Kan de grille van een Mercedes worden vervangen?

Een van de meest onderscheidende kenmerken van Mercedes-Benz auto’s is hun grille. Maar is het mogelijk om de grille van een Mercedes-Benz te veranderen?

Ja, dat is mogelijk. U kunt de grill van uw Mercedes-Benz veranderen als u deze niet mooi vindt. De meeste mensen verwisselen de luxe Mercedes grill met de sportieve variant. Het is echter geen gemakkelijke procedure. Dit komt omdat u verschillende onderdelen zult moeten vervangen, zoals de voorbumper, radiator en koplamp montage.

De grille is een van de onderdelen van de auto die overmatige slijtage ondergaan. Dus, als je merkt dat uw grill is versleten of gewoon wilt om het te vervangen door een chiquer ogende grill, moet u bepaalde stappen te volgen. Bovendien zijn de grills van Mercedes tegenwoordig meestal van kunststof, in tegenstelling tot de oude modellen die van metaal waren gemaakt.

Hoe kan ik de grill van een Mercedes-Benz vervangen?

Als uw Mercedes grill versleten is of de sportieve grill wil vervangen door de luxe grill of vice-versa, is het proces rechttoe rechtaan. Echter, als het voor de eerste keer is, kan het omslachtig zijn en u meer dan 2 uur kosten om de vervanging uit te voeren. Hier is de procedure:

  • Eerst en vooral, identificeren van het type grill die u wilt vervangen op uw Benz. Als het hetzelfde type, dan is het proces is eenvoudig. Maar als het niet is, moet u ook de radiator, koplamp assemblage, en voorbumper te veranderen.
  • Begin met het inspecteren van de bovenkant van de grill. Dit deel wordt normaal gesproken op zijn plaats gehouden door twee plastic noppen die in de grill zitten. Ze zijn normaal verborgen onder de sierstrip of het afdekplaatje. Afhankelijk van uw ervaring kunt u het sierstuk verwijderen of het stuk losmaken met de afdekking er nog op.
  • Verwijder vervolgens de plastic afdekking door de plastic vergrendeling 90 graden te draaien om deze los te maken. Verwijder vervolgens de overloop en de kabelontspanner van het deksel. Eindig door de afdekking aan alle kanten naar voren te trekken en de achterkant van de afdekking omhoog te trekken en te verwijderen.
  • Aangezien de grill op zijn plaats wordt gehouden door meerdere plastic clips rond de bodem en het eindstuk dat aan elke kant in een kanaal rust, zult u wat druk met de hand moeten uitoefenen en de bodem van de grill terug naar binnen en in de richting van de radiator moeten duwen.
  • Vervolgens zal de grill aan de onderkant naar binnen draaien en u toegang verschaffen tot het montagestuk aan de bovenkant.
  • Nu kunt u snel bereiken met een platte schroevendraaier en langzaam wrikken de grill verbinding van de auto.
  • Als je een ervaren monteur of doe-het-zelver bent en weet waar je naar op zoek bent, kun je je gang gaan en de bovenkant van de grill losmaken en je ontdoen van de bekleding. Maar als je onervaren bent, zul je voor het werkgemak de afdekking moeten verwijderen.
  • Nu de boven- en onderkant van de grill vrij zijn, trekt u de zijkanten van de grill omhoog en uit het kanaal waarop hij rust.
  • U kunt overgaan tot de grill te vervangen door een nieuwe soortgelijke grill, of de nodige onderdelen te wijzigen om een sportieve of luxe grill op uw auto te bevestigen.
  • Om opnieuw te installeren, de grill, volg de omgekeerde stappen hierboven. Dit zou niet veel tijd in beslag moeten nemen aangezien het rechttoe rechtaan is.
  Wat is de beste Mercedes voor een road trip?

Waarom heeft Mercedes verschillende soorten grills?

Mercedes-Benz komt met verschillende soorten grills om het doel van verschillende Mercedes auto’s te onderscheiden. Typisch, Mercedes biedt vier verschillende soorten grills, die standaard, AMG’s, Maybach, en EV’s omvatten. Hier is hoe de verschillende Mercedes grills eruit zien:

Standaard grill – De standaard Mercedes grill wordt geleverd met horizontale lijnen verdeeld in twee delen en onderscheiden door een verticale lijn, met de drie-puntige ster op de top van de grill.

AMG-grille – Het is een van de meest spectaculaire Mercedes-grills. In tegenstelling tot de standaardgrille heeft de AMG-grille een grote Mercedes-driepuntige ster in het midden van de grille. Bovendien zijn de lijnen verticaal en niet horizontaal zoals bij de standaardgrille.

Maybach-grille – dit is de meest luxueuze eenheid van Mercedes-Benz. De Maybach grill wordt geleverd met een drie-puntige ster op de top van de grill. Bovendien staat er “Maybach” op het bovenste deel van de grille. Net als bij AMG zijn de Maybach-lijnen verticaal, maar meer dan bij AMG.

EV grill – dit is de nieuwste toevoeging aan de Mercedes-lijn van auto’s. De EV of EQ-grille heeft een grote driepuntige ster in het midden van de grille. Bovendien heeft hij meerdere horizontale lijnen rond het Mercedes embleem.

FAQ

Hoe kan ik de grille van mijn Mercedes E-Klasse vervangen?

Het vervangen van de grille bij de Mercedes E-Klasse is eenvoudig. Eerst verwijdert u met een platte schroevendraaier de clip boven op de plastic bekleding. Verwijder vervolgens de onderste plastic afdekking en verwijder vervolgens de grille die zichtbaar zal zijn na het verwijderen van de beschermkap. Tenslotte monteert u de grille weer.

  Is een Mercedes goed in de sneeuw?

Wat is de Mercedes Panamericana grill?

Dit is de grille van een GTR die hulde brengt aan een legendarische auto uit de geschiedenis van Mercedes: de 300 SL Gullwing uit 1952. De eerste SLs was een pure racewagen en was betrokken bij de Carrera Panamericana, die over de Pan-Amerikaanse snelweg in Mexico heeft gereden. Het verhaal achter deze race is wat de grille memorabel maakt.

Kan ik met een auto zonder grille rijden?

Ja, dat kan. Trouwens, de meeste auto’s hebben grills voor het uiterlijk. Dus als de grille versleten is en u hebt hem niet vervangen, hoeft u zich geen zorgen te maken. De lucht zal nog steeds door de motorkap stromen en verwarmde onderdelen, zoals de motor en de radiator, afkoelen.

Conclusie

Als u zich hebt afgevraagd of u uw Mercedes-Benz grill kunt vervangen of niet, hoeft u dat niet langer te doen. Het is mogelijk, zolang u bereid bent om tijd opzij te zetten en de grill te vervangen door een nieuwe of een ander type grill. De meeste mensen vervangen standaard grills door sportieve grills of grills in AMG-stijl.

In de meeste gevallen zult u de bumper moeten verwijderen. Maar als u de grill vervangt door een andere, moet u wellicht de radiateur en de koplampen verwijderen. Met de bovenstaande stap-voor-stap procedure, moet het vervangen van de grill door een nieuwe helemaal geen uitdaging zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts