Kan een Mercedes worden weggesleept?

Of u nu een kapotte auto heeft of gaat picknicken, weten of u uw auto wel of niet kunt slepen is van levensbelang. Als u zich afvraagt of u uw Mercedes wel of niet kunt laten slepen, bent u hier op de juiste plaats.

Het is mogelijk om uw Mercedes-Benz te slepen. U kunt een Mercedes-Benz echter niet op dezelfde manier slepen als een Jeep Wrangler of Ford F-150. In plaats daarvan moet u speciale apparatuur gebruiken, zoals een sleepdolly of een aanhangwagen. Zonder deze hulpmiddelen kunt u met een zwaar beschadigde auto komen te zitten.

U moet echter weten dat Mercedes-Benz tegen het slepen van zijn voertuigen is. Dus, mocht er iets gebeuren in het proces van slepen, moet u niet verwachten enige compensatie van Mercedes als uw garantie nog actief is. Bovendien is het van cruciaal belang om de handleiding van uw auto door te nemen voordat u uw auto gaat slepen.

Welke afstand mag ik met mijn Mercedes-Benz slepen?

Mercedes raadt aan om hun voertuigen maximaal 30 mijl of 50 kilometer te laten slepen. Bovendien mag de sleepsnelheid niet hoger zijn dan 30 mph of 50 km/h. Als u van plan bent uw voertuig langer dan 30 mijl te slepen, dan moet u het hele voertuig optillen.

Daarom raadt Mercedes het gebruik van sleephulpmiddelen aan, zoals een sleepdolly of een aanhangwagen. Het is veiliger om het voertuig te laten vervoeren dan om het te slepen. Een Mercedes-Benz met 4Matic mag nooit met één wielstel op de grond worden gesleept.

Hoe werkt flat towing?

Flat towing wordt ook wel aangeduid als four-down towing of dinghy towing. Hierbij wordt een trekhaak aan een voertuig gekoppeld, zodat dit op zijn vier wielen achter de caravan kan rijden. Flat towing wordt dinghy towing genoemd omdat het getrokken voertuig eruit ziet als een kleine rubberboot die achter een groot schip wordt getrokken.

  Hebben Mercedessen superbenzine nodig?

Een paar jaar geleden was dit de meest geprefereerde vorm van slepen. Dit komt omdat de meeste auto’s, vrachtwagens en SUV’s waren uitgerust met handgeschakelde versnellingsbakken die vier naar beneden konden worden getrokken. Dit is de laatste jaren echter veranderd omdat veel auto’s zoals Mercedes liever een automatische transmissie gebruiken, wat niet goed is voor flat towing.

Hoe werkt een sleepdolly?

Een sleepdolly wordt bevestigd aan de achterkant van de vrachtwagen of camper die het voertuig trekt. Dit hulpmiddel is echter alleen ontworpen voor voertuigen met voorwielaandrijving die minder dan 5000 pond of minder wegen. Bovendien maakt de sleepdolly geen extra kilometers voor uw auto tijdens het vervoer.

Voordat u een auto sleep dolly voor uw Mercedes model koopt, is het van cruciaal belang om de handleiding van de auto door te nemen en te zien of het wordt aanbevolen. De meeste Mercedes-modellen zijn zwaar en niet geschikt voor het slepen achter campers of vrachtwagens. Ook moet u bevestigen dat de auto een FWD als standaard aandrijflijn systeem heeft.

Hoe werkt een aanhangwagen?

In tegenstelling tot een autotrekdolly is een aanhangwagen betrouwbaarder en aanbevolen voor voertuigen van Mercedes-Benz. Niettemin is deze uitrusting duurder in aanschaf en onderhoud. Hij neemt echter meer plaats in op uw werf of in uw garage omdat hij vier wielen heeft.

Een aanhangwagen werkt door de hele auto van de grond te tillen. Daarom hoeft u zich geen zorgen te maken over waar uw aandrijflijn zich bevindt. Of uw auto nu is uitgerust met vierwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving, de aanhangwagen tilt hem op zonder extra kilometers te maken. Het is ook meer geschikt voor lange ritten.

  Veelvoorkomende problemen met de Mercedes 4Matic

Wat zijn de nadelen van een trekdolly of aanhangwagen?

Hoewel een sleepdolly en een aanhangwagen zeer nuttig zijn bij het slepen van uw auto, hebben ze ook enkele nadelen. Deze twee hulpmiddelen vereisen regelmatig onderhoud om hun werk goed te kunnen doen. Ze nemen ook veel opslagruimte in beslag, wat sommige huiseigenaren misschien niet hebben.

Mercedes towing FAQ

Kan ik mijn Mercedes-Benz met 4Matic slepen?

Nee, dat mag u niet doen. U mag uw Mercedes-Benz met 4Matic nooit plat slepen. Het maakt niet uit of u hem met opgetrokken voor- of achteras sleept, dit zal een ravage aanrichten in uw transmissiesysteem. Mercedes-Benz modellen met 4Matic mogen alleen met beide assen op de grond of van de grond worden getrokken.

Mag ik mijn automatische Mercedes E-Klasse slepen?

Nee, dat is niet het geval. U mag nooit een Mercedes of een auto met automatische transmissie slepen. Als u dat toch doet, beschadigt u de automatische transmissie en dat brengt meer problemen dan goeds.

Moet ik mijn Mercedes van achteren of van voren slepen?

Het is belangrijk te weten dat auto’s niet ontworpen zijn om van achteren te worden getrokken. Dat komt omdat voorwerpen aan de voorkant van de auto kunnen afbreken als ze van onderen worden geraakt. Als u echter met de voorwielen van de grond sleept, moet u de aandrijfas verwijderen.

Moet ik mijn Mercedes voor het slepen in de vrijloop zetten?

Als u een Mercedes-Benz met een achterasaandrijving en een voormotor wilt slepen, moet u de aandrijfas loskoppelen. Zo voorkomt u schade aan het transmissiesysteem. De versnellingsbak in neutraal zetten helpt niet, want dat voorkomt geen schade door een gebrek aan interne verbranding.

  Passen Mercedes velgen op Audi?

Welke auto’s kunnen zonder problemen worden gesleept?

Sommige automerken en modellen laten zich gemakkelijker slepen dan andere. Zo kunnen auto’s met handgeschakelde versnellingsbak en voorwielaandrijving probleemloos worden gesleept. Deze auto’s kunnen ook over lange afstanden worden gesleept zonder enig gevaar op te leveren.
Ook auto’s met handgeschakelde versnellingsbak en achterwielaandrijving of met vierwielaandrijving en handgeschakelde tussenbak, die in neutraal kunnen worden gezet, kunnen worden gesleept. Als uw Benz dus een aantal van deze kenmerken heeft, kunt u hem plat slepen.

Voorzichtig slepen

Helaas kunnen Mercedes-Ben-modellen niet worden weggesleept. U kunt uw Mercedes-Benz auto echter wel slepen als u een sleepdolly of een aanhangwagen aanschaft. Een aanhangwagen is de beste keuze, omdat deze geen gevaar vormt voor de automatische transmissie van uw auto. Raadpleeg voor het slepen van uw auto altijd de gebruikershandleiding.
Als u uw Mercedes-Benz wilt slepen omdat deze defect is geraakt, schaf dan een sleepdolly of een aanhangwagen aan. Als u een sleepdolly hebt, mag u uw Mercedes nooit langer dan 30 mijl of met een snelheid van meer dan 30 km/h slepen. Overweeg het gebruik van een aanhangwagen, omdat deze veiliger en gemakkelijker te bedienen is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts