Welke Mercedes modellen zijn hybride?

Mercedes biedt al een tijdje veel hybride versies aan, en met het slimme gebruik van EQ Boost mild-hybrid technologie zijn bijna alle Mercedes modellen gedeeltelijk hybride. Hybride technologie vormt het perfecte midden tussen een verbrandingsmotor en een volwaardige EV.

De traditionele plug-in hybride aandrijflijnen van Mercedes worden aangeduid met een ”e”-aanduiding achter de modelnaam. Bijvoorbeeld, een A250e is de A-klasse hybride, of de C 300e is de C-klasse hybride sedan. De meeste hybride modellen zijn benzine/elektrisch, maar Mercedes biedt op bepaalde niet-Amerikaanse markten ook een ”de” als diesel/elektrisch aan.

Op dit moment is de infrastructuur van EV-bezit nog niet helemaal klaar om hetzelfde niveau van eigendomsgemak te bieden in vergelijking met verbrandingsmotoren, en daarom zijn Mercedes hybride en mild hybride modellen zeker de moeite waard om te bekijken.

Mercedes hybride Sedans

Sedans zijn het brood en boter van Mercedes vakmanschap, van de kleinste C-klasse sedan aan de Mercedes S-klasse vlaggenschip, Mercedes is voortdurend het bijwerken van de hele sedan line-up bij te houden met de moderne tijd, en vanwege deze, alle Mercedes sedans kunnen worden gekocht met een of andere vorm van hybride aandrijflijnen.

De kleinste Mercedes sedan is de C-klasse, en Mercedes heeft net de nieuwe C-klasse onthuld, dus de prijzen zijn nog niet onthuld. Maar, alle nieuwere Mercedes C-klassen zullen worden aangedreven door een 4-cilinder motor, en ze zullen allemaal bieden ofwel een full-on plug-in hybride aandrijflijn of een Mercedes EQ Boost mild-hybride ondersteunde verbrandingsmotor.

De volgende in de rij is de Mercedes Benz E-klasse, en op dit moment, Mercedes USA biedt niet de 350 e voor het modeljaar 2021, maar de E450 4MATIC sedan die wordt verkocht voor $ 62k biedt een EQ Boost mild-hybride technologie-ondersteunde 3.0L inline 6 turbo motor.

  Kunnen hybride auto's alleen op elektriciteit rijden?

De Mercedes S-klasse is het vlaggenschip van de Mercedes sedan en de S560e biedt een plug-in hybride aandrijflijn die bestaat uit een elektrische motor gekoppeld aan een 3.0L inline 6-cilinder BiTurbo. Deze configuratie van de S-klasse kost 110.000 dollar en biedt een indrukwekkende 470 pk en een even indrukwekkende 58-73 MPGe in de VS.

Mercedes hybride SUV’s

Op dit moment biedt Mercedes geen plug-in hybride versie van de kleinste Mercedes SUV, de GLA, aan, maar de GLA 250e zal naar verwachting in 2021 tot de Mercedes USA line-up toetreden. Momenteel is het enige GLA-model dat wordt aangeboden de 250 met of zonder het 4MATIC-systeem voor ongeveer $ 36-38k. De plug-in GLB zal ook snel volgen.

De volgende in de rij is de GLC als de Mercedes SUV best-seller. De GLC 350e 4MATIC kost ongeveer $52k en heeft een 2.0L inline-4 turbomotor plus een 90kW elektromotor, waardoor het een volwaardige plug-in hybride is met 315pk en een brandstofefficiëntie van 67-70 MPGe in de VS.

De middelgrote GLE wordt momenteel niet aangeboden met een full-on plug-in hybride, maar de 6-cilinder GLE450 en de 8-cilinder GLE580 worden beide aangeboden met EQ Boost mild-hybrid technologie. De GLE450 kost ongeveer $62k en de GLE580 kost ongeveer $79k.

De GLS is het vlaggenschip van de full-size Mercedes SUV’s en deelt veel onderdelen met de GLE, inclusief de aandrijflijn. Zo heeft de GLS450 voor ongeveer $76k dezelfde motor als de GLE450, en de GLS580 voor ongeveer $99k heeft dezelfde aandrijflijn als de GLE580.

  Kunnen batterijen van hybride auto's ontploffen?

Verschil tussen EQ Boost en plug-in hybride technologie

Mercedes EQ Boost mild-hybrid technologie is een geïntegreerd elektromotorsysteem dat bedoeld is om de hoofdmotor te helpen bij het leveren van betere brandstof- en emissiewaarden. Deze technologie maakt gebruik van een specifieke integratie van een startmotor die tussen de motor en de transmissie is ingeklemd en de auto in staat stelt om bij bepaalde snelheden met uitgeschakelde motor uit te rollen.

Deze technologie verschilt van traditionele plug-in hybride aandrijflijnen omdat een traditionele plug-in, zoals de naam al aangeeft, kan worden aangesloten op het stopcontact. De elektrische motor in een hybride is veel krachtiger en dient een groter doel, meer verwant aan de verbrandingsmotor.

De EQ Boost technologie wordt steeds beter, en de meeste, zo niet alle toekomstige Mercedes modellen zullen waarschijnlijk gebruik maken van deze technologie. Audi en vele andere autofabrikanten maken ook gebruik van mild-hybrid technologie, omdat deze technologie de efficiëntie van de auto verbetert en ook een vermogens-boost biedt voor een korte hoeveelheid tijd.

FAQ Sectie

Gaat Mercedes voor alle toekomstige modellen plug-in hybrides maken?

Met de release van de nieuwe Mercedes C-klasse is het vrij duidelijk in welke richting Mercedes gaat. Die richting is efficiëntie, minder uitstoot, meer vermogen, maar kleinere motoren. De verwachting is dat Mercedes uiteindelijk alle modellen zal aanbieden met een aandrijflijn met plug-in hybride technologie.

De EQ Boost technologie vindt zijn weg in steeds meer Mercedes auto’s, ook al gaat de plug-in hybridisatie van het hele gamma niet zo snel. Het ligt vrij voor de hand dat Mercedes binnenkort op grotere schaal plug-in hybrides zal gaan inbouwen.

  Wat zijn de nadelen van een hybride auto?

Gaat Mercedes ook AMG plug-in hybrides aanbieden?

Een bepalend kenmerk van een echte Mercedes-AMG is de motor. De motor is het kloppend hart van een AMG en het is het meest aantrekkelijke aspect van het bezit van een Mercedes-AMG-model. Mercedes heeft onlangs verklaard dat de toekomstige C63 AMG gebruik zal maken van een 2.0L 4-cilinder EQ Boost motor.

Hoewel dit zeker gunstig is voor het milieu, moet een C63 zonder V8 of zelfs V6 echt iets speciaals te bieden hebben om enige aandacht te krijgen van de auto-enthousiastelingen gemeenschap. Mercedes brengt binnenkort ook de AMG GT73 uit, een AMG-monster met meer dan 800 pk en een 4.0L BiTurbo hybride motor.

Wat zijn de voordelen van een hybride auto?

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan het bezit van een hybride, gaande van belastingaftrek, langere garanties, betere brandstofefficiëntie, minder CO2-uitstoot en soms zelfs een behoorlijk aantal kortingen op bepaalde markten. Van hybride auto’s wordt verwacht dat ze tot 50% of zelfs 70% minder brandstof verbruiken dan gewone auto’s met verbrandingsmotor.

Maar er zijn ook nadelen aan het bezit van een hybride auto. Hybride auto’s kosten meestal meer dan auto’s met een gewone verbrandingsmotor. Als u niet van plan bent om uw hybride auto aan te sluiten op het stopcontact, dan heeft het ook niet veel zin om een hybride auto te kopen. Bovendien, als u vooral op de snelwegen rijdt, zal de brandstofefficiëntie aanzienlijk dalen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts