Meest betrouwbare Mercedes motor en welke te vermijden

De motor is het kloppend hart van elke auto en moet dus zo betrouwbaar en efficiënt mogelijk zijn om uw rijervaring zo goed mogelijk te maken. Sommige mensen zijn bereid om efficiëntie in te ruilen voor trekkracht, terwijl anderen verfijning en raffinement belangrijker vinden dan al het andere.

Hoe dan ook, als de motor niet betrouwbaar is, maakt het geen verschil of hij verfijnd, geraffineerd of krachtig is. Mercedes staat bekend om het maken van enkele van de meest verfijnde en krachtige motoren in de wereld, maar de betrouwbaarheid is niet zo consistent.

Er zijn een paar zeer betrouwbare Mercedes motoren, zoals de 2.6 R6 in de W124, maar als u een krachtige en betrouwbare motor wilt, dan is de V8 in de W123, W124 en de W190 de motor die u moet hebben. De W140 V8 is ook uw aandacht waard omdat hij uiterst betrouwbaar is, maar niet al te efficiënt.

De V6 in de W211 is ook een redelijk betrouwbare motor en dat geldt ook voor de 2.0d in de W123, W124 en W190. Als u een krachtige legendarische Mercedes dieselmotor wilt, dan is de 3.0d in de W124 de motor voor u.

Mercedes 2.6 R6 (W124) motor

Als u de meest betrouwbare Mercedes motoren wilt vinden die er bestaan, hoeft u het alleen maar aan een senior taxichauffeur te vragen, en de R6 is aantoonbaar de meest betrouwbare motor van het stel. Hoewel nieuwere motoren een meer consistente betrouwbare en probleemloze werking bieden, kan bijna geen enkele Mercedes motor die er is het aantal kilometers halen dat de R6 kan halen.

De in-line 2.6L benzine 6-cilinder motor gevonden in de W124 staat bekend om zijn eenvoudige constructie waardoor deze motor bekend staat om het overschrijden van 500k mijl zonder grote revisies. De motor biedt 160pk en 220Nm koppel en het enige wat je moet doen is de bougies vervangen, de olie vervangen en de occasionele filters.

  Hyundai Azera betrouwbaarheid

Mercedes 2.0 V8 (W123, W124, W190)

Ook al is de R6 motor betrouwbaar, hij is niet zo efficiënt. Als u echter efficiëntie en betrouwbaarheid wilt combineren, dan is de 2.0 V8 in de W123, W124, en de W190 de juiste motor. Deze motor levert slechts een magere 106 pk en 158 Nm koppel, maar werd later opgevoerd tot een al even magere 118 pk en 182 Nm koppel.

Dat was niet zo veel als je bedenkt dat sommige van deze modellen wat aan de zwaardere kant zijn. Desondanks kon niemand klagen over betrouwbaarheid en efficiëntie. De 2.0 V8 is nog steeds een redelijk fatsoenlijke motor voor stedelijke omgevingen, maar het is niet allemaal zo geweldig voor snelweg doeleinden.

Mercedes 4.2 V8 (W140)

De jaren ’80 waren de gouden tijd voor Mercedes omdat de meeste motoren en de bijbehorende auto’s uit die tijd onverwoestbaar waren. De belangrijkste prioriteit was immers betrouwbaarheid. Tegenwoordig is Mercedes vooral gericht op luxe, efficiency, comfort en innovatie, die allemaal ten koste gaan van de betrouwbaarheid.

De 4.2 in de W140 levert een gezonde 280pk en 400Nm, maar de latere versies werden opgevoerd tot 326pk en 480Nm. Deze motoren staan nog steeds bekend om hun uitzonderlijke rijervaring, omdat ze mooi klinken en lekker rijden. Ze waren echter nooit bedoeld om zuinig te zijn.

  Veelvoorkomende problemen met Mercedes S-Klasse W221?

Mercedes 3.5 V6 (W211)

De W211 E-Klasse is een van de meest succesvolle Mercedes Benz modellen aller tijden omdat hij een perfecte balans biedt tussen de hedendaagse luxe/efficiëntie Mercedes filosofie en de goede oude Mercedes built to last filosofie.

De meeste motoren uit dit tijdperk waren twijfelachtig, behalve de 3.5L V6. De krachtigste versies van deze motor leveren 306pk en 400 Nm koppel, wat een gezond aantal is voor een natuurlijk aangezogen krachtbron.

Mercedes 2.0d (W123, W124, W190)

Het is niet meer dan terecht om ook de dieselmotor in deze lijst op te nemen, want de 2.0 dieselmotor in de W123, W124 en de W190 is een icoon. Deze 2.0d was de favoriet van taxichauffeurs omdat hij gemakkelijk meer dan een miljoen mijl kon rijden zonder grote revisies.

Deze motor levert echter slechts een armzalige 75 pk en 126 Nm koppel, een aantal dat bijna ondenkbaar is voor de moderne tijd.

Mercedes 3.0d (W124)

Om de lijst van meest betrouwbare Mercedes motoren aller tijden af te sluiten, moeten we het hebben over de 3.0 diesel die in de W124 te vinden is. De atmosferische versie van deze motor levert ongeveer 110pk en 190 Nm, wat bij lange na niet genoeg is, maar de brandstofefficiëntie was behoorlijk.

Je kon ook overstappen op de 3.0d met turbocompressor als je 150 pk en een veel krachtiger koppel van 273 Nm wilde. Hij staat bekend als een van de meest betrouwbare Mercedes motoren ooit, net als alle andere motoren die in dit artikel zijn genoemd.

FAQ Sectie

Zijn moderne Mercedes-motoren net zo betrouwbaar als oudere motoren?

Moderne Mercedes motoren zijn overwegend betrouwbaar, maar ze kunnen niet zo betrouwbaar zijn als de meest betrouwbare Mercedes motoren uit de jaren 1980, omdat deze motoren niet zo streng gereguleerd waren als de huidige motoren.

  Welke Mercedessen hebben PARKTRONIC

Moderne Mercedes motoren maken gebruik van turbochargers, elektrische motor boosts, en allerlei tovenarij om de efficiëntie te verhogen en de uitstoot te verminderen. Als zodanig zullen deze waarschijnlijk niet zo lang kunnen meegaan.

Wat is de beste Mercedes-motor aller tijden?

De beste Mercedes-motor aller tijden is de 6.2L atmosferische motor die in vele AMG-modellen van de jaren ’00 tot midden jaren ’10 te vinden is. Deze atmosferische motor levert tussen de 400pk tot meer dan 600pk in de SLS AMG Black Series.

Het is echt moeilijk om deze motor te vergelijken met een andere motor die er is, want hij is betrouwbaar, vol van karakter en hij klinkt als een muscle car. Met gemak een van de beste motoren aller tijden.

Waarom worden motoren kleiner?

Downsizing, geforceerde inductie en hybridisering zijn tegenwoordig de drie populairste woorden als het om automotoren gaat. Met elke nieuwe generatie worden de motoren kleiner en kleiner tot op het punt dat zelfs sommige topauto’s nu 2.0l 4-cilinder motoren hebben die een paar jaar geleden ondenkbaar waren.

Ze doen dit omdat downsizing, geforceerde inductie en hybridisering leiden tot een efficiëntere, lichtere maar even krachtige motor met minimale emissies.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts