Veel voorkomende BMW xDrive Problemen

BMW xDrive systeem is BMW’s term om het all-wheel-drive systeem aan te duiden. De xDrive technologie is een geavanceerd, permanent all-wheel-drive systeem dat ervoor zorgt dat uw BMW op elk moment over uitzonderlijke tractie beschikt. Maar zoals bij elke auto kent ook dit systeem enkele uitdagingen.
Dus, wat zijn de problemen met het BMW xDrive systeem?

Het BMW xDrive systeem kent verschillende problemen, maar de meest voorkomende zijn olielekkages, elektrische problemen, oververhitting van de airco, defecten aan het brandstofsysteem, corrosie van de lichtmetalen velgen, problemen met de achterlichtmontage en nog veel meer.

Dus, voordat u investeert in een BMW met een xDrive systeem, is het van vitaal belang om enkele van de uitdagingen en tegenslagen te kennen die u waarschijnlijk op uw weg zult tegenkomen. Het goede nieuws is dat de meeste problemen kunnen worden opgelost door een ervaren BMW monteur of door uw auto naar een BMW service center te brengen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen bij BMW xDrive?

Problemen met de distributieketting

Een van de meest voorkomende problemen met het BMW xDrive systeem is het probleem met de distributieketting. Dit komt vaak voor bij oudere BMW xDrive automodellen. Gebruikers klagen meestal over het overslaan van de distributiekettingen op de tandwielen, waardoor de goede werking van de krukassen en nokkenassen wordt belemmerd.

Olielekkage

Dit is een veel voorkomend probleem bij bijna alle BMW modellen. Het probleem komt echter ook veel voor bij BMW’s met een xDrive systeem. Enkele van de belangrijkste onderdelen die olielekkage veroorzaken in het BMW xDrive systeem zijn een falende brandstofpomp en een lekkende klepdekselpakking.

Uitval brandstofsysteem

Uitval van het brandstofsysteem vindt bij BMW xDrive modellen meestal plaats door een defecte brandstofpomp. Dit zorgt er normaal gesproken voor dat de auto plotseling geen acceleratie meer heeft of dat de stuurbekrachtiging en de remmen uit het niets kunnen stoppen.

  Is de BMW 330e betrouwbaar?

Motor koelsysteem

Een ander veel voorkomend probleem bij de BMW xDrive is het koelsysteem van de motor. Wanneer dit gebeurt, zorgt het ervoor dat uw auto oververhit raakt. Enkele van de boosdoeners van dit probleem zijn een defecte waterpomp of koelvloeistoflekkage. Merk op dat een BMW gecertificeerde technicus dit probleem gemakkelijk kan oplossen.

Elektrische problemen

Defecte elektronica komt niet alleen vaak voor bij BMW xDrive auto’s, maar ook bij andere BMW modellen. In dit geval is de zekeringkast meestal de boosdoener. Niettemin heeft BMW in het verleden veel ernstiger elektronische problemen gemeld die in 2018 hebben geleid tot het terugroepen van meer dan 300.000 auto’s in het Verenigd Koninkrijk.

Achterlichtmontage

Een ander BMW xDrive probleem dat u zult tegenkomen is een defect achterlicht/licht. Dit probleem wordt normaal gesproken veroorzaakt door een slechte lampverbinding op de achterlichtprintplaat. De slechte verbinding is meestal het gevolg van corrosie die heeft plaatsgevonden.

Oververhitting van airco- en verwarmingssysteem

Oververhitting van airco- en verwarmingssystemen wordt veroorzaakt door oververhitte bedrading en elektrische aansluitingen in de verwarmings- en koelruimte. Typisch gebeurt dit door de manier waarop de bedrading van de aanjagerregelaar van de slechte units was opgezet. Naarmate de onderdelen verslijten en corroderen, kunnen ze de bedrading beschadigen en een stroomkring veroorzaken wanneer ze zich met de gecorrodeerde onderdelen verbinden.

Stuurwieltrillingen bij het remmen

Dit probleem komt vaak voor bij de BMW 3 Reeks met het iDrive systeem. U kunt trillingen of schudden van het stuurwiel waarnemen wanneer u probeert te remmen. Dit wordt veroorzaakt door een defect aan een van de glijarmbussen. Om een dergelijk probleem te vermijden, moet u de rubbers na 75.000 mijl vervangen.

  Welke BMW is het best geschikt voor driften?

Corrosie van lichtmetalen velgen

Lichtmetaal van het merk BMW ziet er spectaculair uit en geeft de auto een chique uitstraling. Veel BMW gebruikers hebben echter geklaagd over het feit dat deze wielen niet lang meegaan. De lichtmetalen velgen beginnen na een korte periode te roesten.

FAQ

Is de BMW xDrive betrouwbaar?

Ja, het BMW xDrive systeem is betrouwbaar. Maar zoals bij de meeste BMW’s is het niet zo betrouwbaar als sommige systemen, zoals het Mercedes 4Matic of Torsen Quattro systeem. Toch scoort het iets hoger dan het gemiddelde, wat een goede zaak is.

Kun je BMW xDrive uitschakelen?

Nee, dat kan niet. Dat komt omdat dit systeem bij de auto wordt geleverd. Bovendien levert de xDrive of all-wheel-drive technologie uitstekende tractie aan alle wielen, zodat u in het spoor blijft, ongeacht de toestand van de weg. Zo houdt u de auto veilig en onder controle.

Waarom hebben BMW’s veel problemen?

De belangrijkste reden waarom BMW’s veel problemen hebben, is dat ze met zeer geavanceerde en nieuwste technologieën zijn uitgerust. Bovendien vergt BMW regelmatig onderhoud, wat sommige gebruikers negeren en op lange termijn voor veel problemen zorgt.

Om BMW problemen tot een minimum te beperken, is een goede verzorging en onderhoud van de auto van cruciaal belang. Bovendien is het van vitaal belang dat het aanbevolen onderhoudsschema wordt nageleefd.

Bij welke kilometerstand beginnen BMW’s problemen te vertonen?

De meeste BMW’s beginnen problemen te vertonen vanaf 80.000 mijl. Sommigen kunnen echter al problemen krijgen vanaf 120.000 mijl. Gemiddeld beginnen BMW’s dus problemen te vertonen tussen 80.000 en 120.000 mijl. Na 120.000 mijl kunnen BMW rijders zich opmaken voor ernstige en dure herstellingsproblemen.

  Hoe BMW koelvloeistof mengen

Is de BMW xDrive goed in de sneeuw?

Ja, de BMW xDrive technologie is perfect in sneeuwomstandigheden. Dat komt omdat het xDrive systeem of all-wheel-drive systeem werkt door vermogen naar alle vier de wielen van de auto te sturen. Dus niet alleen de voor- of achterwielen worden aangedreven, maar alle wielen.

Met deze technologie wordt het vermogen over alle wielen verdeeld, zodat alle wielen een goede tractie hebben. En omdat de omstandigheden de weg glad maken, is uw auto gemakkelijker onder controle te houden dan met achterwielaandrijving of voorwielaandrijving. Voor de beste resultaten in de sneeuw moet u winter- of winterbanden op uw auto monteren.

Conclusie

De BMW xDrive is een van de krachtigste en betrouwbaarste auto-aandrijfsystemen op de markt. Desalniettemin heeft het een aantal veelvoorkomende problemen waar geïnteresseerde kopers zich bewust van moeten zijn voordat ze in de auto investeren. Enkele van de meest voorkomende problemen met de BMW xDrive zijn olielekkages, elektrische problemen, achterlichtproblemen, motorkoelsystemen, en nog veel meer.

Het is ook belangrijk op te merken dat de meeste van deze problemen meestal worden gevonden in de oudere BMW xDrive systeem, zoals de meest recente modellen zijn betrouwbaarder met minder problemen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts