’s met V6-motoren, hoewel de huidige trend in de auto-industrie downsizing en geforceerde inductie is. Dit betekent dat veel automakers, vooral Europese, zich richten op het aanbieden van 4-cilinder motoren die even krachtig zijn als veel motoren met een grote cilinderinhoud.

Al met al kunt u nog steeds tal van auto’s met een V6 krijgen, en de beste die er op dit moment is, is waarschijnlijk de nieuwe Ford F-150. Als u een grote premium auto wilt die styling, prestaties, luxe en comfort combineert met een krachtige V6, moet u zeker eens kijken naar de Porsche Panamera.

Een V6 compacte sedan klinkt als een geweldige match, en dat is het geval met de nieuwe Genesis G70. De Lexus LC500h biedt een V6-motor gekoppeld aan een elektromotor, wat betekent dat de LC500h een hybride V6 is die er prachtig uitziet en een superieure betrouwbaarheid biedt.

U kunt ook een V6 in een minivan krijgen, en de beste minivan die er op dit moment is, is de Honda Odyssey. Tot slot, als SUV’s uw kopje thee zijn, de Lincoln Navigator is een full-size V6 SUV die een krachtige, maar verfijnde V6 motor biedt die ook nog eens verpakt is in een prachtig exterieur- en interieurdesign.

Ford F-150 – V6 model prijzen – $28,904 – $42,440 /290 – 430pk

De Ford F-150 is al geruime tijd de bestverkochte auto in de VS. Naast het feit dat ongelooflijk populair, de F150 biedt ook een breed scala aan motor keuzes en de meeste van hen zijn V6’s. Voor welke van deze je ook gaat, ze zullen waarschijnlijk aan al je behoeften voldoen.

Naast de geweldige motoren ziet de nieuwe F150 er beter uit dan ooit en is hij ook voorzien van een heleboel standaard en extra uitrusting. De cabine oogt en voelt beduidend beter dan de vorige modellen omdat hij kwaliteit uitstraalt. Binnen- en laadruimte zijn er ook in overvloed en alles is intuïtief te bedienen en binnen handbereik.

  Wat is de veiligste auto met vierwielaandrijving?

Porsche Panamera – V6 model prijzen – $87.200 – $113.000/325 – 552pk

Porsche is een merk dat bekend staat om het afleveren van extreem goed ontworpen sportwagens, maar zelfs de high-executive Panamera hatchback sedan is superieur aan de meeste concurrerende auto’s als het gaat om kwaliteit, uitvoering, en luxe, en dat is vooral het geval als je kiest voor de hogere-end V6-modellen.
De Panamera oogt en voelt zowel van binnen als van buiten als een miljoen dollar. Porsche staat er echter om bekend veel geld te vragen voor extra uitrusting, wat betekent dat de uiteindelijke prijs gemakkelijk kan oplopen tot boven de $100k. Hoe dan ook, Porsche biedt de beste 6-cilinder motoren die je kunt kopen deze dagen, zowel in de Panamera en de 911.

Genesis G70 – V6 model prijs – $46,200/365hp

De Genesis G70 is de allereerste compacte sedan van het nieuwkomersmerk Genesis. Toch staat de G70 hoog op de lijstjes van de meeste compacte sedans omdat hij luxe en prestaties combineert op een relatief haalbaar prijskaartje gezien de concurrentie.

Het V6-model kost $ 46.200, maar is die prijs meer dan waard, want hij heeft een opwindende twin-turbocharged motor waarmee je de G70 kunt besturen alsof het een M3 is. De G70 biedt ook een luxueuze ophanging, heerlijke sportzetels en heel wat standaarduitrusting.

Lexus LC500h – V6 hybride model prijs – $97.510/354pk

De Lexus LC500 is een van de mooiste sportwagens die er zijn. Je kunt hem krijgen met een extreem opwindende, maar uiterst inefficiënte atmosferische V8-motor met 417 pk, of met een meer ingetogen, maar even indrukwekkende 3.5L hybride V6.

  Beste kleine auto's voor lange bestuurders

De V6 in de LC500h is bijzonder efficiënt, verfijnd en stil, wat hem tot een heerlijke dagelijkse bestuurder maakt. De geboden ruimte en het zicht zijn echter niet zo geweldig voor een dagelijkse rit, maar dat is iets wat je verwacht van een gerichte 2-zits coupé.

Honda Odyssey – V6 model prijs – $31.790/280pk

De Honda Odyssey wordt algemeen beschouwd als de beste familie minivan die je tegenwoordig kunt krijgen, maar het is niet het type auto waarvan je verwacht dat hij een opwindende motor heeft. Toch biedt de V6 in de Odyssey een gezonde 280 pk zonder onzuinig of weinig geraffineerd te zijn.

Hoe dan ook, de belangrijkste reden om voor de Odyssey te kiezen is de gezinsgerichte uitrusting. Dit betekent dat de Odyssey veel ruimte biedt voor zowel passagiers als vracht. De Odyssey biedt allerlei extra uitrusting, waaronder zelfs een stofzuiger en een intercom voor de achterpassagiers.

Lincoln Navigator – V6 model prijs – $76,185/450pk

De Navigator is al een tijdje uit, maar dat wil niet zeggen dat hij achterloopt op zijn concurrenten. De Navigator wordt geleverd met tonnen ruimte, geweldige stoelen, en veel standaard kit. De turbo V6 onder de motorkap is goed voor 450 pk, terwijl hij toch sierlijk is in zijn uitvoering.

Je zou verwachten dat een SUV van deze omvang rampzalig zou zijn als het op MPG-resultaten aankomt, maar de V6 Navigator steekt met kop en schouders uit boven al zijn concurrenten die nog altijd met grotere V8-motoren rondrijden.

FAQ Sectie

Waarom houden mensen van V6 motoren?

Een V6-motor is een perfecte middenweg tussen een grote maar inefficiënte V8 en een eerder saaie maar zuinige 4-cilinder. Veel compacte auto’s hebben een V6-motor als topmodel, wat betekent dat deze V6-motoren beter zijn dan de meeste andere.

  Waarom zijn auto's uit de jaren '90 zo lelijk?

Hoe dan ook, een V6 combineert perfect spanning, kracht en efficiëntie, waardoor het een geweldige allround motor is voor allerlei doeleinden.

Wat is de beste V6 motor die er is?

De beste V6 motor aller tijden is de 3.2L Busso motor die in veel Alfa Romeo en Lancia modellen van het begin van de jaren 80 tot het midden van de jaren 2000 werd gebruikt. Deze motoren werden ontwikkeld door een man genaamd Giuseppe Busso, en het lijkt erop dat deze motoren de ethos zijn van wat een Alfa Romeo motor zou moeten zijn.

Deze motoren klinken geweldig, zien er geweldig uit, en zijn verbazingwekkend soepel wat je niet vaak ziet bij een V6.

Wat is het verschil tussen een V6 en een vlakke/lijn 6 motor?

Een inline 6 of zoals hij vaak wordt genoemd een straight 6 motor is groter dan een vergelijkbare V6 wat betekent dat hij niet zo geavanceerd is als een V6 is. Toch worden in veel populaire auto’s nog steeds lijn 6 motoren gebruikt, en de beste die er is, is te vinden in de nieuwe BMW M3.
Een vlakke 6 motor is een horizontaal geplaatste motor die meestal wordt geassocieerd met auto’s met een lager zwaartepunt. Als zodanig zijn Porsche 911 modellen de meest populaire flat 6 motor auto’s die je tegenwoordig kunt kopen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts