Waarom zijn gebruikte Volvo’s zo goedkoop?

Het kopen van een luxe tweedehands auto, zoals een gebruikte Volvo, kan een beter idee zijn dan het kopen van een nieuwe mainstream auto. Dit komt omdat ze worden geleverd met meer geavanceerde en veiligheidsvoorzieningen dan conventionele auto’s. Maar waarom zijn tweedehands Volvo’s zo goedkoop?

Gebruikte Volvo’s zijn goedkoop omdat ze duur zijn in reparatie en onderhoud. Ten tweede is het vinden van Volvo-onderdelen voor gebruikte oudere auto’s vrij moeilijk. Bovendien zijn Volvo’s uitgerust met veel geavanceerde functies die mis kunnen gaan. Ten slotte verslechteren Volvo’s sneller omdat ze niet zijn uitgerust met de hoogste kwaliteit materialen.

Dit is echter te verwachten aangezien Volvo’s luxeauto’s zijn. De meeste luxewagens behouden hun waarde niet omdat ze duurder worden naarmate ze ouder worden. Als u dus een gebruikte Volvo wilt kopen, weet dan dat u goedkoper uit bent, maar dat de onderhoudskosten iets hoger zijn dan bij een nieuwe Volvo.

Hier zijn enkele van de redenen waarom gebruikte Volvo’s goedkoop zijn:

Kostbare reparaties en onderhoud

Net als veel luxe auto’s hebben ook Volvo’s kostbaar onderhoud en reparaties. Sterker nog, de kosten voor reparatie en onderhoud stijgen zelfs naarmate de auto ouder wordt. Als u dus een oudere auto koopt, betekent dit dat u meer en duurdere reparaties moet verwachten dan toen de auto nieuw was.

Gemiddeld kost een Volvo jaarlijks ongeveer $1.500 om te repareren. Maar als de auto 3+ jaar is, verwacht dan nog meer te besteden. U kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met transmissieproblemen, motorstoring, en nog veel meer. Dergelijke reparaties zijn kostbaar en dat is waarom de meeste gebruikte Volvos auto’s met ten minste 100.000 mijl zijn goedkoop.

  Zijn tweedehands BMW's betrouwbaar?

Moeilijkheid om reserveonderdelen te vinden

Een andere reden waarom Volvo’s goedkoop zijn, is dat het vinden van Volvo-reserveonderdelen een hele uitdaging is. Dit komt omdat Volvo service centers dun verspreid zijn over de hele wereld, waardoor het bestellen van Volvo onderdelen uit het buitenland vrij duur en omslachtig is om te krijgen.

Daarom, als u een oudere Volvo gebruikte auto hebt, kan het vinden van zijn reserveonderdelen zelfs nog uitdagender zijn. En ook al zijn er enkele aftermarket onderdelen, deze zijn niet zo duurzaam als de originele onderdelen die Volvo aanbiedt. Tenzij u onderdelen na korte tijd wilt vervangen, moet u overwegen aftermarket-onderdelen te kopen.

Ze gaan gemakkelijk stuk

Als u al eens een luxe auto hebt gehad, dan weet u hoe gemakkelijk het mis kan gaan. Volvo is daarop geen uitzondering, want ook deze auto heeft veel geavanceerde en technologische functies. Als gevolg daarvan kan een klein ongelukje ervoor zorgen dat de auto problemen krijgt.

Dat is de reden waarom de meeste eigenaren van luxe auto’s het niet lang met hun auto uithouden. De meesten verkopen hun auto na 3 tot 5 jaar bezit. Dus, wanneer de garantie afloopt, hoeven ze zich geen zorgen te maken over de hoge kosten van reparatie en onderhoud.

Met dit in het achterhoofd verkopen eigenaren van luxe auto’s hun auto’s graag voor bijna de helft van de prijs, waardoor ze goedkoper worden. Daarom zijn Volvo’s en andere luxeauto’s zo goedkoop in vergelijking met nieuwe modellen.

De auto gaat sneller achteruit

Een van de zorgwekkende dingen aan het bezitten van een ouder Volvo-model is dat hij sneller achteruitgaat. In vergelijking met Mercedes-Benz, Audi of BMW verslechteren Volvo-interieurs sneller, waardoor ze iets goedkoper zijn dan andere luxeauto’s.

  Tien auto's die je beter niet nieuw kunt kopen (koop ze tweedehands)

Dus als u van plan bent een tweedehands Volvo te kopen, zorg er dan voor dat u het interieur inspecteert, want u wilt geen auto met stoelen of een console in een slechte staat. Maar als ze goed worden onderhouden, hebben de meeste Volvo’s nog steeds een mooi interieur, zelfs na meer dan 100.000 kilometer te hebben afgelegd.

FAQ

Is een tweedehands Volvo een goede auto?

Natuurlijk, ja. Een gebruikte Volvo is een goede auto, mits u bij de juiste persoon koopt. Bovendien moet u rekening houden met het model en het bouwjaar van de auto die u koopt, want sommige modellen zijn niet betrouwbaar. Als u echter een Volvo koopt die 3 jaar of ouder is, mag u verwachten dat deze een gemiddelde betrouwbaarheid heeft.

Is een gebruikte Volvo voordeliger in onderhoud dan een BMW of Audi?

Ja, een gebruikte Volvo is veel goedkoper in onderhoud dan een BMW en Audi. BMW behoort tot de duurste luxe automerken in onderhoud. Audi volgt op de voet, terwijl Volvo tot de meest betrouwbare luxe auto’s behoort. Dit geldt zowel voor nieuwe als gebruikte auto’s. U bent dus minder geld kwijt aan het onderhoud van uw Volvo dan aan het onderhoud van een gebruikte Audi of BMW.

Wanneer krijgen Volvo’s ernstige problemen?

Als u van plan bent een gebruikte Volvo te kopen, moet u het aantal kilometers controleren voordat u uw zuurverdiende geld uitgeeft. De meeste Volvo’s beginnen problemen te vertonen nadat ze 75.000 mijl hebben afgelegd. Niettemin, Volvo’s ontwikkelen ernstige problemen na het bereiken van 100.000 mijl. Dus, moet u op uw hoede voor het kopen van een Volvo die heeft geklokt meer dan 100.000 mijl.

  Is een gebruikte Volvo een goede auto?

Dit betekent echter niet dat een gebruikte Volvo met meer dan 100.000 mijl geen lang leven beschoren is. Integendeel, de meeste Volvo’s hebben een levensduur van minstens 200.000 mijl of 20 jaar. Wat we bedoelen is dat de kosten voor reparaties en onderhoud hoger zullen worden wanneer de Volvo meer dan 100.000 mijl rijdt. U moet dus voorbereid zijn.

Zijn Volvo’s duur om te repareren?

Ja, Volvo’s zijn duur om te herstellen. Dat komt omdat Volvo’s luxewagens zijn en extra onderdelen hebben die extra zorg en onderhoud vergen. Als de auto stuk gaat, zullen de reparatie- en onderhoudskosten dus ook hoger zijn dan bij gewone auto’s.

Welk tweedehands Volvo-model moet ik niet kopen?

Als u wilt vermijden dat u vaak naar de garage moet en veel moet uitgeven aan herstelling en onderhoud, blijf dan weg van een tweedehands Volvo XC60. Deze crossover SUV heeft verschillende problemen waar u mee te maken krijgt. Het geldt echter niet voor alle XC60 modellen, maar alleen voor 2015, en 2019 tot 2020 modellen.

Daarom, als je een Volvo XC60 model van 2014, 2016, of 2018 krijgt, zou het goed moeten zijn of met minder problemen dan de bovenstaande modeljaren.

Samenvatting

Als je je hebt afgevraagd waarom gebruikte Volvos goedkoop zijn, dan weet je het nu. Net als elke andere luxe auto, zijn gebruikte Volvos goedkoop vanwege de hoge reparatie- en onderhoudskosten, de moeilijkheid om reparatieonderdelen te vinden, ze gaan gemakkelijk in de fout, en hun auto’s gaan sneller achteruit. Dus, voordat u een gebruikte Volvo koopt, overweeg de bovenstaande factoren.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts