Is een gebruikte Volvo S40 betrouwbaar?

Het kopen van een gebruikte Volvo S40 kan een gok zijn vanwege de ondergemiddelde betrouwbaarheidsscores. De Volvo S40-serie heeft een aantal lage betrouwbaarheidsscores met andere problemen zoals een hoog brandstofgemiddelde of problemen met de oliedruksensor. Als we het echter hebben over onderhoud of reparatie van het voertuig, dan is de auto eigenlijk zo slecht nog niet en kan het een goede keuze zijn.

Volvo S40

De S40 was een serie Volvo’s die zowel sedan- als stationwagenmodellen omvatte. De S40 was in productie van 1995 tot 2012, toen hij werd stopgezet voor de nieuwe Volvo V40. Er waren twee generaties S40’s.

Het Estate-model van de eerste generatie werd de “V40” genoemd, maar het Estate-model van de tweede generatie werd “V50” genoemd.

De auto was verkrijgbaar met twee aandrijflijnen: voorwielaandrijving of vierwielaandrijving. De sedan modellen hadden 1.6 tot 1.8 liter rechte motoren met een 1.9 turbo motor, en het Estate model had 2.0 T motoren. De tweede generatie had vele modellen, waarbij de krachtigste S40 SE T5 een 2.5 L turbo motor had.

Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van een auto is altijd een belangrijke maatstaf als u van plan bent een tweedehands auto te kopen. Betrouwbaarheid kan u vertellen over de onderhoudskosten, grote reparaties, en de beoordelingen van de vorige eigenaar over de auto. De reputatie van de auto is alles als het gaat om het kopen van een gebruikte auto.

De betrouwbaarheid van de S40 is zeker niet de grootste, en het heeft een score van 52,35, dat is onder het gemiddelde. Hij concurreert met auto’s als de Hyundai Elantra, Audi A4, Acura TSX en Subaru Impreza. Als u van plan bent om een van deze te kopen, dan is de Volvo S40 is geen slechte keuze. Afgezien van de Hyundai Elantra of Acura TSX, heeft de S40 betere betrouwbaarheidsscores dan anderen.

  Hebben Volvos veel problemen?

Veiligheid

De S40, als Volvo, heeft een van de beste ratings als het gaat om veiligheidsvoorzieningen. De auto is gemaakt net als andere Volvo’s, die gemaakt zijn voor veiligheid in geval van een crash of botsing. De IIHS gaf hem briljante ratings in al zijn afdelingen. De maatregelen voor verwondingen van de bestuurder zijn uitzonderlijk goed. De veiligheid bij zijdelingse botsingen is ook erg hoog en over het algemeen is het een solide veilige auto.
Andere veiligheidsvoorzieningen zijn alle actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen zoals elektronische stabiliteitscontrole die helpt bij het stabiliseren van de auto, in geval van verlies van evenwicht of destabilisatie. De auto heeft airbags en zijgordijnen. Al met al zijn de veiligheidsvoorzieningen van de S40 te vergelijken met elke moderne auto van vandaag.

Onderhoud

Het onderhoud van een auto is geen eenvoudige taak. Het kopen van een gebruikte luxe auto zoals de Volvo S40 is gemakkelijk door de hoge afschrijvingspercentages van luxe auto’s, maar het onderhoud ervan is geen fluitje van een cent. De onderhoudskosten van de S40 zijn niet bovengemiddeld hoog, maar liggen nog altijd hoger dan die van zijn concurrenten.
De andere factor om het onderhoud van een auto te meten is te kijken hoe vaak een auto onderhoud nodig heeft. Dit houdt ook in of een auto dure grote reparaties nodig heeft in een periode van 3 jaar. De S40 heeft een zeer hoge kans om een grote reparatie nodig te hebben, met een score van 1,53. Deze score is ver onder het gemiddelde en lager dan zijn concurrenten.

  Moet ik een Volvo leasen of kopen?

Beoordelingen van mensen

Ondanks de hoge onderhoudskosten en de lage score op het gebied van betrouwbaarheid, worden het comfort en de luxe van de S40 door veel mensen gewaardeerd. De gemiddelde waardering van de eigenaar voor deze auto is 4,4 op 5. Dit is een zeer goede beoordeling als men de hoge reparatiekosten van de auto in gedachten houdt. Dit betekent dat mensen nog steeds tevreden zijn met de S40.

Een gebruikte S40 kopen

Als we kijken naar de tijd toen deze auto werd gelanceerd, was hij echt beroemd. Hij won prijzen in Canada en in Zuid-Afrika. Mensen kopen nog steeds S40’s vanwege de praktische veiligheidsvoorzieningen en de normale onderhoudstarieven. De luxe van het rijden in een Volvo is ook iets dat moeilijk te verslaan is.

Zaken om op te letten voor u koopt

Als u nog steeds van plan bent om een gebruikte Volvo S40 te kopen, dan zijn er een aantal dingen die u moet vermijden en zaken waar u op moet letten, waaronder:

  • Brandstofrail druksensor – het regelt de brandstofdruk, en als gebroken, zul je problemen hebben met gebrek aan vermogen en lage acceleratie.
  • Hemelbekleding – de hemelbekleding in de auto heeft problemen met het naar beneden vallen van het plafond van de auto.
  • Olielekkage – er kunnen problemen zijn met olielekkage door de afdichting van de retourleiding van de turbolader.
    De S40 heeft gemengde beoordelingen in al zijn afdelingen. De betrouwbaarheid en onderhoudsscores zijn behoorlijk onder het gemiddelde. De veiligheidsvoorzieningen behoren echter nog steeds tot de beste. De beoordelingen van de mensen zijn ook niet zo slecht, wat betekent dat mensen de praktische bruikbaarheid van de auto waarderen. Daarom is het aan de kopers om te bepalen op wat voor soort functies ze zich willen richten.
  Zijn Volvo plug-in hybrides betrouwbaar?

FAQ

Welke auto verving de Volvo S40?

De Volvo V40 verving de S40 in 2012. De V40 is een 5-deurs hatchback. De vorm van de auto is anders dan die van de oude S40, maar ze delen veel van dezelfde kenmerken zoals voorwielaandrijving en turbomotoren. De V40 verbeterde veel zaken zoals het brandstofverbruik van de auto en de algemene betrouwbaarheid van de auto.

Waar moet u op letten voordat u een tweedehands auto koopt?

Als u van plan bent een tweedehandsauto te kopen, moet u het aankoopproces actief en geduldig aanpakken. U moet op veel dingen letten, zoals:

  • Roest of lakwerk
  • Ongeval geschiedenis van het voertuig
  • Kijk onder de motorkap, en probeer ook, indien mogelijk, de motorkap eruit te halen en diep te kijken
  • Staat van de banden
  • Kilometerstand

Is een tweedehands Volvo kopen de moeite waard?

Volvo’s hebben meestal een hogere waardevermindering dan andere luxe voertuigen. Volvo’s hebben ook uitstekende veiligheidsvoorzieningen plus rijcomfort. De onderhoudsrekeningen kunnen echter een probleem vormen, maar als u voorzichtig genoeg bent, kunt u forse rekeningen vermijden. U kunt deze luxe voertuigen dus voor de helft van de prijs kopen en genieten van Zweedse luxe.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts