Wat is beter, BMW sDrive of xDrive?

Wat is beter, BMW sDrive of xDrive?

Het verschil tussen een BMW xDrive en sDrive is dat de xDrive het vermogen verdeelt over alle vier de wielen van de auto tegelijk of afzonderlijk, terwijl de sDrive betekent dat de BMW een achterwielmodel is. De xDrive versie biedt veel betere tractie in gladde rijomstandigheden zoals regen, kou en sneeuw.

Veel mensen rijden BMW’s voor de kracht van de achterwielaandrijving, waarmee u de controle over de auto kunt nemen en agressiever kunt rijden. Als u niet een van deze mensen bent of besloten hebt een BMW SUV aan te schaffen, wilt u misschien meer weten over s en xDrives.

Het verschil tussen vierwielaandrijving, vierwielaandrijving en sDrive

Een algemene opmerking is dat vierwielaandrijving en vierwielaandrijving niet hetzelfde zijn. Vierwielaandrijving drijft alle vier de wielen tegelijk aan, terwijl xDrive (all-wheel-drive) het vermogen verdeelt waar het nodig is.

All-wheel-drive (xDrive) zorgt voor een betere wegligging, tractie en veiligheid op de weg, in vergelijking met een sDrive BMW. xDrive maakt gebruik van alle vier de wielen en stemt de krachtinput af op de omstandigheden op de weg. Het compenseert wanneer een wiel achterloopt en zet meer vermogen in als dat nodig is, of minder, afhankelijk van de situatie.

Aan de andere kant betekent sDrive dat het voertuig wordt aangedreven door een standaard tweewielaandrijvingssysteem. Dat kan een achterwielaandrijving zijn zoals je die bij de meeste BMW’s zou verwachten, of een voorwielaandrijving zoals bij de subcompact-SUV’s van de BMW 1 Reeks en X1.

Vermogensverdeling

Gewoonlijk legt BMW in xDrive wagens 60% van het vermogen op het achterwiel en verdeelt het de overige 40% over de voorwielen. Het xDrive systeem maakt gebruik van intelligente technologie en werkt wonderwel samen met Dynamic Stability Control om tegelijkertijd de wegomstandigheden in de gaten te houden.

  Is BMW betrouwbaar na 100k?

xDrive zorgt voor betere controle

Wanneer de voornoemde sensoren een oneffen, glad of potentieel gevaarlijk wegdek of een mogelijk verlies van tractie detecteren, stuurt het systeem het vermogen naar het wiel dat de meeste tractie met de weg heeft, zodat de auto niet wegglijdt. In moeilijke situaties hebben veel bestuurders gemeld dat de BMW xDrive hen uitstekend helpt om de controle en de wegligging terug te krijgen.

Naast de verbeterde veiligheid is xDrive geen gewoon vierwielaandrijvingsysteem. BMW ging een stap verder toen het een intelligent systeem implementeerde om het vermogen van de wielen te regelen.

De ingenieurs van BMW hebben grondig onderzoek verricht en weten zeker dat auto’s de neiging hebben om te veel of te weinig te sturen in scherpe bochten. Daarom compenseren de wielen, met als resultaat dat de xDrive veel efficiënter stuurt.

De xDrive zorgt voor een superieure rijdynamiek en biedt het voordeel dat scherpe bochten gemakkelijk kunnen worden genomen, zonder op enig moment de controle over het voertuig te verliezen, ongeacht het klimaat. Een goed voorbeeld van die optimalisatie is de manier waarop xDrive SUV’s soepeler bochten kunnen nemen door tijdens het nemen van een bocht het vermogen van de binnenste wielen te verplaatsen, waardoor de auto op de buitenste wielen komt te liggen en veel evenwichtiger is.

Zelfde model – verschillende aandrijflijnen

We vergeleken hetzelfde BMW X1 model met twee verschillende aandrijflijnen. De eerste is de X1 sDrive, die $35.000 kost, 228 pk en 258 Nm koppel levert. Hij weegt 3.542 lbs. Het sDrive-model kan van 0 naar 100 km per uur in 6,6 seconden.
Ter vergelijking: de BMW X1 xDrive aandrijflijn heeft dezelfde 228 pk onder de kap en hetzelfde koppel van 258 Nm, maar weegt meer – 3.697 kg. Ongeacht het zwaardere gewicht, bereikt hij 0,3 seconden sneller een snelheid van 6,34 seconden, van 0 naar 100 km per uur!

  Is een tweedehands BMW kopen een slecht idee?

De vierwielaandrijving maakt dit grote verschil. Maar natuurlijk heeft het ook een paar nadelen. De grootste daarvan is een iets hogere kilometerprijs per gallon. Rekening houdend met deze verschillen in acceleratie en snelheid, hebben de twee voertuigen geen andere verschillen op het gebied van ontwerp, transmissie, wegligging of ophanging. De verandering in kilometer per gallon en snelheid is uitsluitend te danken aan de verbeterde vierwielaandrijving.

BMW modellen met xDrive en met sDrive

De modellen die leverbaar zijn met standaard sDrive zijn de BMW 7-serie, de X1, X2, X3, X6 en Z4.
De xDrive, of vierwielaandrijving, optie begint met de BMW 2, 3, 4, 5, 6, en 7-serie en gaat verder met de X1, X2, X3, X6, en X7.

De X4, X5, X7 en X8 zijn allemaal standaard uitgerust met xDrive, terwijl alle andere modellen die worden genoemd de optie hebben om het pakket als betaalde upgrade op te nemen. Uiteraard zijn de xDrive modellen en X4, X5, X7, X8, duurder dan de goedkopere compacte en subcompacte SUV’s die in de X1 en X2 categorieën vallen.

xDrive FAQ

Werkt de xDrive altijd bij een X BMW?

xDrive is een permanent AWD (all-wheel-drive) systeem. Afhankelijk van de rijomstandigheden kan het systeem de aandrijving van een wiel onderbreken en het vermogen naar andere wielen sturen die in de actuele situatie meer grip op de weg hebben. Het verdeelt het vermogen meestal in 60% naar de achteras en 40% naar de vooras van het voertuig.

  Wat is de beste BMW serie?

Wat moet u doen om met een xDrive BMW te kunnen driften?

Wie met een xDrive model wil driften, moet enkele OEM gadgets installeren om de xDrive uit te schakelen en om te schakelen naar een achterwielaandrijving. De installatie van dergelijke hardware kost meestal ergens tussen de $ 200 en $ 1000, afhankelijk van de dienstverlener en de geografische locatie.

Natuurlijk moet u voorzichtig rijden en de volledige verantwoordelijkheid nemen voor uw acties in geval van een ongeval. Er is ook een app voor Android en iPhone, xDelete genaamd, waarmee je onmiddellijk kunt stoppen met schakelen van xDrive naar achterwielaandrijving. Het kan voor hetzelfde doel gebruikt worden.

Is quattro beter dan xDrive?

Dit debat wordt al jaren gevoerd zonder definitieve conclusie. Vele experts hebben verklaard dat de beste vierwielaandrijving noch Audi’s Quattro, noch BMW’s xDrive is. Het is de Subaru Symmetrical All-wheel Drive, die Subaru in de loop der jaren synoniem heeft gemaakt met AWD.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts