Welke BMW is het best geschikt voor driften?

Welke BMW is het best geschikt voor driften?

De meeste BMW sedans en 2-deurs coupés zijn uitgerust met achterwielaandrijving, wat heel geschikt is voor driften. Er is echter een go-to BMW model waar de meeste drift enthousiastelingen graag mee beginnen. De BMW M3 E36 is de perfecte auto om mee te driften en bovendien is hij ook nog eens relatief goedkoop.

De BMW M3 E36 – de perfecte auto voor driften

Als je het over driften hebt, tenzij je een professional bent en je aan wedstrijden meedoet, staan rijplezier en betrouwbaarheid bovenaan je prioriteitenlijst. Veel ervaren drifters hebben verteld dat ze hun reis als racer of drifter zijn begonnen in de BMW M3 E36. Het is een perfecte mix van zowel betrouwbaarheid als kracht.

De BMW M3 E36 is de derde generatie van de 3 Serie BMW, die in 1990 werd uitgebracht. De M3 versie heeft een opgepompte motor die geschikt is voor al uw sportieve behoeften, maar wordt het meest gebruikt voor driften. Als uw budget minder dan 10.000 dollar is, kunt u overwegen de M3 te vergeten en in plaats daarvan een E36 328i met handgeschakelde versnellingsbak te kopen. Als je het diff last, zal het bijna net zo goed doen.

Maar als je op zoek bent naar de best mogelijke instap BMW voor driften, dan is de BMW M3 E36 de perfecte auto. Hij heeft een 3.0 L benzine zes-in-lijn motor, produceert 243 pk en 225 lb-feet koppel, en kost net geen 10 mille om de show mee te beginnen. De M3 E36 heeft 5,5 seconden nodig om van 0 naar 62 mijl per uur te komen en kan een topsnelheid van 155 mijl per uur halen.

  Wat is prestigieuzer, Mercedes of BMW?

De M3 E36 ontstond in 1986 en werd al snel een van de beroemdste driftmachines aller tijden. De tweede generatie M3 werd een feit in 1992 met de M50TU motor, die zowel in de E36 als in de E34 werd toegepast.

BMW M3 E36 Afmetingen, ophanging en remmen

De BMW M3 E36 weegt ongeveer 3175 lbs en heeft een lengte van 174 inch en een breedte van 63 inch.
De M3 is uitgerust met een voorwielophanging van MacPherson Struts w Springs and Dampers Anti-Roll bar, en een achterwielophanging van Multi-Link Z-as w Springs. De remmen van de E36 zijn zeer betrouwbaar met geventileerde 12,4 inch schijven aan de voorzijde, twee zwevende rotors en ABS. De achterremmen zijn 12,3-inch inner vented discs en ABS, evenals.

BMW M3 E36 Motorvermogen en toerentalbereik

Zo stijf als deze wagen er aan de buitenkant uitziet, zo stijf is hij ook, zo niet nog stijver, vanbinnen. Hij wordt aangedreven door de BMW S50 en BMW S52 straight-six motoren. Met een max toerenbereik van 7400 en een zeer goed koppel van 236 bij 3600 toeren is deze BMW perfect geschikt voor een driftmachine. Het zal je niet verbazen dat de BMW M3 E36 voor drift-enthousiastelingen wordt geleverd met een handgeschakelde 6-versnellingsbak.
De M3 was oorspronkelijk gebaseerd op een E-30 3-Serie platform en tegenwoordig is het niet makkelijk om een solide platform, groot vermogen en handgeschakelde transmissie tegelijk te vinden. Deze auto biedt het allemaal voor een beginner om te beginnen met driften.
De BMW E36 is vrij goedkoop als hij tweedehands wordt gekocht. En afgezien van dat, het heeft een zeer betrouwbare motor. En als je niet de M-versie krijgt, kun je altijd nog een inlaatspruitstuk van een 325 E36 halen, dan heb je misschien nog wat extra pk’s.
De andere mogelijke motorvarianten, afgezien van de M, zijn de 1.6 L – 1.9 L benzinemotoren en de diesel turbo 1.7 L en 2.5 L, die misschien lastiger te driften zijn en niet aan te raden zijn voor beginners.
De E36 is er in handgeschakelde 5-versnellingsbak, handgeschakelde 6-versnellingsbak, automatische 4-versnellingsbak en automatische 5-versnellingsbak. Voor driften is de beste optie de handgeschakelde 5-versnellingsbak.

  Kan een BMW overal worden onderhouden?

BMW M3 E36 betrouwbaarheid

Wanneer u een van deze tweedehands koopt, let dan op de kilometerstand van de auto. Veel gebruikers melden vaak dat waterpompen en koppakkingen zwaar beschadigd zijn na agressief gebruik. En veel E36 voertuigen hebben in de loop der jaren agressieve bestuurders gezien.
Houd in gedachten dat veel van deze voertuigen zijn gereden helemaal tot 200k plus mijl, en dat kan invloed hebben op het vermogen. En, per slot van rekening, ondanks het feit dat er meer dan 200 pk op de specificaties van de motor staat, kan het in werkelijkheid iets van 180 pk zijn in het eind. De motor staat bekend als behoorlijk onverwoestbaar, en nog meer, goedkoop te repareren. Aangezien het model de markt overspoelt, zijn er genoeg reserveonderdelen te koop.

Vragen over driften met een BMW

Wat zijn andere geschikte BMW’s om mee te driften?

Bijna alle BMW’s met achterwielaandrijving en voldoende koppel en pk’s zijn geschikt om te driften. Naast de E36 zijn de meer geschikte modellen de E30, E46, E90 en E92. Maar over het algemeen zijn de E30 en E36 motoren minder gecompliceerd dan andere en zeer gemakkelijk te repareren. Niet alleen dat, maar ze zijn ook veel betrouwbaarder dan nieuwere modellen.

Waarom worden nieuwere BMW modellen minder voor driften gebruikt dan oude?

Nieuwe BMW modellen zijn minder betrouwbaar, kosten meer en zijn moeilijker te repareren. Bovendien gaan ze zelden evenveel kilometers mee. Het heeft geen zin om een gecompliceerde motor te kopen die meer kost en iets meer levert, als u hetzelfde resultaat voor aanzienlijk minder geld kunt krijgen.

  Welke BMW heeft een V8 motor?

Welke is de betrouwbaarste BMW waarmee u kunt driften?

Als u een oudere benzine-BMW met een V8 van 4,2 L of 4,4 L kunt vinden, moet u weten dat dit enkele van de betrouwbaarste motoren zijn die ooit werden geproduceerd, en het zal u niet verbazen dat zo’n grote motor ook genoeg koppel en paardenkracht levert om te kunnen driften. De BMW’s van 1996 tot 2006 zijn over het algemeen ook de meest betrouwbare modellen.

Kan men driften met BMW’s met automatische versnellingsbak?

BMW’s met automatische versnellingsbak kunnen gedrift worden, maar niet zo gemakkelijk als BMW’s met handgeschakelde versnellingsbak. Automatische auto’s kunnen bij het driften nooit dezelfde prestaties leveren als handgeschakelde auto’s. U kunt een automatische auto driften door gebruik te maken van de handrem of de drifting noodrem. Beide zijn niet aan te raden voor beginners. Rij veilig.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts