Kan een Mercedes overal worden onderhouden?

Dit is een veelgestelde vraag, vooral voor nieuwe Mercedes-kopers. De meeste nieuwe Mercedes-Benz eigenaren vragen zich af of ze met hun auto naar een erkende dealer, een reparatieketen of een onafhankelijke monteur moeten gaan.

Mercedes-Benz auto’s kunnen overal worden onderhouden. Veel Mercedes dealers hebben de neiging om nieuwe Mercedes eigenaren te ontmoedigen om hun auto’s te laten onderhouden door onafhankelijke monteurs. Hoewel het werken met onafhankelijke monteurs zijn eigen aandeel van de tegenslagen heeft, kunt u nog steeds uw Mercedes overal onderhouden.

Maar voordat u uw Mercedes laat onderhouden door een monteur die u tegenkomt, moet u weten dat u het risico loopt dat u de garantie van de Mercedes schendt. Daarom is het altijd aan te raden uw auto bij een erkende Mercedes-dealer te laten onderhouden.

Bovendien beschikken sommige onafhankelijke garages of autoreparatiebedrijven niet over de vereiste gereedschappen om de nodige onderhoudsbeurten uit te voeren. Dus, voordat u kiest voor een onafhankelijke monteur, zorg ervoor dat ze beschikken over de gespecialiseerde gereedschappen die nodig zijn en de monteur heeft de vaardigheden om uw Mercedes-Benz te behandelen.

Waarom kiezen voor een erkende Mercedes-Benz dealer?

Als u een nieuwe Mercedes-Benz-eigenaar bent en niet weet waar u met uw nieuwe luxemachine naartoe moet, is een Mercedes-Benz-dealer de beste optie. U kunt uw Benz ook naar een ketendealer of een onafhankelijke monteur brengen, maar dat is een enorm risico.

Hier leest u waarom u altijd een gecertificeerde Mercedes-Benz dealer moet kiezen boven de andere twee opties:
o Gespecialiseerde, in de fabriek opgeleide en gecertificeerde monteurs – aangezien een Mercedes complexe functies en technologie heeft, is het alleen maar goed dat deze wordt behandeld door een monteur die gecertificeerd is om er een te behandelen. Zij kennen de ins en outs van Mercedes.
o Gespecialiseerd gereedschap – Mercedes dealers zijn meestal uitgerust met modern en gespecialiseerd gereedschap. Deze gereedschappen zijn moeilijk te vinden in gewone auto reparatiewerkplaatsen omdat ze vrij duur zijn.
o Gratis onder garantie – om uw garantie geldig te houden, zijn er een aantal diensten die door een gecertificeerde Mercedes monteur moeten worden uitgevoerd. Bovendien geven gecertificeerde dealers ook garantie en nemen ze de volledige verantwoordelijkheid op zich voor het geval er iets misgaat. Dit is niet hetzelfde bij onafhankelijke monteurs.

  Welke Mercedes hebben een supercharger?

Wat zijn de veel voorkomende mythes over Mercedes-Benz dealers?

In een poging om Mercedes-Benz klanten te behouden en ze af te schrikken van het bezoeken van onafhankelijke monteurs of reparatiebedrijven, gebruiken de meeste Mercedes dealers bepaalde uitspraken om nieuwe Mercedes eigenaren af te schrikken. Enkele van de meest gebruikte mythes zijn:
o Onafhankelijke monteurs hebben niet de juiste diagnostische computers.
o Alleen dealers kunnen fabrieksonderdelen krijgen.
o Dealers leveren uniek vervaardigde oliën en vloeistoffen.
o Dealers begrijpen het benodigde onderhoud en de reparatie beter.
o Onafhankelijke monteurs hebben niet dezelfde opleiding.
Al deze mythes zijn niet noodzakelijk waar, maar dit betekent niet dat u ze moet negeren. Vooraleer u beslist om een niet-Mercedes-dealer te bezoeken, moet u nagaan of de onafhankelijke winkel of monteur die u bezoekt, over de juiste technici, gereedschappen en ervaring beschikt om uw Benz te behandelen.

Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat mijn Mercedes volgens de fabrieksvoorschriften en door een professionele Mercedes-Benz monteur wordt onderhouden?

Wie geld wil uitsparen, kan ervoor kiezen om met zijn auto naar een garage of een onafhankelijke monteur te gaan. Maar voordat u dat doet, moet u nagaan of de monteur voldoet aan de service-eisen van Mercedes-Benz. Hier zijn dingen om uit te kijken voor:
o Doe een klein achtergrondonderzoek naar de monteur die uw auto zal behandelen. Informeer naar hun ervaring met MB, hun vaardigheden en de certificeringen die ze hebben.
o Geeft de reparateur of onafhankelijke monteur garantie op het uitgevoerde werk?
o Beschikt de monteur of het reparatiebedrijf over het speciale gereedschap dat nodig is voor het onderhoud aan Mercedes-Benz?
o Wat houdt de Mercedes-service in? Merk op dat Mercedes meestal twee soorten services heeft (Service A en Service B) die met verschillende intervallen moeten worden uitgevoerd.

  Moet ik mijn Mercedes roestvrij maken?

FAQ over het onderhoud van een Mercedes

Waarom zijn Mercedessen duur in onderhoud?

Mercedes-Benz auto’s zijn duur in onderhoud omdat ze synthetische olie nodig hebben, in plaats van conventionele olie. Bovendien heeft een Mercedes-Benz gespecialiseerde monteurs en gereedschappen nodig om reparaties uit te voeren. De gespecialiseerde gereedschappen zijn duur en de gespecialiseerde Mercedes-dealers rekenen ook kosten voor de aangeboden diensten.

Zijn onafhankelijke Mercedes-monteurs goedkoper dan gespecialiseerde Mercedes-dealers?

Ja, dat zijn ze. Dit komt omdat de meeste dealers sterk afhankelijk zijn van hun service faciliteit om te overleven. Bovendien verkopen ze voertuigen tegen kostendekkende prijzen, in de verwachting dat ze het goedmaken met uw onderhouds- en reparatiekosten. Aan de andere kant, onafhankelijke monteurs meestal omgaan met verschillende automerken en modellen.

Vervalt mijn garantie als ik mijn auto bij een onafhankelijke monteur laat onderhouden?

Nee, niet automatisch. Niet alle onafhankelijke garages houden zich echter aan alle onderhoudsrichtlijnen van de autofabrikant. De monteur die u kiest, moet alle onderhoudsintervallen van uw Mercedes in acht nemen, anders vervalt de garantie. Bovendien moet uw auto worden onderhouden met Mercedes-goedgekeurde onderdelen.
Daarom kunt u uw auto laten onderhouden door een Mercedes-dealer of een onafhankelijke monteur. Als u echter een Mercedes-dealer bezoekt, kunt u er zeker van zijn dat deze de juiste onderdelen gebruikt om uw auto te onderhouden of te repareren.

  Hebben Mercedessen veel problemen?

Waarom is het verversen van de Mercedes-olie zo duur?

Het verversen van de olie bij Mercedes-Benz is meestal duur, omdat er geen normale olie wordt gebruikt. In plaats daarvan, Mercedes vereist synthetische olie. Merk op dat synthetische olie duurder is dan gewone olie. Mercedes eist echter dat de olie pas na 10.000 mijl wordt ververst. Dit maakt het goedkoper omdat de meeste gewone auto’s na elke 3.000 mijl een olieverversing nodig hebben.

Hoeveel kost een onderhoudsbeurt voor mijn Mercedes-Benz?

Mercedes-Benz onderhoudsbeurten zijn over het algemeen duur. De service varieert afhankelijk van of u service A of service B uitvoert. Voor Mercedes basismodellen zoals de C-Klasse kost service A ongeveer $180, terwijl service B ongeveer $250 kost. Hoe hoger je in de Mercedes klasse komt, hoe duurder de service wordt.

Final gedachten

Als u zich afvraagt of u uw Mercedes bij een onafhankelijke monteur of bij een erkende dealer moet laten onderhouden, hoeft u zich geen zorgen te maken. Als u een onafhankelijke monteur vertrouwt, kunt u uw auto daar zonder problemen naartoe brengen, zolang ze maar weten wat ze doen. Onafhankelijke monteurs zijn ook betaalbaarder dan gewone Mercedes-dealers.
Als u echter een nieuwe Mercedes-eigenaar bent zonder de ervaring van onafhankelijke monteurs, kunt u beter bij de gespecialiseerde Mercedes-dealers blijven. Ook al betaalt u meer dan bij een onafhankelijke dealer, u bent wel zeker van de service en onderdelen die worden aangeboden. Bovendien loopt u niet het risico dat uw garantie wordt geschonden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts