Welke Mercedessen hebben PARKTRONIC

Mercedes PARKTRONIC is een parkeerhulpsysteem van het merk Mercedes dat in de hele Mercedes-reeks als standaardoptie of als optie wordt aangeboden. Mercedes PARKTRONIC is bedoeld om de veiligheid bij het parkeren te vergroten.

Het systeem maakt gebruik van een reeks geavanceerde sensoren en camera’s om te bepalen of uw auto op een bepaalde parkeerplaats kan worden geparkeerd. Als uw Mercedes in een parkeervak past, helpt het systeem u de auto veilig te parkeren.

Dit pakket wordt vaak gecombineerd met Active Park Assist, een systeem dat tijdens het parkeren de controle over het stuur overneemt en het gemakkelijker maakt om uw auto in te parkeren, vooral als u een van de grotere Mercedes sedans of SUV’s bezit.

PARKTRONIC

Niet veel premium automerken bieden de hoeveelheid technologie die Mercedes biedt, en het komt dan ook niet als een verrassing dat Mercedes op de voorpagina stond van veel assistentiesystemen. PARKTRONIC maakt al een tijdje deel uit van de Advanced Driver Assistance Systems van Mercedes, en sinds het systeem op de markt is gebracht, heeft Mercedes er steeds nieuwe functies aan toegevoegd.

Het PARKTRONIC-systeem op zich is een behoorlijke comfort- en veiligheidsvoorziening. Als het systeem is ingeschakeld, scant het de parkeerplaatsen in de buurt terwijl u in de buurt rijdt, in een poging een parkeerplaats te vinden waar uw Mercedes veilig kan staan.

Wanneer het systeem de juiste ruimte heeft gevonden en u ervoor kiest om uw auto te parkeren, zal het systeem u aanbevelingen geven over de stuurhoek op het infotainmentscherm. Het enige wat u hoeft te doen is de stuurinstructies op te volgen, en u staat veilig geparkeerd.

Het is ook vermeldenswaard dat u niet volledig op dit systeem moet vertrouwen, omdat dit systeem gebruik maakt van een reeks parkeersensoren die soms bepaalde objecten niet kunnen oppikken. Hoe geavanceerd een systeem ook is, uw ogen zijn uw meest betrouwbare metgezel bij het parkeren.

  Welke Mercedes modellen zijn hybride?

PARKTRONIC met actieve parkeerhulp

PARKTRONIC met Active Parking Assist is een stap boven het gewone PARKTRONIC-systeem, en tegenwoordig bieden de meeste Mercedes-modellen die wel PARKTRONIC bieden, ook Active Parking Assist erbij aan. Deze doorontwikkeling van het systeem heeft ertoe geleid dat het systeem veel bruikbaarder is geworden en beter in staat is om het parkeerproces zo pijnloos mogelijk te maken.

Het systeem werkt op dezelfde manier als het PARKTRONIC-systeem op zichzelf. Maar u kunt de Active Parking Assist-functie uitschakelen als u niet wilt dat de auto zichzelf stuurt, en dan blijft alleen het PARKTRONIC-systeem over.

Maar als u toch besluit om het stuurwiel in handen te geven, zal de actieve parkeerhulp zichzelf naar een geschikte parkeerplek leiden. U moet dan nog steeds het gas- en rempedaal bedienen en de auto in zijn achteruit zetten wanneer het systeem dat vraagt.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat er niets verandert aan het verantwoordelijkheidsgedeelte van het systeem, omdat u het systeem op eigen risico gebruikt en alle mogelijke ongelukken of ongelukken aan u te wijten zijn en niet aan het systeem.

Noodzaak van PARKTRONIC/PARKTRONIC met actieve parkeerhulp

Om de noodzaak van dergelijke systemen te bepalen, moet u volledig eerlijk zijn over u daadwerkelijk gebruik van het systeem. Tegenwoordig bieden veel Mercedes-modellen deze functies, maar slechts een kleine marge van de klanten maakt gebruik van deze systemen, niet omdat ze niet voldoende zijn, maar eerder omdat ze overbodig zijn.

  Welke Mercedes heeft de beste en meest comfortabele stoelen?

Ze zijn onnodig om een paar verschillende redenen. Ten eerste, hoe vaak gaat u uw auto parallel parkeren? Als u vaak parallel parkeert, is het misschien zinvoller. Als u een vrij compacte Mercedes bezit, is het bovendien raadzaam om in plaats van PARKTRONIC te kiezen voor een stukje entertainment- of comfortuitrusting.

U moet er ook rekening mee houden dat het langer duurt om met dit systeem parallel te parkeren dan met een ervaren bestuurder, waardoor de meerderheid van de mensen deze functie echt nooit gebruikt. Het systeem is vrij geavanceerd, maar sommigen vinden het een beetje gimmicky, vooral de meer ervaren en zelfverzekerde bestuurders.

Het is vrij veilig om te zeggen dat dit systeem niet nodig is voor de meerderheid van de situaties, en dat wordt bewezen door de meerderheid van de klanten die geen gebruik maken van het systeem. Maar, als je een van diegenen bent die denken dat het systeem van grote waarde zal zijn voor jezelf, dan heb je deze vraag al beantwoord.

FAQ Sectie

Hoe betrouwbaar is PARKTRONIC?

Vanuit het oogpunt van duurzaamheid heeft het systeem op grote schaal geen grote problemen gehad, natuurlijk zijn er enkele gevallen waarin het systeem niet werkte zoals het bedoeld was, maar dat gebeurt met alle systemen als men de entirtiteit van de auto-industrie in aanmerking neemt.

Maar vanuit het oogpunt van doeltreffendheid is dit systeem niet zonder gebreken. Veel parkeerplaatsen, aangewezen of niet, hebben veel specifieke variabelen die verband houden met die specifieke parkeerplaats. Dit betekent dat het systeem de tussenruimte en het ontbreken van obstakels misschien niet nauwkeurig bepaalt, zodat u altijd in de eerste plaats op uw ogen moet vertrouwen.

  Welke Mercedes heeft een derde rij?

Zijn er aanwijzingen dat Mercedes een volledig autonome parkeerfunctie zal maken?

Mercedes heeft achter de schermen onvermoeibaar gewerkt aan een systeem dat de auto volledig kan inparkeren zonder dat u ook maar in de buurt van de auto bent. Dit betekent dat Mercedes van plan is om Teslas ”Smart Summon” functie op termijn te evenaren.

Mercedes heeft zelfs al een soortgelijk systeem uitgebracht met de nieuwe W223 S-Klasse. Dit systeem zal waarschijnlijk nog een paar jaar nodig hebben voordat het veilig kan worden uitgerold op meerdere verschillende Mercedes-modellen. Maar het is veilig om te zeggen dat Mercedes uiteindelijk een dergelijke functie zal aanbieden.

Wat is de juiste manier om parallel te parkeren?

Er is een truc voor parallel parkeren, als u deze stappen correct volgt, zou u uw Mercedes zonder systeemhulp parallel moeten kunnen parkeren. Wanneer u een plaats vindt die groot genoeg is, trekt u de voorste auto op, draait u het stuur helemaal naar rechts, draait u zich om en begint u achteruit te rijden.

Wanneer u de rechter voorhoek van de auto achter u in het midden van uw achterruit kunt zien, stop dan. Draai uw stuur naar de middenpositie en ga terug tot uw auto voorbij de voorligger is, stop dan opnieuw.

Draai dan uw stuur helemaal naar links, en rijd terug tot u veilig geparkeerd staat. Als u deze stappen correct volgt, zal uw auto perfect parallel geparkeerd staan. Ongeacht de techniek, houd altijd eventuele obstakels, voetgangers of rijdend verkeer in de gaten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts