Hoe reset ik de airconditioning van mijn Mercedes?

Wanneer uw Mercedes-Benz controlelampje gaat branden, is dat een teken dat uw auto een probleem heeft. Een van de mogelijke problemen kan een airco zijn die niet goed werkt.

Het resetten van de airconditioning van uw Mercedes is eenvoudig. U drukt gewoon tegelijkertijd op de knoppen voor de ontdooiing en de luchtcirculatie. Maar als u dit doet en de airco werkt nog steeds niet goed, dan kan het zijn dat u andere diagnoses moet stellen.

De A/C is zeer cruciaal, vooral tijdens de zomer wanneer de cabine zeer warm is en ondraaglijk kan zijn. Wanneer uw airco hete lucht blijft blazen, moet u een rusttest uitvoeren. Normaal gesproken is dit een eenvoudige diagnose die u zelf kunt uitvoeren. Maar als het niet lukt, moet u een professionele monteur bezoeken.

Een eenvoudige reset

De meeste mensen haasten zich normaal gesproken naar de monteur wanneer het controlelampje aangeeft dat de airco een probleem heeft. Soms kan het een tijdelijke storing zijn die u kunt herstellen door een reset uit te voeren op het dashboard van uw auto. Hier is de procedure voor het resetten van uw Mercedes A/C of climate control:

Stap 1:

Om een reset van de klimaatregeling van Mercedes-Benz uit te voeren, steekt u eerst de contactsleutel in de contactslotcilinder en draait u de sleutel in stand “2”. Zo ver gaat de cilinder voordat de motor wordt gestart.

Stap 2:

Zoek vervolgens de knoppen voor recirculatielucht en ontdooilucht op het dashboard van uw auto. De ontdooiknop op een Mercedes heeft meestal drie lijnen die er doorheen lopen, terwijl de hercirculatieknop bestaat uit een afbeelding van een auto met een gebogen lijn erin.
Nadat u deze twee knoppen hebt geïdentificeerd, moet u de knoppen voor hercirculatie en ontdooiing tegelijkertijd indrukken en ingedrukt houden. U moet deze twee knoppen tussen 5 en 10 seconden ingedrukt houden, of tot de LED-lampjes op beide knoppen beginnen te knipperen.

  Waarom zijn Mercedessen zo zwaar?

Stap 3:

Wacht minstens 45 seconden tot een minuut tot de LED-lampjes niet meer knipperen. Zet uw auto uit als ze niet meer knipperen. Wacht nog 1 minuut om de motor aan te zwengelen. U bent goed om te gaan en kunt nu de airconditioning in uw auto testen.
Als het probleem is opgelost, kunt u blijven genieten van uw rit. Maar als dat niet het geval is, moet u uw auto naar een professionele monteur brengen voor een verdere controle, omdat het klimaatregelsysteem ernstigere problemen kan hebben dan u had verwacht.

Andere mogelijke redenen waarom de airco niet goed werkt

Slechte demper

Als uw airco warme lucht blaast, dan moet u de demper van de auto controleren. De demper is verantwoordelijk voor het luchtpad dat de cabine in gaat. Als de demper beschadigd is, dan zal uw airco niet goed werken. Breng uw auto naar een monteur om dit probleem te controleren met behulp van een geavanceerde diagnostische scantool.

Een geblokkeerde of verstopte condensor

Het werk van de condensor is om het hete koelmiddel weer af te koelen op het moment dat het wordt samengeperst. Als de condensator geblokkeerd is door vuil op de weg, dan koelt hij het koelmiddel niet zoals nodig. Het resultaat is dat het koelsysteem van uw auto blijft werken met oververhit koelmiddel.

Lekkend koelmiddel

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom uw airco niet meer werkt. Een koelmiddellek kan overal vandaan komen, maar ze komen vaak voor bij de slangverbindingen van de airco-eenheid. Breng uw auto naar een reparatiewerkplaats zodat zij het lek kunnen dichten en voorkomen dat het de werking van uw airco beïnvloedt.

  Wat is het verschil tussen de Mercedes-Benz C-klasse en E-klasse?

Slechte compressor

De compressor is één van de vitale onderdelen van een airco systeem. Het zorgt ervoor dat de airco altijd werkt, want het is de reden waarom het koelmiddel door het systeem circuleert. De compressor wordt slecht door een gebrek aan gebruik. U moet uw airco dus gebruiken om te voorkomen dat onderdelen zoals de compressor bederven.

Andere opties

Andere mogelijke redenen voor een defecte airconditioner zijn een kapotte condensor, elektrische problemen en slechte koelventilatoren. Zet minstens 300 dollar opzij als u een monteur bezoekt vanwege een slechte airco op uw Mercedes auto.

FAQ over auto-airconditioning

Wat zijn enkele van de meest voorkomende airco problemen?

Een werkende airco is cruciaal voor een koele omgeving in de auto. Een defecte airco kan een van de volgende problemen veroorzaken:

  • A/C blaast warme lucht
  • De airco blaast hete lucht
  • De aircocompressor slaat niet aan
  • Compressor schakelt snel aan/uit
  • Te weinig druk of te weinig koelmiddel in het aircosysteem

Hoe werkt de airconditioner?

De airconditioner werkt door het koudemiddel door een compressor van gas in vloeistof om te zetten. Bij het passeren van de condensor stroomt verse lucht door de condensor. Deze ontdoet het van de warmte die is ontstaan door de verandering van hoge druk waardoor het van een gas in een vloeistof verandert.
Vervolgens gaat het door een expansieventiel waar het weer een gas wordt. En wanneer het de verdamper binnenkomt, verdringt de frisse lucht die door de verdamper blaast de warmte, en wordt koele lucht in de auto geblazen. Zo wordt de lucht in de cabine gekoeld en dit proces gaat telkens door als u de airco aanzet.

  Wat is beter, Mercedes of BMW?

Verbruikt het inschakelen van de airco veel brandstof?

Het hangt ervan af met welke snelheid u rijdt. Als u met uw Benz op de snelweg rijdt en de ramen dicht hebt, verbruikt u minder brandstof. Maar als u de ramen open laat, verhogen ze de luchtweerstand, waardoor de automotor harder moet werken en meer brandstof verbruikt.

Waarom werkt de airco van mijn Mercedes-Benz wel, maar koelt hij de cabine niet?

Als uw airconditioner goed werkt, maar de temperatuur in de auto niet verlaagt, dan moet u misschien uw koelmiddel bijvullen. Afgezien van het bijvullen van het koelmiddel, kan uw aircosysteem een koelmiddellek hebben, waardoor de airco niet optimaal werkt. Een ander probleem kan een defecte ventilatormotor zijn.

Bespaar tijd en geld door het zelf te repareren

De airconditioning van uw Mercedes-Benz resetten zou geen probleem mogen zijn. Met deze stap-voor-stap-handleiding voor het resetten van uw Mercedes airco kunt u geld besparen dat u bij de monteur had kunnen uitgeven. Als het resetten de airco van uw auto niet herstelt, dan moet u naar een professionele monteur.
Over het geheel genomen, is dit een gemakkelijke oplossing die u met veel gemak zou moeten behandelen. De gemiddelde kosten van het repareren van de airco van uw auto is ongeveer $230. Wanneer u het probleem zelf op te lossen, zal je uiteindelijk bespaart meer dan $ 170, afhankelijk van wat je moet kopen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts