Welke Mercedes motor klinkt als een Pagani?

De Pagani Zonda is een van de best klinkende auto’s ooit gemaakt. Maar als u van Mercedes-Benz houdt en een model wilt dat klinkt als een Pagani, dan kunt u er een vinden.

De Mercedes M120 6.0-liter V12 motor klinkt als een Pagani Zonda. Dit is dezelfde motor die ongetuned werd gebruikt in de allereerste Pagani Zonda, namelijk de C12. Je vindt deze motor in Mercedes automodellen zoals de W140 S600 en CL600.

Als alternatief kan de 5.8-liter M137 Mercedes motor worden gebruikt. De Pagani Zonda van vandaag gebruikt een aangepaste 7,0-liter en 7,3-liter AMG V12 motor, die natuurlijk wordt aangezogen. Dus, als je wilt dat je Mercedes klinkt als een Pagani, moet je een van deze motoren vinden.

Hoe laat je een Mercedes klinken als een Pagani?

Als u van racewagens houdt, dan houdt u waarschijnlijk van het geluid van een Pagani Zonda. Maar de Pagani is erg duur, en niet iedereen kan zich die veroorloven. Maar als u een goedkopere luxeauto wilt die klinkt als een Pagani, kunt u er toch een van Mercedes krijgen. Hier is hoe u het moet aanpakken:

Zoek een Mercedes-model met een motor die lijkt op die van Pagani.

Het eerste wat u moet doen is op zoek gaan naar een auto die klinkt als een Pagani-motor. Zoals hierboven vermeld, gebruikt de Pagani Zonda een aangepaste 7,0-liter en 7,3-liter AMG V12-motor met natuurlijke aanzuiging. Maar als je een Mercedes-model krijgt met de 6,0-liter M120-motor, is het nog beter.

Dit type motor was te vinden in de Mercedes CL600, S600, en SL600 geproduceerd tussen 1992 en 2002. Hoewel Mercedes de productie van deze auto’s stopzette, kunt u nog steeds tweedehands auto’s vinden tegen geweldige prijzen. De meeste variëren van $9.000 tot $18.000. Maar met al de ophef die ze nu ondergaan, verwacht u dat ze in prijs zullen stijgen.

  Hoe lang gaan auto's van Mercedes Benz mee?

Verwerven van gelijke lengte lange buis headers

De volgende stap is het vinden van een dealer die de exacte gelijke lengte lange buis headers zet om uw W140 SL600 of S600 te laten klinken als een Pagani. Helaas is er maar één dealer met deze op maat gemaakte lange buis headers en die bevindt zich in Japan.

De garage in kwestie staat bekend als Technical Garage Sasaki, en de dealer heet Sasaki San. Hoewel de dealer geen grote sociale aanwezigheid heeft, kun je met hem in contact komen via zijn pagina op Facebook, “Technical Garage Sasaki.”

Sasaki San combineert de 7,3-liter Mercedes-AMG V12-motor die is gebaseerd op de M120 6,0-liter twaalfcilinder van Mercedes en voegt gelijkwaardige lange buis headers en een op maat gemaakte uitlaat toe om de auto te laten klinken als een Pagani Zonda. Het uitmuntende uitlaatsysteem kost u meer dan 12.000 dollar.

Enjoy your ride

Nadat Sasaki San uw Mercedes W140 S600 of SL600 van gelijke lengte met lange buis headers en een briljant uitlaatsysteem heeft voorzien, kunt u van uw rit genieten. Het geproduceerde geluid zal hetzelfde zijn als dat van een Pagani Zonda.
Een van de begunstigden van Sasaki San’s uitvinding is Youtuber Effspot en fotograaf Mark Riccioni. Effsport bestelde zo’n uitlaat voor zijn Mercedes S600, terwijl Riccioni Sasaki’s W140 S600 kocht, die de demo-auto van zijn bedrijf was.

Nu de Mercedes-Benz W140 S600 en SL600 voor een lagere prijs gaan, is het makkelijker te begrijpen waarom veel mensen zich tot het idee aangetrokken voelen. Sasaki had 7 jaar lang geen bestellingen ontvangen voor zijn op maat gemaakte uitlaatsysteem, maar nadat Effsport een video postte van zijn W140 S600 nadat deze was getuned, ging deze viraal.

  Hoe de firmware van Mercedes Comand te updaten

Wat zijn de kenmerken van de Mercedes-Benz M120 motor?

De M120 is een high-performance auto-zuiger V12 motor. Het heeft een aluminium motorblok bekleed met aluminium/silicium. De aluminium DOHC cilinderkoppen zijn vier kleppen per cilinder ontwerp. Bovendien maakt de motor gebruik van sequentiële brandstofinjectie en gesmede stalen drijfstangen.

Deze motor werd gebruikt in Mercedes S-Klasse modellen geproduceerd tussen 1990 en 2002. Vanwege de nieuwe emissieregels die in 2002 werden ingevoerd, stopte Mercedes de productie van deze motor. Hij werd later vervangen door de kleinere, minder krachtige, en kortstondige, 5,8-liter M137 V12 motor.

Meer Mercedes vragen

Hoe kan ik mijn auto als een formule 1-auto laten klinken?

Er zijn verschillende manieren om uw auto als een F1-wagen te laten klinken. Het zal echter afhangen van uw budget. U kunt besluiten om de uitlaat van uw Mercedes-Benz te vervangen en de motor te laten tunen voor piektoerentallen. Als alternatief kunt u ook luidsprekers gebruiken om de geluiden te creëren.

Waarom klinkt een auto als een racewagen?

Wanneer uw Mercedes-Benz als een racewagen klinkt, kan dat een teken van een probleem zijn. Er zijn verschillende dingen waar u op moet letten. Het kan zijn dat de lifters die de kleppen bewegen niet de ideale oliedruk krijgen, dat de zuigerpen los zit of versleten is, of dat het aan de drijfstangen ligt.

Welke Mercedes-Benz motor is het betrouwbaarst?

Mercedes heeft in de loop der jaren een aantal krachtige en uitzonderlijke motoren ontwikkeld die overweldigend goed hebben gepresteerd. De betrouwbaarste Mercedes-motor is echter de 2.6 R6 Mercedes-motor. Deze motor is te vinden op het W124 model en is zeer duurzaam.
Andere betrouwbare motoren die het vermelden waard zijn, zijn 4.2 V8 Mercedes motor, 2.0 V8 Mercedes motor, 2.0d Mercedes motor, 3.5 V6 Mercedes motor, en 2.1 CDI Mercedes motor. De meeste van deze motoren zijn niet alleen duurzaam, maar ook, ontwikkelen niet vaak problemen.

  Mercedes-Benz SL500 Problemen

Hoeveel kost de Mercedes W220 S-Klasse?

De prijs van de Mercedes-Benz W220 S-Klasse varieert naargelang het bouwjaar en het model. Het model W220 werd geproduceerd tussen 1999 en 2006, wat betekent dat er geen nieuwe modellen meer worden gemaakt. U kunt echter kwalitatief goede gebruikte modellen vinden die variëren tussen de $10.000 en $22.000. Bijvoorbeeld, kunt u de 2001 Mercedes S430 W220 voor $10.900.

Welke Mercedes-motoren zijn er naast de M120 nog meer in de Pagani Zonda te vinden?

De Pagani Zonda heeft 3 verschillende Mercedes motoren. Al deze motoren waren verschillende versies van de M120 motor. De eerste was de 6.0L motor die in de Pagani Zonda C12 werd gebruikt, gevolgd door de 7.0L in de C12-S & Zonda GR, en als laatste, de 7.3L in de Zonda S.

Final gedachten

De Mercedes M120 6.0-liter V12 motor klinkt als een Pagani. Maar om het werkelijke geluid van een Pagani Zonda te krijgen, zul je de auto moeten tunen. Daar heb je de op maat gemaakte lange buis headers en briljante uitlaat van Technical Garage Sasaki in Japan voor nodig.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts