BMW xDrive Transmissie problemen

BMW xDrive Transmissie problemen

De transmissie is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat de motor van uw BMW op het juiste toerental werkt, zonder dat hij voor uw behoeften heel snel of heel langzaam gaat. Bovendien zorgt hij ervoor dat de wielen van uw BMW de ideale hoeveelheid kracht krijgen. Maar zoals alle auto-onderdelen, ontwikkelt ook de transmissie problemen.

Hoewel de BMW modellen met het xDrive systeem beter presteren dan die met het RWD of FWD systeem, hebben ze ook transmissie problemen. Dus, wat zijn BMW xDrive transmissie problemen?

Veel voorkomende BMW xDrive transmissie problemen zijn een luidruchtige versnelling wanneer in neutraal, frequente versnelling slippen, hard schakelen, vertragingen bij het schakelen, knarsen bij het accelereren, brandlucht, en defecte koppelomvormer. De meeste van deze problemen ontstaan door slecht onderhoud van de transmissie.

Wat zijn de meest voorkomende transmissieproblemen bij de BMW xDrive?

Een lawaaierige versnelling in neutraal

Ongeacht het model BMW xDrive dat u rijdt, zult u bij een defecte transmissie toch last hebben van een lawaaierige versnelling in de vrijloopstand. Merk op dat dit lawaai alleen optreedt wanneer de auto niet rijdt en in neutraal staat. Enkele van de meest voorkomende oorzaken zijn versleten stanglagers, een loszittend uitlaatsysteem of een motorprobleem.

Ga naar de monteur, zodat hij een diagnostische test kan uitvoeren en de echte boosdoener kan achterhalen. Als de lagers versleten zijn, moeten ze worden vervangen. Vervang alle 16-stangs lagers en niet alleen de slechte.

Moeizaam schakelen

BMW modellen met het xDrive platform hebben ook te maken met harde schakelmanoeuvres als sommige onderdelen van de transmissie niet goed functioneren of defect zijn. Sommige van die onderdelen zijn VANOS Solenoids, zuigers, kleppen, en defecte computer software.

Als een van de bovenstaande onderdelen een probleem hebben, moet u het probleem te verhelpen voordat de versnellingsbak kan hervatten normaal schakelen. Anders zult u problemen hebben met correct schakelen.

  Beste BMW voor een gezin

Frequent doorslippen van de versnelling

Een defecte versnellingsbak kan er ook voor zorgen dat de versnelling traag of inconsistent schakelt, wat uw leven in gevaar kan brengen wanneer u op de snelweg rijdt. Enkele oorzaken van het slippen van de versnelling zijn lage vloeistofniveaus, vloeistoflekken, defecte koppelingen, en defecte banden. Tekenen van de versnelling slippen zijn check engine lampje gaat branden, moeite met schakelen transmissie, en vreemde glijdende geluiden tussen versnellingen.

U zult de onderliggende problemen moeten verhelpen om van het probleem af te komen. Ga naar een monteur als het gaat om het vervangen van onderdelen.

Defecte koppelomvormer

De koppelomvormer verbindt bij automatische transmissies de krachtbron met de belasting. Bovendien drijft hij ook de vloeistofpomp aan om de transmissie te laten werken. Als de koppelomvormer defect raakt, kan de transmissie dus oververhit raken en de prestaties ervan belemmeren.

Sommige van de symptomen van een slechte koppelomvormer zijn sluiter, slippen, trillen, en oververhitting. Vervang dit onderdeel om het probleem te verhelpen.

Vertragingen bij het schakelen

Hoewel een slechte transmissie harde schakelingen kan veroorzaken, kan het ook vertragingen bij het schakelen veroorzaken. U kunt een gebrek aan reactie of een vertraagde reactie ervaren wanneer u van de ene versnelling naar de andere schakelt. Als dit met uw BMW xDrive gebeurt, controleer dan het peil van de transmissievloeistof en de kwaliteit van de vloeistof.

Spoel de vervuilde transmissievloeistof door en vul de juiste hoeveelheid en kwaliteit vloeistof bij in de transmissie. Dit zou het probleem moeten verhelpen.

Brandende geur

Als er een brandlucht hangt in uw BMW xDrive, is dit een teken dat u een lekkende transmissievloeistof heeft. Dit kan gevaarlijk zijn als het niet op tijd wordt aangepakt. Los het probleem op dat de lekkage veroorzaakt en vul de vloeistof bij zoals vereist.

  Beste BMW voor off-road

Knarsen bij optrekken

Als u merkt dat uw versnellingsbak knarst of schudt, is dit een teken dat er iets mis is. Bij BMW xDrive modellen met automatische transmissie is dit een indicatie dat het planetaire tandwielsysteem beschadigd is. Terwijl als uw auto een handgeschakelde transmissie heeft, is dit een teken dat de koppeling of de slave cilinder beschadigd is. Vervang de slechte onderdelen om dit probleem op te lossen. Zorg er ook voor dat uw auto de juiste vloeistofniveaus heeft.

FAQ

Waarom verkiezen de meeste BMW gebruikers xDrive boven achterwielaandrijving?

De meeste mensen verkiezen xDrive of all-wheel-drive omdat het vermogen levert aan alle wielen en niet alleen aan de voor- of achterwielen zoals het BMW RWD systeem. Bovendien biedt het ook een betere tractie, wat ideaal is voor het rijden op verschillende terreinen.

Wat is het meest voorkomende transmissieprobleem bij BMW’s?

Het meest voorkomende transmissieprobleem bij BMW modellen is een te lage transmissievloeistof of een lekkende transmissie. Dit wordt meestal veroorzaakt door defecte pakkingen, afdichtingen en slangen. Daarnaast is het ook de belangrijkste katalysator van diverse transmissieproblemen, zoals het niet goed schakelen, een branderige geur, slippen van de versnelling en nog veel meer.

Als u dit probleem oplost, lost u uiteindelijk de helft van de transmissieproblemen op die de meeste BMW xDrive gebruikers ondervinden.

Is het xDrive systeem goed in de sneeuw?

Ja, het BMW xDrive of all-wheel-drive systeem is perfect op sneeuw. Dat komt omdat dit systeem een dynamische stabiliteitscontrole biedt. Dus als uw auto op een gladde of natte ondergrond rijdt, kan het de auto in een stabiele positie houden. En samen met de antiblokkeerremmen zal uw BMW-model niet van de weg tollen.

  Beste tweedehands BMW 5 Reeks om te kopen

Wat is duurder in onderhoud – AWD of RWD?

Uiteraard is de BMW vierwielaandrijving of xDrive duurder in het onderhoud dan de achterwielaandrijving of de voorwielaandrijving. Dat komt omdat het eerste systeem meer onderdelen heeft die onderhoud nodig hebben, terwijl het tweede systeem maar weinig onderdelen heeft die gerepareerd en onderhouden moeten worden.

Hoeveel kost het om een slippende transmissie te herstellen?

De kosten voor de herbouw van een slippende transmissie variëren naargelang de onderdelen die worden herbouwd. Het varieert van $ 100 tot $ 600. Aan de andere kant, de kosten van het vervangen van een uitglijdende transmissie is veel duurder als het begint vanaf $ 1.800. Dus, de wederopbouw van de transmissie is goedkoper dan het vervangen van het.

Bottom line

Of u nu met uw BMW xDrive rijdt voor uw plezier of dagelijks woon-werkverkeer, een goede verzorging van de auto geeft u gemoedsrust en voldoening. BMW modellen met het xDrive systeem zijn leuk om mee te rijden zolang ze goed worden onderhouden.

Met de hierboven genoemde veel voorkomende transmissieproblemen waar BMW xDrive modellen mee te maken krijgen, is het onderhouden van uw auto over een langere periode eenvoudig gemaakt. Wanneer u zich houdt aan de door BMW aanbevolen onderhoudsbeurten, behoren transmissieproblemen en andere veel voorkomende BMW xDrive problemen tot het verleden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts