Hebben Volvo’s goede motoren?

Volvo maakt goede motoren die meer dan 200.000 mijl meegaan. De motoren van Volvo gaan net zo lang mee als die van concurrenten als BMW of Mercedes. De motoren zijn meestal betrouwbaar en hebben niet veel aandacht nodig. Gemiddeld hebben Volvo-motoren een storingspercentage van 1 op 111.

Wat voor motor hebben Volvo’s?

Volvo is altijd een producent van rechte motoren geweest. Ze produceren meestal een kleiner aantal cilinders, maar met een hoger brandstofverbruik en betere prestaties. Hun viercilindermotor met elektromotor kan zelfs concurreren met de V8-motoren.

In het verleden, toen Volvo nog onder Ford Motors viel, stond men Volvo toe zijn eigen motoren te maken. Qua vermogen is Volvo’s viercilindermotor zelfs beter dan zescilindermotoren van hun concurrenten en kan hij concurreren met de V8-motoren.

Volvo heeft in het kader van het VEA-programma een aantal motoren van zeer hoge kwaliteit geproduceerd. De motoren waren uitstekend in brandstofverbruik met hun lage emissies. Het drive-E programma werd speciaal gelanceerd om de uitstoot te verminderen. Daarom is Volvo in 2017 gestopt met het maken van motoren op dieselbasis.

Het Drive-E programma maakt ook op drie cilinders gebaseerde motoren voor Geely, het moederbedrijf van Volvo. Zij hebben het VEA-programma op de markt gebracht als G-power. De motoren die Volvo maakt, zijn gebruikt door Lynk en Co en Geely en Proton. Dit maakt hun motoren zeker zo goed als die van andere autofabrikanten.

Geschiedenis van Volvo motoren

Volvo begon haar bedrijf met motoren van Penta en nam later Penta over. De allereerste motor die Volvo gebruikte was een rechte viercilinder zijklepper, die 28 pk produceerde. Ze bleven hun eigen motor ontwerpen toen ze nog onder Ford vielen. Onlangs heeft Volvo zijn VEA-programma aangekondigd, in het kader waarvan het zijn eigen motoren zal ontwerpen om de beste aandrijving te bieden.

  Maakt Volvo hybride auto's?

VEA Programma

In het kader van het VEA-programma of het “Drive-E”-programma, heeft Volvo zich toegelegd op het maken van betere motoren met minder cilinders. Het programma begon in 2006 toen men besloot om alleen nog maar viercilindermotoren te maken. Met een kleiner aantal cilinders willen ze zuinigere, milieuvriendelijkere en kleinere motoren maken.

Bij de start heeft Volvo ongeveer 2,5 miljoen dollar geïnvesteerd in de ontwikkeling ervan. De allereerste auto’s die deze nieuwe motoren kregen waren de tweede generatie S60 en V60 series. Met het succes van deze modellen begon Volvo andere 5- en 6-cilinder motoren uit te faseren. In 2015 stapten ze volledig over op de Drive-E motoren. Sinds 2017 zijn ze helemaal gestopt met het maken van op diesel gebaseerde motoren.
Met hun aankondiging van elektrificatiedoelstelling in 2017, zijn ze gaan werken aan het volledig hybride maken van al hun motoren. Hun motoren die in hybride auto’s worden gebruikt, behoren tot de beste. Volgens Volvo kunnen de motoren met plug-in hybride technologie zelfs concurreren met de V8 motoren. Deze motoren zijn een groot succes voor Volvo. Ze zijn zuiniger in het verbruik en leveren uitzonderlijke prestaties.

Benzinemotoren

Volvo produceert 4-cilinder motoren. De cilinderinhoud varieert van 1,5 liter tot 2,0 liter. Alle benzinemotoren hebben turbocompressie en intercooling met injectietechnologie. Tot nu toe zijn er in totaal 14 motoren in de 1,5-liter categorie geproduceerd. In de 2.0-liter categorie hebben ze tot nu toe in totaal 35 motoren geproduceerd.

Wat benzinemotoren betreft, zijn er twee categorieën: GEP3- en VEP4-motoren. In het kader van het GEP3-programma ontwikkelen zij driecilindermotoren voor hun moederbedrijf, Geely. Deze motoren worden op de markt gebracht als G-power. De andere VEP4-categorie produceert echter de standaard 4-cilindermotoren voor hun auto’s. Deze motoren omvatten:

 • T2 122 PK
 • T2 152 PS
 • T4 190 PK
 • T5 245 PS
 • T6 320 PS
 • Polestar 367 pk
 • T8 320 pk turbo, supercharger en elektrische motor achteraan met 87 pk
  Moet ik een Volvo leasen of kopen?

Dieselmotoren

Volvo maakte vroeger 2,0-liter viercilinder dieselmotoren. Ze stopten uiteindelijk met dieselmotoren in 2017. Ze deden dit om hun ambities te volgen om de uitstoot van auto’s te verminderen. Al deze op diesel gebaseerde motoren waren voorzien van een turbo en intercooler. Sommige modellen met een hoog vermogen hadden echter een balansas. De dieselmotoren werden op de markt gebracht als VED4. Enkele van hen zijn:

 • D2 120 PK
 • 181 pk voor de Volvo 60 modellen, 70 modellen, en S80.
 • 190 PS voor de V40 serie.

Maakt Volvo goede motoren?

Als we kijken naar de betrouwbaarheid van motoren en hun staat van dienst, dan maakt Volvo inderdaad goede motoren. Ook hun oudere motoren zijn nog steeds behoorlijk goed. Oudere Volvo’s zijn nog steeds in gebruik bij sommige mensen, en zij zijn nog steeds tevreden over de motorprestaties. De nieuwere motoren onder het VEA-programma zijn ook een succes. Zij exporteren hun motoren zelfs naar andere bedrijven. Als men al deze feiten bekijkt, kan men dus zeggen dat Volvo wel degelijk goede motoren maakt.

FAQ

Hebben elektrische auto’s motoren?

Elektrische auto’s hebben geen conventionele motoren op basis van fossiele brandstoffen. Ze hebben echter elektromotoren die de auto aandrijven met batterijen. De auto’s zijn zo ontworpen dat ze elektrische energie omzetten in mechanische energie zonder dat er zuigers of andere onderdelen bewegen. De motoren zijn verschillend van motoren. In motoren wordt energie omgezet in mechanische energie.
In motoren echter, wordt thermische energie gebruikt om energie om te zetten. Daarom is elke motor een motor, maar niet elke motor is een motor. Elektrische auto’s gebruiken dus wisselstroom of gelijkstroom. De elektromotor gebruikt dan kracht en rotatie om de auto aan te drijven.

  Wat is de beste Volvo ooit gemaakt?

Wat zijn de belangrijkste onderdelen van een motor?

Automotoren hebben verschillende onderdelen. Sommige zijn belangrijker dan andere. Deze onderdelen bewegen om kracht te creëren. Het bewegen van de onderdelen leidt tot slijtage, wat onderhoud en verzorging vereist. Enkele motoronderdelen zijn

 • Zuigers
 • Krukas
 • Nokkenas
 • Bougie
 • Cilinderkop
 • Kleppen
 • Motorblok
 • Oliepan

Wat maakt een motor goed?

Wat automotoren het beste maakt, is dat ze betrouwbaar zijn en een sterk gietijzeren blok en een aluminium kop hebben. Hierdoor zijn de motoren stevig en kunnen ze de warmte beter afvoeren. Alle bedrijven ontwerpen hun motoren om deze te hebben, maar het moet zorgvuldig gebeuren.

Sommige van de meest onbetrouwbare motoren hebben ook ijzeren blokken en aluminium koppen. Dit is hoofdzakelijk te wijten aan hun slecht beheer van de thermische uitzetting. Bedrijven moeten de kinetische energie van de beweging van de zuigers beheren. De kwaliteit van de motor hangt ook af van

 1. Motor lay-out
 2. Cycli van de motor

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts