Hoe de firmware van Mercedes Comand te updaten

Mercedes-Benz is een luxueus automerk met een aantal van de beste software en firmware op de markt. Maar zoals bij de meeste auto’s raken deze functies verouderd en moeten ze worden bijgewerkt. Dus, hoe werkt u de firmware van Mercedes Comand bij?

Het bijwerken van Mercedes-Benz Comand-software is super eenvoudig. U moet de gegevens die nodig zijn voor de installatie kopiëren of downloaden. Vervolgens installeert u de updates en tot slot activeert u de updates door het systeem opnieuw op te starten. In de meeste gevallen geeft het multimediasysteem u een melding wanneer er een update is.

Het installeren van updates is van cruciaal belang. Als u geen updates installeert, zal de status van uw voertuig niet up-to-date zijn. Bovendien duurt het installeren van updates maar een paar minuten. Het is ook vermeldenswaard dat zodra u het proces start, er geen weg meer terug is.

Bovendien krijgt u geen toegang tot individuele functies of controlefuncties wanneer u het installatieproces start. Het is mogelijk dat slechts enkele functies beschikbaar zijn. Comand-firmware-updates zorgen ervoor dat de technologie van uw auto actueel en zeer functioneel is.

Waarom Mercedes-software bijwerken?

Het updaten van uw Mercedes-software brengt vele voordelen met zich mee. Deze zijn als volgt:
o Zorgt ervoor dat uw multimediasysteem en communicatiemodules actueel zijn
o Verbetert de kwaliteit en beschikbaarheid van me connect services
o Haalt software-updates gemakkelijk binnen via het mobiele telefoonnetwerk

Kan ik Mercedes Comand-firmware updaten via USB, CD of SD-kaart?

Het apparaat dat u gebruikt om uw Mercedes Comand systeem te updaten is afhankelijk van het model, het bouwjaar en de software die u wilt updaten. Hier leest u hoe u verschillende firmware en software op uw Benz bijwerkt:

o Kaarten op het Comand systeem kunnen worden bijgewerkt via CD of USB. CD’s zijn geschikt voor alle Comand-systemen, terwijl USB ideaal is voor de nieuwste Comand-systemen.
o Bluetooth cradle gadget firmware moet worden bijgewerkt via internet downloaden.
o Sommige oudere Comand units kunnen hun firmware laten updaten via de CD.
Kaarten op Garmin Map Pilot moeten worden bijgewerkt op een nieuwe SD-kaart, terwijl kaarten op Becker Map Pilot moeten worden bijgewerkt via een PC.
o De meeste Mercedes voertuigen uitgerust met me connect kunnen sommige software updates rechtstreeks van het internet downloaden.
Naast de bovengenoemde firmware- en software-updates zijn voor andere updates MB Star met een geldig Mercedes-Benz abonnement nodig.

  Hebben alle Mercedessen een zonnedak?

Wat zijn de kenmerken van het Mercedes-Benz Comand-systeem?

De functies van het Mercedes Comand-systeem variëren afhankelijk van het Mercedes-model dat u koopt. De goedkoopste Mercedes-modellen zijn uitgerust met de meest elementaire functies, terwijl de Benz-modellen uit het middensegment over middelmatige Comand-functies beschikken. Als u een zeer geavanceerd Comand-systeem wilt, zult u high-end Mercedes-modellen moeten kopen.

Basiskenmerken van het Mercedes-Benz Comand-systeem

Het Mercedes-Benz Comand-systeem in de lagere modellen van Mercedes is zeer eenvoudig. Het wordt geleverd met een 7-inch touchscreen display in het dashboard en een ander 7-inch touchscreen in het instrumentenpaneel achter het stuurwiel. Andere voorzieningen zijn Bluetooth, een USB-poort, navigatiesysteem en DAB-radio.

Kenmerken van het middenklassersysteem Mercedes-Benz Comand

Het middenklassersysteem van Mercedes Comand heeft daarentegen een iets groter scherm. Het heeft een 10,25 inch touchscreen met verbeterde graphics, spraakbediening, 3D-kaarten en een ingebouwde harde schijf. Afhankelijk van het model beschikt dit systeem ook over een 12,3″ TFT-instrumentenpaneel waarop kaarten van het navigatiesysteem, voertuiginformatie en nog veel meer kan worden weergegeven.

Kenmerken van het Mercedes-Benz Comand-systeem uit het topsegment

Last but not least, de high-end Mercedes modellen worden geleverd met het top-range Mercedes Comand systeem. Dit systeem is geavanceerder dan de eerste twee. Bovendien heeft het een gigantisch dashboard display van 24,6 inch. Bovendien heeft het ook twee 12,3-inch schermen onder één stuk glas. Het ene bevindt zich op het dashboard en het andere voor de bestuurder.
Het topklasse Mercedes Comand systeem is te vinden in high-end modellen, zoals de nieuwste E-Klasse, S-Klasse, en GLS-Klasse. Het basis Comand-systeem is te vinden in de Mercedes A-Klasse, terwijl het middenklasse Comand-systeem beschikbaar is in de C-Klasse modellen.

  Is een Mercedes een goede eerste auto?

FAQ

Kan ik Mercedes Comand upgraden?

Ja, dat is mogelijk. De meeste mensen geven de voorkeur aan een upgrade van het Mercedes Comand-systeem, omdat het op de een of andere manier tekortschiet in vergelijking met andere systemen op de markt. U kunt bijvoorbeeld de navigatie upgraden door een GPS navigatie Comand upgrade DVD aan te schaffen.

Waarom is het belangrijk om de Comand firmware te updaten?

De actualisering van de Comand-firmware van uw Mercedes-Benz zorgt voor een gratis en onmiddellijke verbetering van de functionaliteit van de auto en verbetert zo uw ervaring. Bovendien worden bestaande bugs verholpen en wordt u tegen kwetsbaarheden beschermd.

Hoe gebruikt u uw Comand-navigatiesysteem van Mercedes?

Het Mercedes-Benz navigatiesysteem is een onderdeel van het Comand infotainmentsysteem en u kunt op verschillende manieren van rijrichting veranderen en uw display aan uw wensen aanpassen. Dit systeem helpt u om gemakkelijk de routes te vinden die u wenst.
Om uw bestemming in te voeren, volgt u de volgende procedure: terwijl u de stemactiveringstoets op uw stuurwiel indrukt, blijft u “bestemming invoeren” zeggen en spreekt u het adres hardop uit wanneer dit wordt gevraagd. Het navigatiesysteem zal de bestemming onmiddellijk bevestigen en u kunt deze corrigeren.
Als de bestemming juist is, zegt u ja, maar als deze onjuist is, zegt u nee of brengt u de nodige wijzigingen aan. Nadat u ja hebt gezegd of de bestemming hebt gecorrigeerd, geeft het Comand-navigatiesysteem u hoorbare aanwijzingen om u naar uw adres te leiden.

  Passen Mercedes velgen op Audi?

Wat zijn de meest voorkomende problemen met Mercedes Comand?

Zoals elk systeem in een auto heeft ook het Mercedes Comand-systeem met enkele problemen te kampen. Enkele van de meest voorkomende Mercedes-Benz problemen zijn dat de accu van de auto leegloopt, het Comand-systeem onregelmatig uitschakelt, het Comand-systeem niet inschakelt, het Comand-scherm automatisch uitschakelt en de bedieningsknop defect is.
Als u een van deze problemen met uw Comand-systeem opmerkt, betekent dit dat er een probleem is en dat u een monteur moet bezoeken. Laat het zo snel mogelijk repareren om ongemak te voorkomen. Probeer, voordat u uw auto naar een monteur brengt, een reset uit te voeren en kijk of het probleem verdwijnt.

Hebben alle Mercedes-Benz modellen een Comand-systeem?

Ja, dat is zo. Het Comand-systeem bij Mercedes verschilt echter van model tot model. Het goedkoopste Mercedes-model (A-Klasse) heeft het meest eenvoudige Comand-systeem, terwijl de GLS het meest geavanceerde Comand-systeem heeft. Bovendien kunt u elk Mercedes-model upgraden met een geavanceerder Comand-systeem.

Samenvatting

Nu u weet hoe u de firmware van Mercedes-Benz Comand kunt updaten, moet u niet aarzelen om de software in uw auto bij te werken. Het is altijd een goed idee om de auto naar een Mercedes dealer te brengen en te laten updaten. Als u voor een onderhoudsbeurt komt, mag de MB-dealer u deze service niet in rekening brengen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts