Een gebruikte Volvo XC40 kopen – dingen die je moet controleren

Volvo XC40

Een tweedehands auto kopen kan een geweldige manier zijn om wat geld te besparen in plaats van alles uit te geven aan een gloednieuwe auto. Natuurlijk betekent tweedehands kopen dat je voorzichtiger moet zijn bij het inspecteren van de auto en dat je meestal geen garantie hebt.

Als je dus geïnteresseerd bent in het kopen van een gebruikte Volvo XC40, lees dan zeker ons artikel “Een gebruikte Volvo XC40 kopen – dingen die je moet controleren”, want we gaan het hebben over alle kleine dingen waar je op moet letten als je een goede en redelijke aankoop wilt doen. We gaan echter niet in op de prijs, omdat die sterk afhankelijk is van de markt en het voertuig.

Het eerste wat je moet controleren is de onderhoudshistorie, want daarmee krijg je een goed beeld van hoe goed er voor de auto is gezorgd voordat jij hem kocht. Je moet je ook richten op alle mogelijke problemen die een XC40 kan hebben, zoals elektrische problemen, problemen met de remmen en problemen met sommige hulpfuncties.

Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, moet je ook een inspectie voor de aankoop uitvoeren om een idee te krijgen van wat er mis zou kunnen gaan en wat er vervangen zou moeten worden. Als de eigenaar niet bereid is om je de auto grondig te laten nakijken, kun je de inspectie beter overslaan.

Onderhoudsgeschiedenis

Het eerste en belangrijkste wat je moet doen, is een auto vinden met een uitgebreide onderhoudsgeschiedenis. Als de auto goed is onderhouden, betekent dit dat hij regelmatig essentiële onderhoudsbeurten heeft gehad, zoals het vervangen van vloeistoffen en filters. Dit zou je ook moeten vertellen of de eigenaar OEM-onderdelen, de aanbevolen olie en de aanbevolen filters heeft gebruikt.

  Volvo C30 - Alles wat u moet weten

Het is geen goed idee om een tweedehands auto te kopen die tijdens zijn levensduur niet goed is onderhouden, want dat betekent meestal dat de auto problemen gaat krijgen die voorkomen hadden kunnen worden. Hoe dan ook, concentreer je op de onderhoudshistorie, de bonnetjes en alle andere zaken die je een gedetailleerd beeld kunnen geven van hoe de vorige eigenaar voor de auto heeft gezorgd.

Elektrische problemen

De Volvo XC40 staat erom bekend dat hij last heeft van bepaalde elektrische problemen, waaronder problemen met het infotainmentsysteem. Dit betekent dat het infotainmentsysteem kan haperen en leeg kan raken. De achteruitrijcamera kan uitvallen, de GPS kan uitvallen, de airco kan stoppen met warme/koude lucht blazen en de elektrische ramen kunnen ook stoppen met werken.

Zorg ervoor dat je alle elektrische apparaten en accessoires test, zoals het openen en sluiten van het schuifdak, de elektrische sloten, de airco, de elektrische stoelen, de luidsprekers, de koplampen, de achterlichten, interieuraccessoires en wat je nog meer kunt testen.

Problemen met remmen

Een veel voorkomend probleem is voortijdige remslijtage, waarbij de remblokken en rotors sneller slijten dan verwacht. Daarnaast hebben enkele eigenaren melding gemaakt van piepende of knarsende geluiden tijdens het remmen. Het is belangrijk om te weten dat niet alle XC40-auto’s deze problemen ervaren en dat ze kunnen variëren op basis van individuele rijgewoonten en omstandigheden.

Als je overweegt om een tweedehands XC40 te kopen, is het aan te raden om de auto grondig te inspecteren en een proefrit te maken, waarbij je veel aandacht besteedt aan het remsysteem. Vergeet ook niet de parkeerrem te controleren en of deze altijd aanslaat en hoe goed deze de auto op zijn plaats houdt op een helling/afdaling.

  Hebben Volvo's Apple CarPlay?

ADAS-problemen

De Volvo XC40 staat bekend om zijn geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) die de veiligheid op de weg vergroten. Enkele eigenaren hebben echter melding gemaakt van ADAS-gerelateerde problemen. Enkele veelvoorkomende problemen zijn intermitterende storingen van functies zoals adaptieve cruise control, lane-keeping assist en systemen om botsingen te vermijden.

Er is ook melding gemaakt van af en toe valse alarmen of onjuiste sensorwaarden. Een paar eigenaren klaagden ook over “fantoomremmen” en de auto schakelt het adaptieve cruisecontrolesysteem uit zonder voorafgaande waarschuwing als het de wegbelijning niet goed leest. Controleer dit dus allemaal goed als de XC40 die je op het oog hebt hiermee is uitgerust.

Meer over Volvo XC40 problemen.

Inspectie voor aankoop

Een aankoopkeuring is iets wat iedereen zou moeten doen voordat je een auto koopt. Als je een beetje geld uitgeeft aan een keuring voor de aankoop, kun je een aantal potentieel dure problemen bekijken. Dit kan je een voorsprong geven als het gaat om het verlagen van de uiteindelijke aankoopprijs, wat betekent dat dit je geld kan besparen.

Als je goede ervaring hebt met monteurs, is dit niet echt nodig. Als de eigenaar niet bereid is om je de auto goed te laten nakijken, kun je hem beter overslaan en op zoek gaan naar een auto die dat wel is.

FAQ

Is de Volvo XC40 een goede tweedehands auto?

Ja, de Volvo XC40 wordt over het algemeen beschouwd als een goede optie voor tweedehands auto’s, en wel om een paar opmerkelijke redenen. Hij biedt een combinatie van stijlvol design, geavanceerde veiligheidsvoorzieningen en een comfortabele rijervaring, verpakt in een vrij ruim en toch compact pakket. De XC40 heeft ook positieve recensies ontvangen voor zijn kwaliteitsconstructie, verfijnde interieur en sterke prestaties.

  Veelvoorkomende problemen met Volvo V70

Volvo staat ook bekend om zijn aandacht voor veiligheid en de XC40 is uitgerust met een reeks geavanceerde veiligheidstechnologieën. Maar zoals bij elke tweedehands auto is het belangrijk om het specifieke voertuig waarin u geïnteresseerd bent grondig te inspecteren en te onderzoeken, rekening te houden met de onderhoudsgeschiedenis en eventueel een professionele inspectie te laten uitvoeren om de staat ervan te controleren.

Welke aandrijflijnen zijn beschikbaar voor de Volvo XC40?

De Volvo XC40 is verkrijgbaar met een ruime keuze aan potentiële aandrijflijnen, waaronder benzine-opties, dieselopties, mild-hybride benzineopties, plug-in hybrides en volledig elektrische opties. Benzine-opties zijn uitgerust met Volvo’s T3-, T4- en T5-motoren.

De XC40 Recharge is nu een volledig elektrische XC40, maar je kunt hem ook als hybride krijgen als je dat wilt. De nieuwste T-modellen zijn ook mild-hybride uitgerust om de soepelheid en efficiëntie te verhogen.

Wanneer komt de nieuwe Volvo XC40 uit?

Volvo komt in 2023 met een gefacelifte versie van de XC40, maar een gloednieuw model met een compleet ander design laat waarschijnlijk nog een paar jaar op zich wachten. Toch heeft de huidige, gefacelifte XC40 een auto genomen die al heel modern was en alle hoeken afgerond om hem nog beter te maken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts